Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Μovies don\'t grow on trees...

Μovies don\'t grow on trees...
Με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο, με οδηγό τη φράση ότι «οι ταινίες δεν φυτρώνουν στα δέντρα, πρέπει να τις φτιάξεις!», ο χώρος της εκπαίδευσης του κινηματογράφου αποκτά άλλη διάσταση!

Με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο, με οδηγό τη φράση ότι «οι ταινίες δεν φυτρώνουν στα δέντρα, πρέπει να τις φτιάξεις!», ο χώρος της εκπαίδευσης του κινηματογράφου αποκτά άλλη διάσταση!

Από την Τρίτη 3 Ιουνίου έως και το Σάββατο 5 Ιουλίου η δράση Movies don\'t grow on trees, you have to make them, θα αποτελέσει μία καινούρια κίνηση που αφορά την εκπαίδευση στον χώρο του κινηματογράφου.

Με συνεχόμενα ταχύρρυθμα σεμινάρια σε όλους τους τομείς της κινηματογραφικής τέχνης από το σενάριο , την σκηνοθεσία , την υποκριτική, ως την παραγωγή και την διανομή και όλα αυτά με την άμεση πρακτική και την προσομοίωση σε συνθήκες γυρισμάτων, οι νέοι κινηματογραφιστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να βάζουν με συνέπεια και συνέχεια τις ιδέες τους σε πράξη, αναγνωρίζοντας την ευκολία του γρήγορου ψηφιακού μέσου, αλλά χωρίς να υποτιμούν τις δυσκολίες ενός καλλιτεχνικού έργου.

Φιλοδοξία της κίνησης αυτή είναι να καταφέρει να καθοδηγήσει νέους κινηματογραφιστές κάθε ηλικίας να αρθρώσουν λόγο και να τον ισχυροποιήσουν μέσα στις διεθνείς συνθήκες της υπάρχουσας αγοράς, χωρίς φόβο και κόμπλεξ.

Να εξασκήσουν τις γνώσεις, τις ιδέες, την πρακτική τους, και να μάθουν να λειτουργούν καίρια και αποτελεσματικά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και διευρύνοντας τη θεματολογία τους.

Το σύστημα αυτό βασίζεται σε ένα ταχύ σεμινάριο - πρακτική με προσωπικό tutoring και παρακολούθηση σε όλα τα στάδια που ετοιμάζεται μία ταινία. Η Βαρβάρα Δούκα, ο Πάνος Κούτρας, η Αγάθη Δαρλάση, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ο Μάκης Φάρος και άλλοι επαγγελματίες του χώρου, θα ασχοληθούν με αυτή τη διαδικασία.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης δεν είναι πάνω από έναν μήνα και η επιλογή των ενδιαφερομένων θα γίνει καθαρά με κριτήρια ιδέας ή σεναρίου και όχι βιογραφικού ή προηγούμενης εμπειρίας στον χώρο του κινηματογράφου. Θα είναι αυστηρά το πολύ για 12 μαθητές για τον μήνα Ιούνιο και θα γίνει κατόπιν προσωπικής συνέντευξης.

Τα σενάρια ή οι ιδέες θα πρέπει να σταλούν έως το Σάββατο 31 Μαΐου στο mail: moviesdontgrowontrees@gmail.com. Λεπτομέρειες στo link: http://moviesdontgrowontrees.wordpress.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Βαρβάρα Δούκα στο τηλέφωνο: 6982452884.

Σχετικές ειδήσεις
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
18.10.2016 12:34
To 29o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (17-27 Νοεμβρίου 2016) επιφυλλάσσει δύο εκπλήξεις στους φίλους του καλού ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου: ένα αφιέρωμα με όλες τις μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο πολυσχιδή έλληνα δημιουργό, αλλά και μια επιλογή ταινιών του πολιτικοποιημένου ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο. Θα προβάλλει μάλιστα σε αβαν πρεμιέρ και τη νέα ταινία του Μπελόκιο «Sweet Dreams» από το πρόσφατο Φεστιβαλ των Καννών.
Suntan: Μία από τις πενήντα καλύτερες ταινίες για τα «Ευρωπαϊκά Όσκαρ»
24.08.2016 15:10
Το «Suntan» βρίσκεται ανάμεσα στις 50 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
20.01.2016 12:06
Οι ταινίες της εβδομάδας 21 έως 27 Ιανουαρίου 2016 που θα προβάλλονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι Η επιστροφή, Δεσμοί αίματος, Το μεγάλο σορτάρισμα και Brooklyn.
Lab Project Award: Το νέο βραβείο του Eurimages στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2016!
15.12.2015 15:31
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει πως επιλέχθηκε απ΄ το Eurimages, για να απονέμει στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς ένα νέο βραβείο που θα χρηματοδοτεί παραγωγές πρωτοποριακού χαρακτήρα έως και 50.000 ευρώ. Το νέο βραβείο, με τίτλο Lab Project Award, έχει την υψηλότερη χρηματοδότηση από όλα τα βραβεία που δίνει ήδη το Ταμείο για ταινίες σε ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι το βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016.