Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Athens Video Art Festival 2014: παράλληλες δράσεις

Athens Video Art Festival 2014: παράλληλες δράσεις

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival 2014 (AVAF 2014), σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες και ξένους δημιουργούς να εμπνευστούν από ποικίλα περιβαλλοντικά ζητήματα και τον ευρύ κοινωνικό χαρακτήρα τους και να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση Feel Free to Feel Green, η οποία θα παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο Art & Environment του αεροδρομίου από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2014.


Με αφορμή την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τα φυσικά περιβάλλοντα προσφέρεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενεργοποιήσουν περαιτέρω, μέσα από τα έργα τους, το σημείο συνάντησης εκατομμυρίων ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο, ως συνεχής υπενθύμιση της ανάγκης για μία νέα περιβαλλοντική ηθική.


Οι δημιουργοί μπορούν να υποβάλλουν τα έργα τους ηλεκτρονικά στις εξής κατηγορίες:

- Video Art
- Animation
- Digital Image

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 15 Ιουλίου 2014
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.


Προσεχείς δραστηριότητες

Νύχτα στη Στοά με προβολές Video Art

Στο πλαίσιο της δράσης “Ίχνη Εμπορίου” στη Στοά Εμπόρων, μιας πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του αστικού ιστού στο κέντρο της Αθήνας με τη συμβολή 12 πολυσυλλεκτικών ομάδων της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival ξεκλειδώνει, αποκαλύπτει και μοιράζεται μαζί σας το αρχείο των προηγούμενων ετών μέσα από μία ξεχωριστή προβολή έργων video art.

Ίχνη Εμπορίου / Πρόγραμμα «Έργο Αθήνα», Δήμος Αθηναίων: Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 στις 21:00, Βουλής 8-10 Στοά Εμπόρων, Σύνταγμα


Παρεμβάσεις στο τοπίο του Gradient από το AVAF

Στο project «Gradient: From Gray to Color Scale» που ξεχώρισε από την πρωτοβουλία της Samsung Electronics Hellas «Launching People» στην κατηγορία «Τέχνες και Δημιουργικότητα», αποτελεί μία μεγάλη εικαστική παρέμβαση με έργα μόνιμου και παροδικού χαρακτήρα Murals, Graffiti, Installations, Performances, DJ Sets και Screeenings σε δημόσιους χώρους της πόλης των Ιωαννίνων. Οι παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο θα εμπλουτιστούν από το AVAF με προβολές έργων video art από Ελληνικό και Διεθνές επίπεδο

Gradient, From Gray to Color Scale: 3-11 Ιουλίου 2014, Ιωάννινα


Το Athens Video Art Festival ταξιδεύει στο Saristra Festival

Το Athens Video Art Festival στηρίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά, με την παρουσίαση installations έργων video art και animation δημιουργών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό το σημαντικότερο μουσικό και εικαστκό γεγονός των Ιονίων Νήσων το οποίο πραγματοποιείται σε ένα εγκαταλειμμένο οικισμό, που ισοπεδώθηκε ολοσχερώς από τον καταστροφικό σεισμό του 1953 και ακούει στο όνομα Saristra Festival.

Saristra Festival: 8-10 Αυγούστου 2014, χωριό Παλιά Βλαχάτα, Κεφαλονιά


AVAF σημάδια στο Implode Festival

Η δεύτερη διοργάνωση του Implode Festival ενός γεγονότος αφιερωμένου στη σύγχρονη πειραματική μουσική , ήχο, και εικόνα, σε συνεργασία για πρώτη χρονιά με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος, Athens Video Art Festival ζωντανεύει τα τοιχώματα του κάστρου της Χαλκίδας με προβολές video art και animation.

Implode Festival: 8-9 Αυγούστου, Ιστορικό Κάστρο Χαλκίδας


Υπενθύμιση!

Κάλεσμα Εθελοντών | Athens Video Art Festival 2014, 2-5 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Σχετικές ειδήσεις
17ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ελληνική συμμετοχή
07.02.2017 10:02
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
6ο Athens Open Air Film Festival
17.06.2016 12:23
Το 6ο Athens Open Air Film Festival ξεκινά τις προβολές του στις 21 Ιουνίου 2016 που και φέτος πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 4η συνεχή χρονιά, και συνδιοργανωτής της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής στην πόλη είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό.
Athens Digital Arts Festival: Το backstage βίντεο της καμπάνιας Digital POP
05.04.2016 16:33
Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, εξερευνά τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή και μας καλεί να δούμε πως η συνεχής ενασχόληση μας με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο διαμορφώνουν καινούριες τάσεις και συνήθειες.
16ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ανάδειξη ελληνικής συμμετοχής
07.03.2016 13:38
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, μετά από την επιτυχημένη επετειακή διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
Προβολές του Video Art Festival Μηδέν στο TWIXTlab
02.03.2016 11:57
Το Video Art Festival Μηδέν της Καλαμάτας ταξιδεύει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο TWIXTlab, στην Αθήνα, παρουσιάζοντας δύο αναδρομικές ενότητες με έργα βίντεο από το αρχείο του φεστιβάλ με τίτλο "Sense of..." και "Sense off".