Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ιφιγένεια εν Ταύροις, από την Κερασία Σαμαρά στο Θέατρο Βράχων

Ιφιγένεια εν Ταύροις, από την Κερασία Σαμαρά στο Θέατρο Βράχων

Το Θέατρο Βράχων φιλοξενεί την τραγωδία του Ευριπίδη, Ιφιγένεια εν Ταύροις, σε σκηνοθεσία της Κερασίας Σαμαρά, τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014.


Η παράσταση , κρατά ανέγγιχτο το κείμενο του Ευριπίδη και τοποθετεί τη δράση του έργου, αντί της Ταυρίδας, στα προπύλαια του Άδη, στο μεταίχμιο μεταξύ ζωής και θανάτου, μεταξύ λογικής και παραφροσύνης, μνήμης και λήθης. Η ζοφερή χώρα της θυσίας και του αίματος θυμίζει τον κόσμο της ρηγματωμένης πίστης του σημερινού ανθρώπου.

 
Καίρια πρόταση για την ένταξη του έργου στη μεταφυσική του ατμόσφαιρα, αποτελεί η σύνδεση και η παράλληλη εξέλιξή του με το κορυφαίο ποίημα του Ανδρέα Κάλβου ΩΔΗ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ, που πραγματεύεται με τη μοναδική γλωσσική του ταυτότητα ένα αντίστοιχο συμβολικό όραμα θριαμβευτικής νίκης κατά του Θανάτου.
 

Συντελεστές

Μετάφραση: Ηρακλής Λογοθέτης
Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά
Σκηνικά-Κοστούμια: Κλαιρ Μπραϊσγουερ
Μουσική: Τάκης Μπαρμπέρης
Κινησιολογική επιμέλεια: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Eικαστική δημιουργία: Θανάσης Παναγιώτου, Μαρία Ντούσκα
 
Παίζουν: Κερασία Σαμαρά, Μιχάλης Μαρκάτης, Σπύρος Περδίου, Αλέξανδρος Νταβρής, Σταύρος Μαρκάλας, Δέσποινα Μπουγιατιώτη, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Τώνια Αποστόλου , Κέλλυ Ανυφαντή

Σχετικές ειδήσεις
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Θέατρο Βράχων
06.07.2016 15:37
Το Θέατρο Βράχων φιλοξενεί τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη με την υπογραφή του Μιχαήλ Μαρμαρινού την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο Βράχων
04.07.2016 14:58
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων 2016 υποδέχεται στο Θέατρο Βράχων την Αντιγόνη, του Σοφοκλή, την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Επτά επί Θήβας από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Βράχων
30.06.2016 15:28
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων φιλοξενεί στο Θέατρο Βράχων την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος, Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Αλκιβιάδης Άγιος από το Θέατρο Ρόδα στο Θέατρο Βράχων
24.06.2016 14:23
Το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2016 φιλοξενεί στο Θέατρο Βράχων το Θέατρο Ρόδα, το οποίο παρουσιάζει την παράσταση Αλκιβιάδης Άγιος.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Βράχων
22.06.2016 12:48
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων, την Απολογία Σωκράτη του Πλάτωνα, στο πλαίσιο της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016.