Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το ίαμα κάνναβη, το κυνηγημένο βοτάνι και οι εντυπωσιακές θεραπευτικές εφαρμογές του - Γιώργης Α. Οικονομόπουλος

Το ίαμα κάνναβη, το κυνηγημένο βοτάνι και οι εντυπωσιακές θεραπευτικές εφαρμογές του - Γιώργης Α. Οικονομόπουλος

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιώργη Α. Οικονομόπουλου, Το ίαμα κάνναβη, το κυνηγημένο βοτάνι και οι εντυπωσιακές θεραπευτικές εφαρμογές του.

 

«Η Μαριχουάνα (Κάνναβη) στη φυσική της μορφή είναι μία από τις Ασφαλέστερες γνωστές ουσίες που δρουν θεραπευτικά στον άνθρωπο[…] Ο καθένας πρέπει λογικά να συμπεράνει ότι υπάρχει αποδεδειγμένη ασφάλεια στη χρήση της Κάνναβης όταν αυτή παρέχεται υπό ιατρική επίβλεψη. Το να οδηγηθεί κάποιος σε διαφορετικά συμπεράσματα θα ήταν παράλογο, αυθαίρετο και πεισματικά αρνούμενο την πραγματικότητα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα στοιχεία».

 

Αυτά είναι τα συμπεράσματα και η απόφαση του αρμόδιου δικαστή – που όρισε η DEA – σχετικά με την αναθεώρηση της νομοθεσίας για την Κάνναβη. [Drug Enforcement Agency (DEA), In the Matter of Marijuana Rescheduling Petition, Docket 86-22. Opinion, Recommended Ruling, Findings of fact, Conclusions of Law and Decision of Administrative Law Judge, Sept. 6, 1988].

 

«Πειραματικές ενδείξεις, συσσωρευμένες την τελευταία δεκαετία, υποστηρίζουν ότι τα Κανναβινοειδή, τα δραστικά συστατικά της Cannabis Sativa και τα παράγωγά τους, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Έτσι, λοιπόν, αυτές οι ουσίες ασκούν δράση ενάντια στην αναπαραγωγή, στη μετανάστευση και στη διήθηση, ενώ προωθούν και το θάνατο (απόπτωση) σε ένα πλατύ φάσμα καρκινοκυττάρων σε καλλιέργεια. Ακόμη περισσότερο, η ανάπτυξη του όγκου, η αγγειογένεση και η μετάσταση αναχαιτίζονται από τα Κανναβινοειδή σε μοντέλα με ποντίκια. Η εργασία συνοψίζει την τωρινή μας γνώση για τις αντικαρκινικές δυνατότητες των Κανναβινοειδών στον καρκίνο του μαστού, και υπονοεί ότι τα γιατρικά τα βασισμένα στα Κανναβινοειδή μπορεί να είναι χρήσιμα για τη θεραπεία των περισσότερων υποτύπων καρκίνου του μαστού».

 

Από το τμήμα Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας,

της σχολής Βιολογίας του Complutence University της Μαδρίτης.

 

Ο Γιώργης Α. Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και είναι γιατρός που έχει τελειώσει την ειδικότητα της Νευρολογίας-Ψυχιατρικής, χωρίς όμως να ζητήσει τίτλο. Από το 1980 ασχολείται με τις φαρμακευτικές απεξαρτήσεις και τα ναρκωτικά και έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση προγραμμάτων απεξάρτησης.

Έχει κληθεί επίσης στη Βουλή , στην αρμόδια επιτροπή ναρκωτικών, καθώς και σε συνέδρια ναρκωτικών στο Ευρωκοινοβούλιο. Το 1992-93 ως μέλος της Επιτροπής Nαρκωτικών του Δήμου Αθηναίων συνέταξε την πρόταση του Δήμου για τα ναρκωτικά, που μετά το θάνατο του δημάρχου Αντώνη Τρίτση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Υπήρξε ιδρυτής της ΕΣΕΑΝ (Επιτροπής Σωστής Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης Ναρκωτικών) από το 1982 ως το 2002 και του ΕΛΕΥ.ΣΥΝ.Α. (Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης) από το 2004 μέχρι σήμερα. Έχουν δημοσιευθεί ακόμα τρία βιβλία του [Ψυχεδελικά ή Ψυχοδηλωτικά (εκδ. Κοινότητα), Νάρκωση και Απεξάρτηση (εκδ. Κοινότητα), Ο Θησαυρός της Ευτυχίας (εκδ. Κάκτος)] καθώς και δεκάδες άρθρα του στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο για τα ψυχοτρόπα και τη συνείδηση. Έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις και διαλέξεις σε συνέδρια, για θεραπευτικά και φιλοσοφικά θέματα. Από παλιά γράφει ποίηση και θεατρικά έργα. Έχει δικαστεί και αθωωθεί εφτά φορές για (δήθεν) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Σχετικές ειδήσεις
Πόσο αντέχεις την Αλήθεια; - Γρηγόρης Βασιλειάδης
17.02.2017 11:14
Από τις εκδόσεις Εν Πλω κυκλοφορεί το βιβλίο Πόσο αντέχεις την Αλήθεια; Θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή και τις σχέσεις του Γρηγόρη Βασιλειάδη.
Το Βασίλειο της Κρήτης - Γιώργης Γιατρομανωλάκης
16.01.2017 11:14
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο Το Βασίλειο της Κρήτης του Γιώργη Γιατρομανωλάκη.
Κάνναβη: νομιμοποίηση και ρύθμιση - Κώστας Σκλιάμης
14.07.2016 11:00
Από τις εκδόσεις Ποταμός κυκλοφορεί το βιβλίο, Κάνναβη: νομιμοποίηση και ρύθμιση του Κώστα Σκλιάμη.
Μαύρα ρόδα - Jane Thynne
05.07.2016 09:43
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα Μαύρα ρόδα της Jane Thynne, σε μετάφραση Φίλιππου Χρυσόπουλου.
Τρέξε στον επόμενο σταθμό - Βασιλική Λεβεντάκη
16.03.2016 12:10
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη το αστυνομικό μυθιστόρημα της Βασιλικής Λεβεντάκη "Τρέξε στον επόμενο σταθμό"