Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Εικόνες ενός ρευστού κόσμου: έκθεση στην Οικία Κατακουζηνού

Εικόνες ενός ρευστού κόσμου: έκθεση στην Οικία Κατακουζηνού

Η έκθεση Εικόνες ενός ρευστού κόσμου, σε συνδιοργάνωση των Kaplanon galleries με το Ίδρυμα Α. & Λ. Κατακουζηνού, παρουσιάζεται στην Οικία Κατακουζηνού.


Για την Αθήνα, για τη σύγχρονη εικαστική σκηνή , η συνύπαρξη δύο ταλαντούχων δημιουργών της ίδιας γενιάς μέσα σε έναν ιδιαίτερο χώρο ειδικού βάρους και ύφους, αποτελεί ένα γεγονός με υπεραξία.


Ο Δημήτρης Αναστασίου και ο Αντώνης Σμυρνιός, δύο ζωγράφοι που έχουν ήδη καταγράψει αυτόνομες πορείες με σημαντικό έργο , συνδιαλέγονται με νέα έργα τους στην Οικία Κατακουζηνού, στο κέντρο της Αθήνας.


Μέσα στο αστικό περιβάλλον του τόσο ιδιαίτερου αυτού διαμερίσματος της Λεωφόρου Αμαλίας, συνδεδεμένου με τις προσωπικότητες του Άγγελου & της Λητούς Κατακουζηνού αλλά και μίας ολόκληρης πνευματικής γενιάς δημιουργών που πέρασαν από το ονομαστό σαλόνι, θα παρουσιαστούν αντιστικτικά και συμπληρωματικά τα έργα νέας εσοδείας των δύο δημιουργών.


Ζητούμενο, η πρόκληση ενός σπινθήρα ανατροφοδότησης της ήδη πυκνής ατμόσφαιρας της Οικίας Κατακουζηνού με το αποτύπωμα και την αύρα της νέας ζωγραφικής ταλαντούχων δημιουργών.


Ζωγράφοι, με αυτοτέλεια και αυθυπαρξία στον σύγχρονο εικαστικό χάρτη, ο Δημήτρης Αναστασίου και ο Αντώνης Σμυρνιός, συνεργάτες των Kaplanon galleries, επιχειρούν μία σύγκλιση μέσα από τη διαφορετική ματιά τους ορίζοντας νέα σημεία επαφής με τον πυκνά σηματοδοτημένο κόσμο της Οικίας Κατακουζηνού.


Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 31/5/2014, θα διαρκέσει μέχρι τις 28/6/2014 και είναι συνδιοργάνωση των Kaplanon galleries με το Ίδρυμα Α. & Λ. Κατακουζηνού, σε επιμέλεια των Σοφίας Πελοποννησίου, Νίκου Βατόπουλου & Νίκης Παπαδάκη.

Σχετικές ειδήσεις
Στιγμιότυπα, ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης ena
13.01.2017 14:37
Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν, στην αίθουσα τέχνης ena, από τις 12 έως τις 29 Ιανουαρίου 2017, την ομαδική έκθεση με τίτλο «Στιγμιότυπα».
Μικρά έργα: Η ετήσια έκθεση των Κaplanon galleries στη γκαλερί ena
14.12.2016 15:29
Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί ena contemporary την καθιερωμένη ετήσια ομαδική έκθεση Μικρά Έργα.
Αλεξανδρινό Κουαρτέτο: Έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στην Οικία Μοχάμετ Άλι
20.07.2016 16:31
To Ερευνητικό Κέντρο MOHA παρουσιάζει την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 στην Οικία Μοχάμετ Άλι στην Καβάλα, την έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Αλεξανδρινό Κουαρτέτο”, βασισμένη στην ομότιτλη τετραλογία του Λώρενς Ντάρρελ, σε επιμέλεια της Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου.
Έκθεση της Justyna Borucka στην Οικία Κατακουζηνού
23.05.2016 16:43
Η Οικία Κατακουζηνού με χαρά εγκαινιάζει την έκθεση της εικαστικής δημιουργού Justyna Borucka, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στις 20.00.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.