Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Andalucía antes y después: βραδιά φλαμένκο στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων

Andalucía antes y después: βραδιά φλαμένκο στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων

Το «πριν» και το «μετά» του φλαμένκο, θα αναζητήσουμε την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων.

 

Με σημεία αναφοράς  την ανδαλουσιανή μουσική κουλτούρα (andalousi) και αργότερα τα δίστιχα που έδωσαν λαϊκή ποιητική μορφή στο φλαμένκο (copla), παρακολουθούμε την εξέλιξή του ανά τους αιώνες.

 

Φρέσκιες νέες φωνές, διαφορετικές μουσικές απόψεις και οι κοινές ρίζες που αγκαλιάζουν όλους τους λαούς που βρέχονται από τη μεσόγειο, σμίγουν και δημιουργούν ένα αρμονικό μουσικό αποτέλεσμα και μια εξωτική ατμόσφαιρα, με βάση πάντα το φλαμένκο...

 

Συμπράττουν:

Σπύρος Καρβέλας: κιθάρα, σύνθεση , μουσική επιμέλεια

Yota "Baron" & Δανάη Ταταλιά: τραγούδι flamenco

Φανή Δεμέστιχα: χορός

Παναγιώτης Μπουραζάνης: μπάσο

Μιχάλης Καταχανάς: βιόλα

Γιάννης Παπαγιαννούλης: κρουστά

 

Διοργάνωση: specs ‘n’ arts

www.specsnarts.gr

Σχετικές ειδήσεις
Ταξίδι στον κόσμο του φλαμένκο στον Πολυχώρο Αθηναΐς
29.12.2016 16:40
Η compañia flamenca ALGARABÍA ζωντανεύει για 3 μοναδικές βραδιές στη σκηνή της Αθηναΐδας ένα café cantante – ένα αυθεντικό μουσικό καφενείο από τη χρυσή εποχή του φλαμένκο.
Open Air Milonga στην Μονή Λαζαριστών
19.08.2016 13:24
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 έρχεται μια γνήσια βραδιά αργεντίνικου tango με ζωντανή μουσική από τους Locos de Atar!
Dance Days 6: Βραδιά ντουέτων & παράλληλη δράση
26.07.2016 15:01
Στις 27 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια του Dance Days 6, θα παρουσιαστεί μια βραδιά ντουέτων στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Nostalgia Flamenca από την Alma Gitana Flamenco Grupo στο Half Note
30.03.2016 15:58
Η Alma Gitana Flamenco Grupο παρουσιάζει στη σκηνή του Half Note την μουσικοχορευτική παράσταση “Nostalgia Flamenca”, στις 6 και 7 Απριλίου. Μουσική και χορός, πάθος και φλόγα, σε μια παράσταση που μεταφέρει τους θεατές στον κόσμο του φλαμένκο, ζωντανεύοντας την πλούσια παράδοση της Ανδαλουσίας.