Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μovies don\'t grow on trees...

Μovies don\'t grow on trees...
Με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο, με οδηγό τη φράση ότι «οι ταινίες δεν φυτρώνουν στα δέντρα, πρέπει να τις φτιάξεις!», ο χώρος της εκπαίδευσης του κινηματογράφου αποκτά άλλη διάσταση!

Με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο, με οδηγό τη φράση ότι «οι ταινίες δεν φυτρώνουν στα δέντρα, πρέπει να τις φτιάξεις!», ο χώρος της εκπαίδευσης του κινηματογράφου αποκτά άλλη διάσταση!

Από την Τρίτη 3 Ιουνίου έως και το Σάββατο 5 Ιουλίου η δράση Movies don\'t grow on trees, you have to make them, θα αποτελέσει μία καινούρια κίνηση που αφορά την εκπαίδευση στον χώρο του κινηματογράφου.

Με συνεχόμενα ταχύρρυθμα σεμινάρια σε όλους τους τομείς της κινηματογραφικής τέχνης από το σενάριο , την σκηνοθεσία , την υποκριτική, ως την παραγωγή και την διανομή και όλα αυτά με την άμεση πρακτική και την προσομοίωση σε συνθήκες γυρισμάτων, οι νέοι κινηματογραφιστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να βάζουν με συνέπεια και συνέχεια τις ιδέες τους σε πράξη, αναγνωρίζοντας την ευκολία του γρήγορου ψηφιακού μέσου, αλλά χωρίς να υποτιμούν τις δυσκολίες ενός καλλιτεχνικού έργου.

Φιλοδοξία της κίνησης αυτή είναι να καταφέρει να καθοδηγήσει νέους κινηματογραφιστές κάθε ηλικίας να αρθρώσουν λόγο και να τον ισχυροποιήσουν μέσα στις διεθνείς συνθήκες της υπάρχουσας αγοράς, χωρίς φόβο και κόμπλεξ.

Να εξασκήσουν τις γνώσεις, τις ιδέες, την πρακτική τους, και να μάθουν να λειτουργούν καίρια και αποτελεσματικά αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και διευρύνοντας τη θεματολογία τους.

Το σύστημα αυτό βασίζεται σε ένα ταχύ σεμινάριο - πρακτική με προσωπικό tutoring και παρακολούθηση σε όλα τα στάδια που ετοιμάζεται μία ταινία. Η Βαρβάρα Δούκα, ο Πάνος Κούτρας, η Αγάθη Δαρλάση, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ο Μάκης Φάρος και άλλοι επαγγελματίες του χώρου, θα ασχοληθούν με αυτή τη διαδικασία.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης δεν είναι πάνω από έναν μήνα και η επιλογή των ενδιαφερομένων θα γίνει καθαρά με κριτήρια ιδέας ή σεναρίου και όχι βιογραφικού ή προηγούμενης εμπειρίας στον χώρο του κινηματογράφου. Θα είναι αυστηρά το πολύ για 12 μαθητές για τον μήνα Ιούνιο και θα γίνει κατόπιν προσωπικής συνέντευξης.

Τα σενάρια ή οι ιδέες θα πρέπει να σταλούν έως το Σάββατο 31 Μαΐου στο mail: moviesdontgrowontrees@gmail.com. Λεπτομέρειες στo link: http://moviesdontgrowontrees.wordpress.com

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Βαρβάρα Δούκα στο τηλέφωνο: 6982452884.

Σχετικές ειδήσεις
29ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
18.10.2016 12:34
To 29o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (17-27 Νοεμβρίου 2016) επιφυλλάσσει δύο εκπλήξεις στους φίλους του καλού ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου: ένα αφιέρωμα με όλες τις μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο πολυσχιδή έλληνα δημιουργό, αλλά και μια επιλογή ταινιών του πολιτικοποιημένου ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο. Θα προβάλλει μάλιστα σε αβαν πρεμιέρ και τη νέα ταινία του Μπελόκιο «Sweet Dreams» από το πρόσφατο Φεστιβαλ των Καννών.
Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29.09.2016 14:18
Οι λάτρεις του τουρκικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σημαντικές ταινίες διακεκριμένων σκηνοθετών του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Suntan: Μία από τις πενήντα καλύτερες ταινίες για τα «Ευρωπαϊκά Όσκαρ»
24.08.2016 15:10
Το «Suntan» βρίσκεται ανάμεσα στις 50 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
Απονεμήθηκαν τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2016
29.03.2016 09:50
Με μεγάλο νικητή την ταινία Τετάρτη 04:45, που απέσπασε 9 βραβεία, αλλά και τις ταινίες Ουζερί Τσιτσάνης, Erotica, Exotica, etc κ.ά., που πρωταγωνίστησαν στην φετινή τελετή, ολοκληρώθηκαν τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκαν στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΤΕ ΤV.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής