Έργα της ύστερης περιόδου της Γαλλίδας Catherine Canellis θα φιλοξενήσει μέχρι το τέλος Ιουνίου το Sofitel Athens Airport. Πρόκειται για τη συλλογή Les Parisiennes (Οι Παριζιάνες, oil on canvas) με πορτραίτα γυναικών της περιόδου Les Années Folles, της Τρελής Δεκαετίας του ’20,  μιας εποχής εξαιρετικής δημιουργικότητας, χαράς και ενέργειας, που ακολούθησε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο δυναμισμός των γυναικών της Catherine Canellis σηματοδοτεί την εποχή της χειραφέτησης των γυναικών της Γαλλίας, υπενθυμίζοντάς μας πως ότι θεωρούμε σήμερα ως δεδομένο έχει κατακτηθεί στο παρελθόν» δηλώνει ο Cyril Manguso, Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airport. «Η συλλογή Οι Παριζιάνες, που φιλοξενούμε στους δημόσιους χώρους του Ξενοδοχείου μας, εξασφαλίζει στους επισκέπτες μας ένα επιπλέον ταξίδι, ένα ταξίδι στο χρόνο, στη δεκαετία της αμφισβήτησης του συμβατικού, στη δεκαετία του γαλλικού σουρεαλισμού και της γέννησης της δημοφιλούς κουλτούρας».

Για την Catherine Canellis

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από νεαρή ηλικία μετακόμισε στο Παρίσι όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Αν και η καλλιτεχνική της καριέρα άργησε να ξεκινήσει καταξιώθηκε γρήγορα στο καλλιτεχνικό χώρο με έργα της να έχουν φιλοξενηθεί με ενθουσιασμό σε γκαλερί σε όλη την Ευρώπη αρχής γενομένης από τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Αθήνα. Είναι μέλος της Société des Artistes Indépendants, στα πλαίσια της οποίας συμμετέχει σε συλλογικές εκθέσεις  που πραγματοποιούνται διεθνώς (Βραζιλία, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή). Το 2013 βραβεύθηκε με το Toile d’or de l’année στο Grand Palais του Παρισίου για το έργο της Delos en Fleurs.

*Λεζάντα φωτογραφίας: Coco: Coco, oil on canvas