Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Score, σε χορογραφία Γιουβάλ Πικ στο Φεστιβάλ Αθηνών

Score, σε χορογραφία Γιουβάλ Πικ στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με ένα αυθεντικό και πετυχημένο έργο μας συστήνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο ισραηλινής καταγωγής χορευτής και χορογράφος Γιουβάλ Πικ – από το 2011 διευθυντής του Χορογραφικού Κέντρου Rillieux-la-Pape, διαδεχόμενος τη Μαγκύ Μαρέν.

 
Το Score, δημιουργία εμπνευσμένη από τη γενέτειρά του, μας μεταφέρει ένα μωσαϊκό συγκινήσεων. Άλλοτε βίαιο και αισθησιακό, άλλοτε πάλι τρυφερό,  ξαφνιάζει θετικά με τη διαρκή ροή μιας κινητικής ενέργειας συχνά υπνωτιστικής, από τρεις εξαιρετικούς χορευτές, και με φόντο ένα πρωτότυπο και ακατέργαστο ηχητικό υλικό που συνέλεξε ο χορογράφος στους δρόμους του Τελ Αβίβ.
 

Συντελεστές
 
Χορογραφία: Yuval Pick
Πρωτότυπη μουσική: Bertrand Larrieu
Φωτισμοί: Nicolas Boudier
Κοστούμια: Angèle Mignot

Ερμηνεύουν: Lazare Huet, Anna Massoni, Antoine Roux-Briffaud

Διάρκεια: 55 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Παραγωγή: Centre Chorégraphique National de Rillieux-la-Pape / Direction Yuval Pick

Συμπαραγωγή: Les Subsistances [2009/2010, Lyon, France], Compagnie The
Guests
 
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014.

Σχετικές ειδήσεις
Rising: Ο Aakash Odedra έρχεται στο Παλλάς
27.09.2016 10:26
Ο Βρετανός χορευτής και χορογράφος Αακάς Οντέντρα, που στο ξεκίνημα της καριέρας του υπήρξε ο πιο περιζήτητος νέος σολίστας και σήμερα θεωρείται ο πιο φημισμένος, ο πιο λαμπερός και πλέον περιζήτητος χορευτής της γενιάς του, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για να παρουσιάσει -σε πανελλήνια πρώτη- στο Θέατρο Παλλάς στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, την παράσταση Rising.
Αναβολή - Dervish από τον Ziya Azazi στο Passport Κεραμεικός
26.08.2016 17:02
Για πρώτη φορα έρχεται στην Ελλαδα ο γνωστός εξαιρετικός χορογραφος και χορευτής, ο ανατρεπτικός Περιστρεφόμενος Δερβίσης, Ziya Azazi, για μία εμφάνιση στο Passport Κεραμεικός.
Η Λία Τσολάκη με το Flux στο Φεστιβάλ Αθηνών
11.07.2016 12:54
Η Λία Τσολάκη, χορεύτρια και χορογράφος, επιστρέφει στην σκηνή με τη διττή αυτή ιδιότητα, με τη νέα της δουλειά, Flux, στις 21 και 22 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2016.
Documenting emptiness: Παρουσίαση Artistic Residency του Παναγιώτη Τοφή στο Ακροποδητί
23.05.2016 14:14
Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Artistic Residency του Κέντρου Χορού Ακροποδητί, σε μορφή χορογραφικού έργου με θέμα Documenting emptiness του Παναγιώτη Τοφή.
Νέος Διευθυντής Μπαλέτου της ΕΛΣ ο Αντώνης Φωνιαδάκης
01.03.2016 12:32
Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ ορίζεται ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης.