Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΤΕΥΘΕΝ: Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο Ηρώδειο

ΕΝΤΕΥΘΕΝ: Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο Ηρώδειο

Την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014, ο Γιάννης Μαρκόπουλος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών με μία μεγάλη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, διευθύνοντας ο ίδιος τα έργα του σ’ ένα μουσικό ταξίδι που φέρει τον συμβολικό τίτλο ΕΝΤΕΥΘΕΝ. Στη συναυλία θα ακουστούν για πρώτη φορά 4 καινούρια τραγούδια του.

 

Για τον συνθέτη,  ο τίτλος της συναυλίας  δηλώνει τη συμβολική ενέργεια  της έμπνευσης  που ξεκινά "από εδώ", από την χώρα του πολύπτυχου πολιτισμού.

 

Συνταξιδιώτες του σε αυτό το συναυλιακό  ταξίδι  θα είναι: ο Γιώργος Νταλάρας, η  σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, ο Vassilikos, η Μυρτώ Ναούμ, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Σοφία Μάνου και  η Νεφέλη Μπερή.     

      

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα μας ξεσηκώσει με τα τραγούδια εκείνα και τις  συνθέσεις του που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στο χρόνο.  Από το Καφενείον η Ελλάς και τα Μαλαματένια λόγια ως την Μητέρα Μεγαλόψυχη και το Ζαβαρακατρανέμια, ο μουσικός ορίζοντας του συνθέτη διαθέτει πολλά από αγαπημένα ακούσματα που έχουν τη δύναμη να συγκινούν πάντα. Ωστόσο, ο Μαρκόπουλος εξακολουθεί να διατηρεί την έμπνευσή του ζωντανή και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Ηρώδειο τέσσερα νέα τραγούδια του, ενώ θα ακουστεί σε πρώτη  παγκόσμια εκτέλεση το  έργο του «Κονσέρτο- Ραψωδία για  Νέι (αρχαίος αυλός)  και ορχήστρα».

 

Οι ξεχωριστοί ερμηνευτές - σπουδαία και καταξιωμένα ονόματα της παλιότερης γενιάς και ιδιαίτερα ταλέντα της νεώτερης -  θα συναντηθούν αυτή τη μοναδική βραδιά για να αποδώσουν με το δικό τους  ιδιαίτερο τρόπο τα τραγούδια που έγραψε ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

 

Το σύνολο των ερμηνευτών συμπληρώνουν: το  Χορωδιακό σύνολο της ΔΕΗ σε προετοιμασία Κωστή Κωνσταντάρα, η Παιδική Χορωδία Αναγέννηση σε διδασκαλία Χριστίνας Ξύδη – Λιγνού και η Oρχήστρα  Παλίντονος Αρμονία υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.

 

Το Κοντέρτο για Νέι και Ορχήστρα θα αποδώσει η Σύλβια Κουτρούλη.  

Σχετικές ειδήσεις
Αναβολή - Η Αλέξια live στο Ηρώδειο
06.09.2016 10:09
Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα, εκπληρώνει την επιθυμία χιλιάδων θαυμαστών της όλων των ηλικιών, να τραγουδήσει μία επιλογή απ' όλο της το ρεπερτόριο, σε μία συναυλία – Ρετροσπεκτίβα στο Ηρώδειο - Η συναυλία αναβάλλεται
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος για μία μεγάλη συναυλία στο Βεάκειο
31.08.2016 15:25
Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει σημαίνουσα συναυλία.
Στον Μυστικό Κήπο, του Νίκου Κυπουργού για μία συναυλία στο Ηρώδειο
17.06.2016 16:27
Ο Νίκος Κυπουργός παρουσιάζει σε μία συναυλία στο Ηρώδειο τον Μυστικό Κήπο.
Ο Γιάννης Χαρούλης για μια σύναυλία στη Λάρισα
17.06.2016 15:41
Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.
Ακύρωση - Ο Ζακ Στεφάνου και ο Γιάννης Βενιαμίν live στο Σταυρό του Νότου
09.03.2016 15:17
Την Πέμπτη 24 Μαρτίου ο Ζακ Στεφάνου με τον ανερχόμενο τραγουδοποιό Γιάννη Βενιαμίν, κατεβαίνουν από την Θεσσαλονίκη για μια κοινή συναυλία στο Club του Σταυρού του Νότου. - Η συναυλία ακυρώνεται