Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Συμμετοχή του Εθνικού Θεάτρου στο International Forum of Theatre Group Management Master Workshops

Συμμετοχή του Εθνικού Θεάτρου στο International Forum of Theatre Group Management Master Workshops

Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση του China Collaborative Innovation Center of Theatre Arts Management (CCICTAM) στο 2nd International Forum of Theatre Arts Management που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο της Κίνας από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου 2014.


Το CCICTAM είναι αφιερωμένο στη μελέτη της διαχείρισης της τέχνης του θεάτρου, τις πολιτικές αλλά και διαχειριστικές πρακτικές της και την προώθησή τους μέσα από τη συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα και επαγγελματίες από την Κίνα αλλά και το εξωτερικό. Έδρα του είναι η Central Academy of Drama στο Πεκίνο.


Ανάμεσα στους καλεσμένους του Forum ήταν τα Εθνικά Θέατρα της Ιαπωνίας, της Σκωτίας, της Μεγάλης Βρετανίας, η Comedie - Francaise, η Όπερα της Βιέννης, το Teatro Stabile του Τορίνο, το Moscow Art Theatre της Ρωσίας, το Popyjoy Hall από τις ΗΠΑ και το Myeongdong Art Theatre της Κορέας.


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης με την ομιλία του, με τίτλο «Πολιτιστική πολιτική και ανάπτυξη», εξέφρασε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που ήταν και ένα από τα δεδομένα της συνάντησης. Έκανε επίσης λόγο για τη σημασία της σύναψης συνεργασιών, ανταλλαγών παραστάσεων αλλά και καλλιτεχνικού δυναμικού καθώς και για την προώθηση του ελληνικού θεατρικού έργου και της ελληνικής θεατρικής παραγωγής στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Κίνα.


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους σημαντικών θεατρικών οργανισμών στην Κίνα.


Ήδη μία πρώτη διμερής ανταλλαγή και συνεργασία συμφωνήθηκε με το Beijing People’s Art Theatre. Το Beijing People’s Art Theatre, ένας από τα σημαντικότερα θέατρα της Κίνας, θα παρουσιάσει τη θεατρική περίοδο 2014-2015 στο Εθνικό μας Θέατρο τον «Δείπνο» του Καμπανέλλη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και μία παραγωγή του Εθνικού θα ταξιδέψει αντίστοιχα στην Κίνα.

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Η Αγγελική, από τους Fly Theatre επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
26.10.2016 14:52
Mετά τη συμμετοχή τους, για πέμπτη φορά, στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους “Αγγελική”, το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δώμα του Θέατρου του Νέου Κόσμου την περσινή χρονιά και επιστρέφει από τις 11 Νοεμβρίου 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στον Κάτω Χώρο του ίδιου Θεάτρου
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.
Quelle décadence: Bar theatre στο χώρο τέχνης Αυλητής Art
26.02.2016 14:42
Στον Αυλητή συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά παραστάσεων bar theatre. Μετά τον «Διωγμένο», έρχεται ο Γιάννης Δημητράκης το "Quelle décadence", σε ένα one man show με πολλές εκπλήξεις.