Η Σάσα Βούλγαρη σας καλεί στο πιο υπέροχο σαλόνι της Αθήνας: Οικία Κατακουζηνού, για να σας αφηγηθεί παραμύθια όπως δεν τα ακούσατε ποτέ, αυστηρά ακατάλληλα δια ανηλικούς, τις Παρασκευές 27 Ιουνίου και 4 Ιουλίου 2014!

Απρόσμενες αφηγηματικές παραλλαγές από την λογοτεχνία και την προφορική παράδοση με πρωταγωνιστές την Κοκκινοσκουφίτσα και άλλους γνωστούς ήρωες από τα παραμύθια των αδερφών Grimm.

Μια ενήλικη, διαχρονική, και διακειμενική αντιμετώπιση με κείμενα των Roald Dahl, James Finn Garner, Gilbert Lascault και άλλων, λαϊκά παραμύθια, διεστραμμένες παραλλαγές σταχυολογημένες από το διαδύκτιο, Politically Correct και άλλες εντελώς… Incorrect και ευφάνταστα γραπτά κείμενα μαθητών της Σάσας Βούλγαρη, που προέκυψαν στα σεμινάρια που διδάσκει δημιουργική γραφή.

Μια φορά κι ένα καιρό μια μικρή τρυφερή κόρη που είχε την εκνευριστική συνήθεια να φορά πρωϊ – μεσημέρι – βράδυ ένα κόκκινο σκουφί, πήρε τους δρόμους τους δασικούς και παρολίγο να χαθεί μέσα στο στόμα ενός αλανιάρη λύκου…

Φευ! Το κοριτσάκι σώθηκε, η γιαγιά φαγώθηκε ή δεν φαγώθηκε, ο λύκος πυροβολήθηκε, ζεματίστηκε ή έγινε… γουναρικό! αλλά η Κοκκινοσκούφα ηρωϊδα, μετρά χρόνους τώρα, να περιφέρεται αρυτίδωτη, αψεγάδιαστη και σπαστική στον αιώνα τον άπαντα!

Οπότε καλά έκαναν και της άλλαξαν τα φώτα σε άπειρες παραλλαγές, ρομαντικές και περιπετειώδης, σοφιστικέ και διεστραμμένες, λογοτεχνικές και εικονογραφικές…

*Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαϊου του 2013 και πάλι στην Οικία Κατακουζηνού με ενθουσιώδεις κριτικές από το κοινό. Στις δύο συγκεκριμένες βραδιές παρουσιάζεται ανανεωμένο και εμπλουτισμένο.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Σάσα Βούλγαρη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Βαγγέλης Παράβας