Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

«Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη πάνε Μόσχα!

«Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη πάνε Μόσχα!

Το πολυσυζητημένο νεο- νουάρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη, «Οι Αισθηματίες», θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 28 Ιουνίου 2014,  με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής το γνωστό Ρώσο σκηνοθέτη Gleb Panfilov.

                                     

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρισμένα φεστιβάλ της Ευρώπης που τυχαίνει να στεγάζεται στην πόλη - γνωστό φετίχ  του σκηνοθέτη. 

 

Στην επίσημη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Ρώσικο περίπτερο του Φεστιβάλ των Καννών, το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας ανακοίνωσε το επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα όπου συγκαταλέγεται και η υποψηφιότητα των "Αισθηματιών" του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

 

Για το ελληνικό κοινό, η έξοδος της ταινίας στις αίθουσες προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2014.

 

Σύνοψη:

 

Ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι ο “Δάσκαλος” (Τάκης Μόσχος) ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη).  Πίσω όμως από τη μάσκα του εκκεντρικού λάτρη της τέχνης,  θησαυρίζει ως τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα.  Τις  βρωμοδουλειές του  έχουν αναλάβει να «φροντίζουν» δύο νεαροί:  o Eρμής (Δημήτρης Λάλος) και ο Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης).  Έκαστος εκ των δύο διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του «Δασκάλου», ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Αμφότεροι, θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα του να είναι Αισθηματίες....

 

“Οι «αισθηματίες» είναι πλάσματα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία προσπαθούν μάταια να επιβιώσουν στο σύγχρονο καιρό μας”  -  Νίκος Τριανταφυλλίδης

 

«Οι Αισθηματίες» / The Sentimentalists

Ελλάδα 2014 | Διάρκεια 94’

 

Η ΝIMA Ενέργειες Τέχνης & Πολιτισμού παρουσιάζει μία συμπαραγωγή των:  Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Spectral, Marni Films, Stefi S.A., Telefilm , Supernova.

 

Πρωταγωνιστούν: Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή, Αθηνά Παππά, Αντώνης Σπίνουλας, Κώστας Ξυκομηνός, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Blaine L. Reininger, Στάθης Σταμουλακάτος, Ιωάννα Μπακαλάκου και ο Λευτέρης Μυτιλιναίος.  

 

Μουσική: ΤΗΕ ΒΟΥ, Σκηνικά: Κατερίνα Ζουράρη, Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα, Σχεδιασμός ήχου / Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης, Μοντάζ : Γιώργος Μαυροψαρίδης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Κοτρώτσης, Executive Producers:  Θεοφάνης Κιρκινέζος, Θεοδώρα Βαλέντη, Παραγωγή: Μαρίνα Δανέζη

 

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης

 

Διακρίσεις:

 

Βραβείο Καλύτερης Μουσικής – Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας – Ελληνική Ακαδημία Κιν/φου

Επίσημη Συμμετοχή –Διαγωνιστικό Τμήμα του 36ο Διεθνούς  Φεστιβάλ Μόσχας

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία εδώ

Σχετικές ειδήσεις
90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το μέλλον, του Νίκου Τριανταφυλλίδη
07.12.2016 11:50
Η ταινία τεκμηρίωσης «90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το Μέλλον», του Νίκου Τριανταφυλλίδη, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 από την Feelgood.
Στα
15.11.2016 10:09
Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς στα 90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το μέλλον του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
90 χρόνια ΠΑΟΚ – νοσταλγώντας το μέλλον: Η τελευταία αφιέρωση του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο 57ο ΦΚΘ
06.10.2016 15:26
Με μεγάλη συγκίνηση το Φεστιβάλ παρουσιάζει την τελευταία ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το ντοκιμαντέρ «90 χρόνια ΠΑΟΚ – νοσταλγώντας το μέλλον»: Μια κινηματογραφική αφιέρωση του σκηνοθέτη και φίλου που έφυγε νωρίς, στην αγαπημένη του ομάδα και στην ιδέα που αυτή αντιπροσωπεύει.
09.09.2016 14:30
Οι Νύχτες Πρεμιέρας και το Gagarin 205 παρουσιάζουν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 το αφιέρωμα “Η Αισθηματική Αγωγή του Νίκου Τριανταφυλλίδη”.
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη
20.07.2016 13:56
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.