Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Digital Performers Meeting στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας

Digital Performers Meeting στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει, στις 28 και 29 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, το Digital Performers Meeting, ένα διήμερο φεστιβάλ με δράσεις, συναυλίες και σεμινάρια , που αφορούν στη μουσική , στις οπτικοακουστικές τέχνες και στα πολυμέσα, εκφραζόμενα με αποκλειστικά ηλεκτρονικό τρόπο.

 

Το D.P.M. έχει στόχο να αναδείξει νέους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν Ηλεκτρονικά Μέσα Έκφρασης, καθώς και να ανοίξει δρόμο και σε άλλους να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα.

 

Να φέρει σε επαφή όλους όσους δραστηριοποιούνται σε αυτόν το χώρο, να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.  Έχει στόχο επίσης να προφέρει κατευθύνσεις καλύτερης τεχνικής κατάρτισης μέσα από σεμινάρια που σχετίζονται με τα Ηλεκτρονικά μέσα Έκφρασης από επαγγελματίες και ειδικούς του χώρου, τα οποία θα διεξάγονται συγκεκριμένες ώρες κατά την διάρκεια και παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

 

Μία συνάντηση που δε θα υπάρχουν CD, DVD, Tapes, Hardware Synths, Electric Instruments. Θα υπάρχουν μόνο Software, Laptop, Tablet, Smartphone, Sensors, Projectors, κάθε είδους Controllers, καθώς και Φυσικά Μουσικά Όργανα και Φωνές που Εκφράζονται μέσα από Ηλεκτρονική Επεξεργασία, προχωρώντας ακόμα και μπροστά από την εποχή μας.

 

Creator & Project Manager: Ανδρέας Μουρτζούκος

 

Πρόγραμμα:

 

Σάββατο 28 Ιουνίου

16.00 - 19.00 – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Σεμινάριο Μουσικής Τεχνολογίας με θέμα «Τα Διαδραστικά Συστήματα και οι Ασύρματοι Κοντρόλερς»

Οργάνωση/Διδασκαλία: Ανδρέας Μουρτζούκος

Μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσει Performance από τον Ανδρέα Μουρτζούκο με θέμα:

"SAXELECTRO MOVING HEADS"

 

20.00 – 23.00 – Ανοιχτό Θέατρο

Akis Petrinioths (The Doctor)

"Dr's VooDoo Bass"

Βασίλης Κόκλας (Root)

"Psychoacoustic Therapy"

Κοσμάς  Κατιμερτζής (Analog trip)

"Analog tape explorer"

 

Κυριακή 29 Ιουνίου

16.00 - 19.00 – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Σεμινάριο με θέμα «Η Οπτικοακουστική Διαδραστικότητα και οι αισθητήρες ήχου και κίνησης»

Οργάνωση/Διδασκαλία: Ανδρέας Μουρτζούκος

Μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσει Performance από τον Ανδρέα Μουρτζούκο με θέμα: "SAXELECTRO DRUM THEM ALL"

 

20.00 – 23.00 – Ανοιχτό Θέατρο

Σταμάτης Φουσέκης

"Noizedelic Folk"

Tasos Fotiou

"Τhe organic saxophone"

Ginnis Gardilakis (Electrohead)

"Underground Tech"

Σχετικές ειδήσεις
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη
27.01.2017 17:26
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα των C. W. Gluck, Φ. Τσαλαχούρη και L. van Beethoven, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.
Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
31.08.2016 16:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζοντας το Φεστιβάλ του στις γειτονιές της Αθήνας, παρουσιάζει τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη της φθινοπωρινή εμφάνιση με μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Το Dance Days Chania 2016 σας προσκαλεί να
09.06.2016 14:15
To Dance Days Chania επιστρέφει 20 - 28 Ιουλίου με παραστάσεις με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, σεμινάρια για κάθε ηλικία και ενδιαφερόμενο, προβολές ταινιών χορού, διαλέξεις- συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν την κίνηση και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους πολιτισμού της πόλης των Χανίων.
Το 12ο Athens Digital Arts Festival - Digital Pop τον Μάιο στην Ερμού
06.04.2016 13:23
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει με τη 12η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί 19 με 22 Μαΐου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Κεντρικός χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121.