Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

"Sansarlat" με το σύνολο Ex Silentio στο Μουσείο Ελληνικών Λαικών Μουσικών Οργάνων

Ένα Μεσαιωνικό πανηγύρι που διασχίζει τους αιώνες και φτάνει μέχρι την Αναγέννηση, θα ζωντανέψει την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.


Το σχήμα Ex Silentio θα ερμηνεύσει ρομαντικά τραγούδια από την παράδοση των τροβαδούρων, και εορταστικούς χορούς από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία αλλά και τη Βαυαρία, χρησιμοποιώντας και παρουσιάζοντας παράλληλα σπάνια μουσικά όργανα εποχής, όπως βιέλα με τροχό, κέρας, αρμόνιουμ, κρουμχορν, γοτθική άρπα αλλά και μεμβρανόφωνα κρουστά...

 
Το Ex Silentio αποτελούν οι...
 
Ναταλία Λαμπαδάκη - τραγούδι
Τομπίας Σλιρφ - τραγούδι, βιέλα, άρπα, βιέλα με τροχό, κέρας, αρμόνιουμ
Δημήτρης Κούντουρας - φλάουτο με ράμφος, τραβέρσο, κέρας
Νίκος Βαρελάς – κρουστά


Διοργάνωση: specs ‘n’ arts
www.specsnarts.gr

Σχετικές ειδήσεις
Σταύρος Λάντσιας, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος & Γιώργος Καλούδης στην Αγγλικανική Εκκλησία
20.01.2017 14:09
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με βάση τις μελωδικές του συνθέσεις. Μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε τους φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων σ΄ έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής.
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Τέσσερις γυναίκες τραγουδούν Ian Ikon στη σκηνή του Gazarte
12.10.2016 10:12
Ο Ιan Ikon αποτελεί μία από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτεχνών που πειραματίζεται και δημιουργεί με χαρακτηριστική ευκολία σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μουσικών ειδών έχοντας στο ενεργητικό του "hits" που έχουν ξεχωρίσει σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Το Κατά Μάρκον Πάθη, opus 94, του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Μουσείο Μπενάκη
12.04.2016 10:19
Στα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2016, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, το ορατόριο του Φιλίππου Τσαλαχούρη "Κατά Μάρκον Πάθη" opus 94.