Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση με έργα του Αχιλλέα Δρούγκα στη Σύρο

Έκθεση με έργα του Αχιλλέα Δρούγκα στη Σύρο

Συνεχίζοντας μια μακρά διαδρομή παρουσιάσεων σημαντικών εικαστικών, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, στο πλαίσιο του Σύρος - Πολιτισμός 2014, φιλοξενεί από την 1η έως τις 23 Αυγούστου στην Αίθουσα Τέχνης Γ. - Ε. Βάτη, έργα από την αναδρομική πορεία του Αχιλλέα Δρούγκα .


Μετά την μεγάλη αναδρομική του έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη (2009) και την παρουσίαση μιας καινούριας ενότητας έργων του, στον Εικαστικό Κύκλο (2013), ο Αχιλλέας Δρούγκας εκθέτει στη Σύρο, τόπο που διαμένει για αρκετές μέρες μέσα στο χρόνο. Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι αντιπροσωπευτικά της σαραντάχρονης και πλέον δημιουργικής του πορείας, με μεγαλύτερη έμφαση στις τελευταίες εικαστικές του αναζητήσεις.


“Ο Α. Δρούγκας συχνά αντιμετωπίζεται ως φωτορεαλιστής καλλιτέχνης, αλλά μια τέτοια προσέγγιση προδίδει έλλειψη παρατηρητικότητας” επισημένει ο E. Lucie-Smith και συνεχίζει,”... οι περισσότερες συνθέσεις του Δρούγκα, μας ενθαρρύνουν να τις δούμε ως ρεαλιστικές, ενώ σε ένα πιo ουσιαστικό επίπεδο αποτελούν αυτό που οι σύγχρονοι θεωρητικοί προτιμούν να περιγράψουν ως  -εννοιολογική τέχνη- ... με τη διαφορά ότι, επιπλέον, είναι οργανωμένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρουν αισθητική απόλαυση. ”

Σχετικές ειδήσεις
Η πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Σταύρου Τσιγκόγλου σε μία έκθεση στο Τελλόγλειο
07.02.2017 12:40
Η πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Τσιγκόγλου, η οποία αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη διαδρομή της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα μέσα από περισσότερα από 200 έργα ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά σημαντικών δημιουργών, θα γίνει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Ένα τρυφερό βλέμμα: Έκθεση του Πάνου Φειδάκη στην Σύρο
04.08.2016 12:48
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πάνου Φειδάκη, «Ένα τρυφερό βλέμμα», το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:30, στην Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη».
Διαδρομές σε νέα μονοπάτια – 100 χρόνια μετά: Έκθεση – αφιέρωμα στην έπαυλη Τσιροπινά στη Σύρο
26.07.2016 16:36
Στο πλαίσιο του «Σύρος – Πολιτισμός 2016», θα πραγματοποιηθεί η κοινή έκθεση ζωγραφικής των Αχιλλέα Δρούγκα και Μιχάλη Μακρουλάκη, «Διαδρομές σε νέα μονοπάτια – 100 χρόνια μετά», με αφορμή τα 100 χρόνια της Έπαυλης Τσιροπινά.
Το Πνεύμα της Ύλης: έκθεση του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου στη Σύρο
05.07.2016 15:52
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016» σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου «το Πνεύμα της Ύλης», το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη.