Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της  11ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας (24 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014) την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 διοργανώνει προβολές επιλεγμένων ταινιών από την επετειακή δέκατη εκδήλωση του Φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.


Το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής (19:00 – 20:30 και 21:00 – 22:30) το κοινό της Αθήνας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια επιλογή ταινιών που διακρίθηκαν στην δέκατη επετειακή εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι ταινίες που βραβεύθηκαν από τις Κριτικές Επιτροπές του Φεστιβάλ, καθώς και ταινίες που ξεχώρισανστην ψηφοφορία του κοινού. Ένα τρίωρο απολαυστικού σινεμά περιμένει τους φίλους του κινηματογράφου.


Το πρόγραμμα προβολών:

19:00 – 20:30 | Α’ κύκλος προβολής “10VE CINEMA”

Tiger boy
Χώρα / ΙΤΑΛΙΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 20’00’’
Βραβείο: Καλύτερου Σεναρίου

O Matteo, ένα 9χρονο αγόρι, φτιάχνει μια μάσκα πανομοιότυπη με έναν από τους ήρωές του: έναν παλαιστή των ρωμαϊκών προαστίων που λέγεται Tiger. Όταν φοράει τη μάσκα, ο Matteo δε θέλει να τη βγάλει. Ό,τι φαίνεται απλά σαν θυμός, είναι στην πραγματικότητα ένα κάλεσμα για βοήθεια που κανένας δεν ακούει.


With you
Χώρα / ΚΟΛΟΜΒΙΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 20’00’’
Βραβείο: Γ’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερης Φωτογραφία, Καλύτερου Μοντάζ

Ο Antonio, ένας άστεγος που ανακυκλώνει χαρτόνια, λαχταρά να επιστρέψει στο χωριό από το οποίο έφυγε πριν πολλά χρόνια. Αλλά όλα αλλάζουν όταν ένα βράδυ σκληρής δουλειάς, βρίσκει ανάμεσα στα σκουπίδια και στα χαρτόνια κάτι που κανείς δε θα περίμενε, την αγάπη.


More than 2 hours
Χώρα / ΙΡΑΝ ~ Έτος 2013 ~ Διάρκεια 14’50’’
Βραβείο: Β’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους

Είναι 3 π.μ., ένα αγόρι κι ένα κορίτσι περιπλανιούνται στην πόλη. Ψάχνουν ένα νοσοκομείο για να θεραπεύσει το κορίτσι αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο πίστευαν.


Six
Χώρα / ΑΙΓΥΠΤΟΣ ~ Έτος 2013 ~ Διάρκεια 18’18’’
Βραβείο: Βραβείο «Νάουσα»

Ένα γραμμόφωνο ταράζει την ησυχία, αυτοί ντύνονται για να υποδεχτούν τους ερχόμενους επισκέπτες, αυτή ψάχνει για το κολιέ με την πεταλούδα, βρίσκει ένα όπλο.. και τότε όλα αρχίζουν.


The mass of men
Χώρα / ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 16:53

Βραβεία: Α’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερης Σκηνοθεσίας «Μιχάλης Κακογιάννης», Καλύτερης Ερμηνείας «Αλέξης Δαμιανός», Βραβείο Κοινού

O Richard, ένας άνεργος 55χρονος, φτάνει 3 λεπτά αργότερα στο ραντεβού του, σε ένα εργατικό κέντρο. Μια σύμβουλος, καταπνιγμένη από τα όρια του συστήματος μέσα στο οποίο εργάζεται, δεν έχει άλλη επιλογή από το να τον τιμωρήσει για την αργοπορία του. Για να αποφύγει το βύθισμα του ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση, ο Richard παίρνει απεγνωσμένα μέτρα.


21:00 – 22:30 | Β’ κύκλος προβολής “10VE CINEMA”

TRCFK
Χώρα / ΕΛΛΑΔΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 19’00’’

Από τη Ρωσία στην Ελλάδα, η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο γίνεται εφιάλτης. Η διαδρομή ενός θύματος διεθνούς εμπορίας γυναικών, η οποία επισημαίνει ότι κάθε απόδραση προς τη σωτηρία έχει το αντίστοιχο κόστος.


Between a rock and a hard place
Χώρα / ΓΑΛΛΙΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 10’19’’

Τρεις άντρες βρίσκονται κλειδωμένοι σε ένα κελί. Ένας ιερέας καταφθάνει και προσφέρεται να ακούσει την εξομολόγηση τους. Σύντομα όμως ανακαλύπτουν το πραγματικό κίνητρο της επίσκεψης του…


Stage three
Χώρα / ΓΕΡΜΑΝΙΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 25’29’’

Ο Maik θέλει να τελειώσουν οι ώρες της κοινωφελούς υπηρεσίας του στον οίκο αναπήρων όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σύντομα όμως αρχίζει να αναρωτιέται ποιος στ’ αλήθεια χρειάζεται εδώ βοήθεια – αυτός ο ίδιος, οι ανάπηροι ή ίσως ακόμα οι κοινωνικοί λειτουργοί;


The water well
Χώρα / ΡΩΣΙΑ ~ Έτος 2013 ~ Διάρκεια 10’00’’

Παραβολή για τη ζωή.


That wasn’t me
Χώρα / ΙΣΠΑΝΙΑ ~ Έτος 2012 ~ Διάρκεια 24'00''

“Το να είσαι στρατιώτης δεν είναι δύσκολο: είτε το συνηθίζεις είτε σε σκοτώνουν. Το πιο δύσκολο είναι να συνηθίσεις να ζεις με τις αναμνήσεις σου και να είσαι ξανά ο εαυτός σου αφού έχεις κάνεις όλα όσα έκανες”.

Σχετικές ειδήσεις
Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29.09.2016 14:18
Οι λάτρεις του τουρκικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σημαντικές ταινίες διακεκριμένων σκηνοθετών του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Πλατεία Αμερικής, του Γιάννη Σακαρίδη: Παγκόσμια πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan
07.09.2016 13:03
Η νέα ταινία του Γιάννη Σακαρίδη «Πλατεία Αμερικής/Amerika Square» κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan, που διεξάγεται φέτος από 6-15 Οκτωβρίου 2016 στη Νότια Κορέα.
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη
20.07.2016 13:56
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.
Η Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην Αμερική
24.06.2016 17:11
Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά ταμεία, συγκεντρώνοντας πάνω από 400.000 εισιτήρια και 6 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ταινίας, φωτογραφίας, σκηνικών, κοστουμιών, ήχου και μακιγιάζ), καθώς και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης, η «Μικρά Αγγλία ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.