Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Μαίρη Λίντα στο Ηρώδειο

Η Μαίρη Λίντα στο Ηρώδειο

Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί σε μία καλοκαιρινή βραδιά με τη Μαίρη Λίντα, στο Ηρώδειο, σε μία συναυλία με καλεσμένους τους Apurimac, τους Gadjo Dilo και τους Imam Baildi.


Η Μαίρη Λίντα, από τους τελευταίους μύθους της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού, τότε που οι νύχτες γεννούσαν μεγάλα καλλιτεχνικά κεφάλαια και πρωταγωνιστές, κάνει την εμφάνισή της στο Ηρώδειο με την σκηνική άνεση ενός λαϊκού κοσμοπολιτισμού. Καταχωρίστηκε ως μούσα του Μανώλη Χιώτη, σ’ ένα ντουέτο στο οποίο σήμερα υποκλίνονται και όσοι –πολύ νέοι– επανεφευρίσκουν το σουίνγκ και χορεύουν με τις «Παρτίδες». Όμως η Λίντα ήταν εκεί και όταν Θεοδωράκης και Χατζιδάκις θεμελίωναν τον όρο «έντεχνο».
 

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θωμάς Μοσχόπουλος
Μουσικός Συντονισμός: Κορνήλιος Σελαμσής
Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Ηχητικός σχεδιασμός: Αλέξης Πολίτης
 
Συμμετέχουν: Apurimac, Gadjo Dilo, Imam Baildi

Διάρκεια: Περίπου 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Σχετικές ειδήσεις
Αναβολή - Η Αλέξια live στο Ηρώδειο
06.09.2016 10:09
Η δημοφιλής καλλιτέχνιδα, εκπληρώνει την επιθυμία χιλιάδων θαυμαστών της όλων των ηλικιών, να τραγουδήσει μία επιλογή απ' όλο της το ρεπερτόριο, σε μία συναυλία – Ρετροσπεκτίβα στο Ηρώδειο - Η συναυλία αναβάλλεται
Λάκης Παπαδόπουλος: Ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο
15.07.2016 09:52
Σε ένα κατάμεστο – sold out - Ηρώδειο, τη Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, έγινε η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στα παραπάνω από 35 χρόνια πορείας του Λάκη Παπαδόπουλου στην ελληνική μουσική σκηνή.
Κάρμεν: η κωμική όπερα του Ζωρζ Μπιζέ από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο
28.06.2016 15:58
Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, είναι η εκρηκτική Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, η οποία θα παρουσιαστεί στις 24, 26, 27, 29 Ιουλίου 2016 στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Στον Μυστικό Κήπο, του Νίκου Κυπουργού για μία συναυλία στο Ηρώδειο
17.06.2016 16:27
Ο Νίκος Κυπουργός παρουσιάζει σε μία συναυλία στο Ηρώδειο τον Μυστικό Κήπο.
Η Μαίρη Λίντα συναντά τους Apurimac στο Sirocco’s Club
12.05.2016 14:46
Η Μαίρη Λίντα μαζί με τους Apurimac εγκαινιάζουν το νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Half Note με «χρυσές» επιτυχίες σε ρυθμούς λάτιν ακριβώς δίπλα στο κύμα στο Sirocco’s Club στην παραλία Γλυφάδας.