Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Jerusalem - Choreography for Greece: από τον Μίκαελ Κλίεν στο Φεστιβάλ Αθηνών

Jerusalem - Choreography for Greece: από τον Μίκαελ Κλίεν στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ο χορογράφος Μίκαελ Κλίεν έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών για να παρουσιάσει το Jerusalem - Choreography for Greece (μια χορογραφία για την Ελλάδα) στις 27, 28 και 29 Ιουνίου 2014.


Υπήρξε εικαστικός συνεργάτης του Φορσάιθ και χορογράφος, μεταξύ άλλων, για το Ballett Frankfurt, και έχει παρουσιάσει έργα του στη Hayward Gallery: ο βιεννέζος Μίκαελ Κλίεν είναι ένας πολίτης του κόσμου, που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.


Το Jerusalem είναι ένα παράξενο διαδραστικό παιχνίδι, στο οποίο οκτώ πολίτες της Αθήνας, με διαφορετικά χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλο, εκπαίδευση), θα συμπράττουν επί πέντε μέρες σ’ έναν ανοιχτό χώρο του Φεστιβάλ. Το δρώμενο θα φέρνει στην επιφάνεια τις μυστικές συνδέσεις αυτού του ξεχωριστού αστερισμού σωμάτων, ενώ οι επισκέπτες θα κινούνται ελεύθερα ανάμεσά τους.


Συντελεστές

Χορογραφία: Michael Kliën
Μουσική: Volkmar Klien
Δραματουργία: Steve Valk
Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Jeffrey Gormly, Βικτώρια Κοτσάλου

Ερμηνεύουν:
Αγνώγλου Ιωάννης
Carberry Mark
Gormly Jeff
Καράμπελα Λία-AΑγλαΐα
Κωτσάλου Βιτόρια
Λούκας Λωξάνδρα
Μαυροματάκη Ειρήνη
Nazari Abduol
Οικονομόπουλος Θάνος
Πασακοπούλου Μάρθα
Ρουσσέας Νίκος
Θανασούλα Λεωνή
Valk Steve

Διάρκεια: 90 λεπτά


Με την υποστήριξη:
Austrian Federal Ministry for Education, Arts and Culture, Culture Ireland. Loxandras Lucas participation proudly facilitated and supported by En Dynamei.

Φωτογραφία: Εύη Φυλακτού

 


Σχετικές ειδήσεις
Βραβείο χορογραφίας για το A kind of fierce της Κατερίνας Ανδρέου
19.08.2016 15:44
Η χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου με το έργο A kind of fierce, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που παρουσιάστηκε στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι (30 και 31 Ιουλίου – Πειραιώς 260 Ε), κέρδισε το βραβείο JARDIN D'EUROPE, που απονέμεται από το φεστιβάλ ImPulsTanz στη Βιέννη.
Η Λία Τσολάκη με το Flux στο Φεστιβάλ Αθηνών
11.07.2016 12:54
Η Λία Τσολάκη, χορεύτρια και χορογράφος, επιστρέφει στην σκηνή με τη διττή αυτή ιδιότητα, με τη νέα της δουλειά, Flux, στις 21 και 22 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2016.
25ο Φεστιβάλ Ναυπλίου: Η αργυρή επέτειος ενός σπουδαίου θεσμού
06.06.2016 13:49
Το Φεστιβάλ Ναυπλίου, που συμπληρώνει φέτος 25 συναπτά έτη προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, από τις 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, θα παρουσιάσει δέκα μοναδικές συναυλίες με σημαντικούς εκπροσώπους του ευρωπαϊκού πενταγράμμου.
The Dog Days Are Over, του Jan Martens στο Φεστιβάλ Αθηνών
03.06.2016 14:21
​Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί τον Jan Martens, ο οποίος θα παρουσιάσει στην Πειραιώς 260 την παράσταση The Dog Days Are Over.
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 ξεκινά δυναμικά!
02.06.2016 10:04
Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ανοίγει στις 10 Ιουνίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή που θα παρουσιάσει την Αΐντα του Τζιουζέππε Βέρντι στο Ηρώδειο, ενώ λίγες μέρες μετά ακολουθεί η Πειραιώς 260 με μια μεγάλη μουσική γιορτή στην οποία συμμετέχουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές, η Mπάντα της Φλώρινας, η Ματούλα Ζαμάνη και ο Dj Palov.