Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι Παριζιάνες της Catherine Canellis στην Αθήνα!

Οι Παριζιάνες της Catherine Canellis στην Αθήνα!

Έργα της ύστερης περιόδου της Γαλλίδας Catherine Canellis θα φιλοξενήσει μέχρι το τέλος Ιουνίου το Sofitel Athens Airport. Πρόκειται για τη συλλογή Les Parisiennes (Οι Παριζιάνες, oil on canvas) με πορτραίτα γυναικών της περιόδου Les Années Folles, της Τρελής Δεκαετίας του ’20,  μιας εποχής εξαιρετικής δημιουργικότητας, χαράς και ενέργειας, που ακολούθησε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

«Ο δυναμισμός των γυναικών της Catherine Canellis σηματοδοτεί την εποχή της χειραφέτησης των γυναικών της Γαλλίας, υπενθυμίζοντάς μας πως ότι θεωρούμε σήμερα ως δεδομένο έχει κατακτηθεί στο παρελθόν» δηλώνει ο Cyril Manguso, Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airport. «Η συλλογή Οι Παριζιάνες, που φιλοξενούμε στους δημόσιους χώρους του Ξενοδοχείου μας, εξασφαλίζει στους επισκέπτες μας ένα επιπλέον ταξίδι, ένα ταξίδι στο χρόνο, στη δεκαετία της αμφισβήτησης του συμβατικού, στη δεκαετία του γαλλικού σουρεαλισμού και της γέννησης της δημοφιλούς κουλτούρας».

 

Για την Catherine Canellis

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από νεαρή ηλικία μετακόμισε στο Παρίσι όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Αν και η καλλιτεχνική της καριέρα άργησε να ξεκινήσει καταξιώθηκε γρήγορα στο καλλιτεχνικό χώρο με έργα της να έχουν φιλοξενηθεί με ενθουσιασμό σε γκαλερί σε όλη την Ευρώπη αρχής γενομένης από τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Αθήνα. Είναι μέλος της Société des Artistes Indépendants, στα πλαίσια της οποίας συμμετέχει σε συλλογικές εκθέσεις  που πραγματοποιούνται διεθνώς (Βραζιλία, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή). Το 2013 βραβεύθηκε με το Toile d’or de l’année στο Grand Palais του Παρισίου για το έργο της Delos en Fleurs.

 

*Λεζάντα φωτογραφίας: Coco: Coco, oil on canvas

 

Σχετικές ειδήσεις
GR80s: Η ελληνική δεκαετία του '80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη
19.01.2017 11:33
Η ιστορική, πολιτισμική και αναβιωτική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» διοργανώνεται, από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαρτίου του 2017, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
Το χάος των αναμνήσεων: Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη
26.07.2016 10:43
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Το χάος των αναμνήσεων. Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη» έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, στην αθηναϊκή γκαλερί a.antonopoulou.art.
Give Me A Moment: έκθεση του David Hammons από τη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
14.06.2016 15:32
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει σπάνια έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη David Hammons στην πρώτη σημαντική παρουσίαση της δουλειάς του στην Ελλάδα.
Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων η τιμώμενη συλλογή στην Art Athina 2016
25.05.2016 15:39
Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων αποτελεί την Τιμώμενη Συλλογή της φετινής διοργάνωσης της Art Athina, η οποία παρουσιάζει μια επιλογή από μερικά ιστορικά έργα που επιμελείται ο Καλλιτεχνικός της Διευθυντής, Ντένης Ζαχαρόπουλος.