Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ζωγραφική και Κεραμικά: έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Σίφνο

Ζωγραφική και Κεραμικά: έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Σίφνο

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 8.00 μμ στο Παλαιό Σχολείο στο Κάστρο της Σίφνου, η ατομική έκθεση του Γιώργου Χαδούλη. Η έκθεση θα διαρκέσει ως και το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014.


Η έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες, Ζωγραφική & Κεραμικά, που συνιστούν έργο προετοιμασίας δύο ετών. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται οι «Βράχοι»: δεκαπέντε ζωγραφικά έργα σε χαρτί και κολλάζ που πραγματεύονται το πέρασμα του χρόνου. Παράλληλα, σαν δεύτερη ενότητα, ο ζωγράφος εκθέτει μια σειρά πρωτότυπων κεραμικών (χρηστικών αντικειμένων), ειδικά πλασμένα και ζωγραφισμένα από τον ίδιο, ως μία σαφή αναφορά στην κεραμική παράδοση της Σίφνου.


Αν και τα δύο μέσα που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση διαφέρουν από μορφολογικής άποψης, τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες δημιουργίας τους συγγενεύουν. Η απορροφητικότητα του κεραμικού και του χαρτιού απαιτεί από το ζωγράφο σαφήνεια και συγκέντρωση στην εκτέλεση. Το έργο του Γιώργου Χαδούλη δοξάζει το τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός.


Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Σίφνου & σε συνεργασία με την Γκαλερί Σκουφά.


Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννημένος, στην Αθήνα το 1966, ο Γιώργος Χαδούλης είναι από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του. Σπούδασε ζωγραφική στην Beaux – Arts στο Παρίσι, όπου έζησε σχεδόν δέκα χρόνια, και έκτοτε εκθέτει συστηματικά έργα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Πέρα από τη ζωγραφική έχει εργαστεί με τον Αλέκο Φασιανό ως βοηθός σκηνογράφου στις παραστάσεις των "Ορνίθων" του Αριστοφάνη (Μοντέρνο Θέατρο, Επιδαύρια) και "Οδυσσέα γύρισε σπίτι" του Ι. Καμπανέλη (Θέατρο Τέχνης, Φεστιβάλ Αθηνών).  Τα κεραμικά διατίθενται στην Αθήνα στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη .

Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία & σε σημαντικές κρατικές και ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955: έκθεση στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου
18.10.2016 17:20
Η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση Πράξη 3 – Ζωγραφική 1945-1955, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή, με έργα 48 Ελλήνων καλλιτεχνών που γεννήθηκαν τη δεκαετία 1945-1955, δηλαδή τα χρόνια του εμφυλίου ή λίγο μετά και εμφανίζονται καλλιτεχνικά την περίοδο της δικτατορίας και της έκρηξης των ελευθεριών που ακολούθησε.
Alongside: Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου I. Ρήγου στον Πύργο της Τήνου
24.08.2016 13:49
Η έκθεση του φωτογράφου Γιώργου Ι. Ρήγου, Alongside, ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου “Γιαννούλης Χαλεπάς” στον Πύργο Τήνου, και θα διαρκέσει έως τις 15 του ίδιου μήνα.
Misery: έκθεση του Γιώργου Βασιλειάδη στη Photogallery ΟΚΤΟ
24.03.2016 15:27
Η Photogallery ΟΚΤΟ στη Θεσσαλονίκη οργανώνει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Βασιλειάδη με τίτλο «Misery». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. στη Μητροπόλεως 125.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.