Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μουσική από την Αρχαία Κίνα - Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παράσταση του Guqin

Μουσική από την Αρχαία Κίνα - Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παράσταση του Guqin

Ελλάδα και Κίνα, οι μόνοι δύο υπάρχοντες αρχαίοι πολιτισμοί θα συναντηθούν μαζί με τη μορφή της παραδοσιακής μουσικής το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφόρο Κ.Καραμανλη 18), στη Βούλα.

Αυτή η Κινέζικη Παραδοσιακή μουσική συναυλία , «Μουσική από την Αρχαία Κίνα», προσφέρει την πρώτη παράσταση Guqin στην Ελλάδα. Το Guqin, γνωστό ως κινεζικό σαντούρι, υπάρχει για πάνω από 3.000 χρόνια. Αποτελεί κύριο μουσικό όργανο της Κίνας και ένα από τα πιο αρχαία έγχορδα. Λόγω της ιστορικής ομορφιά του, το Guqin έχει εγγραφεί το 2008 στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Η Ms Wang Long, μία πολύ γνωστή ερμηνεύτρια Guqin και Cymbalo στην Κίνα, θα μας οδηγήσει μέσα στην ιστορική παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα μέσω της εκλεπτυσμένης απόδοσή της στο Guqin. Επίσης το "Guzheng" αρχαίο έγχορδο όργανο και το “Xiao”, το πιο αρχαίο κινέζικο φλάουτο, θα συμμετέχουν στη συναυλία. Εν τω μεταξύ, η αρχαία ελληνική λύρα (12 χορδές) μουσικός Αλίκη Μαρκαντωνάτου θα κληθούν επίσης να εκτελέσει ελληνική λαϊκή μουσική και τον αυτοσχεδιασμό με Guqin. Η συναυλία θα φέρει όχι μόνο την παραδοσιακή κινεζική αισθητική, αλλά επίσης θα τονίσει το πνεύμα των δύο αρχαίων πολιτισμών.

Αυτή η συναυλία είναι συνδιοργάνωση του Meet Culture και του Δήμου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης.


Το Meet Culture, ένα στούντιο ανταλλαγής πολιτισμού με έδρα την Αθήνα, έχει ως στόχο να χτίσει μια γέφυρα ανάμεσα στον Κινέζικο και Δυτικό πολιτισμό με την μορφή ανταλλαγής διαφορετικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.


Η συναυλία αυτή είναι η πρώτη από το Meet Culture. Στο εγγύς μέλλον, θα υπάρξουν περισσότερες εκδηλώσεις και συναυλίες για να ενισχύσουν την πολιτιστική γνώση μεταξύ των ανθρώπων Ελλήνων και Κινέζων.

 

Σχετικές ειδήσεις
Η (διπλή) Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Α.
08.12.2016 11:48
Δύο από τα απαραίτητα «συστατικά» της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας συνδυάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τη (διπλή) Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της που γίνεται, με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Τα παραμύθια και τις ιστορίες. Και φυσικά τη μουσική.
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Του Κρασιού και του Έρωτα: Σάκης Παπαδημητρίου και Βασίλης Λέκκας στην Αρχαία Ολυμπία
10.08.2016 13:00
Η μουσική παράσταση «Του Κρασιού και του Έρωτα» με τον Σάκη Παπαδημητρίου και τον Βασίλη Λέκκα έρχεται στην Αρχαία Ολυμπία στις 24 Αυγούστου 2016.
3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική: συναυλία από τον ΛύρΑυλο στο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού
08.07.2016 17:13
Ο ΛύρΑυλος μας προσκαλεί στη συναυλία "3 χιλιετίες ελληνικής μουσικής". Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.