Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Γακ-Art: έκθεση στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Γακ-Art: έκθεση στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων και των εκατό χρόνων από την ίδρυσή τους (1914-2014), τα Γενικά Αρχεία του Κράτους ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και πραγματοποιούν την εικαστική έκθεση Γακ-Αrt στις 16 Ιουνίου 2014, ώρα 8.00 μ.μ. στο κτήριο τους στο Ψυχικό.


Τριάντα ένας καλλιτέχνες επισκέφτηκαν τα ΓΑΚ και εμπνεύστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν νέες εικαστικές γραφές ειδικά για την έκθεση. Προικοσύμφωνα, ψηφίσματα, χάρτες, παλίμψηστα έγγραφα, γράμματα, βιομηχανικά αρχεία, πρόσωπα αρχειονόμων, ιστορικές φυσιογνωμίες, αρχειακοί φάκελοι, φωτογραφίες, προσωπικά αρχεία των καλλιτεχνών αποτέλεσαν το υλικό για τη δημιουργία των έργων που εκτίθενται στην έκθεση, που πραγματοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία των ΓΑΚ, εκεί όπου «φυλάσσεται ο μεγαλύτερος όγκος των δημοσίων αρχείων που εκτείνονται χρονικά από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα…»


Οι καλλιτέχνες:

Χρήστος Γαρουφαλής
Μαρία Γιαννακάκη
Ειρήνη Γκόνου
Στέφανος Ζαννής
Εύη Καζάκου
Μάρκος Καμπάνης
Μιχάλης Κατζουράκης
Ανδρέας Κοντέλλης
Χάρης Κοντοσφύρης
Σπύρος Κρητικός
Ελένη Κρίκκη
Αλέκος Κυραρίνης
Αλέξης Κυριτσόπουλος
Αφροδίτη Λίτη
Τάσος Μαντζαβίνος
Καλλιρρόη Μαρούδα
Γιάννης Μετζικώφ
Χρήστος Μπάρλος
Θανάσης Μπερούτσος
Ευαγγελία Μπίζα
Κωνσταντίνος Ξενάκης
Λήδα Ξυδιά
Γιώργος Πανταζής
Μίλτος Παντελιάς
Διονύσιος Ρούσσος
Σωτήρης Σόρογκας
Παναγιώτης Τέτσης
Ελένη Τζάτζαλος
Μανόλης Χάρος
Γιώργος Χατζημιχάλης
Γιάννης Ψυχοπαίδης

Σχετικές ειδήσεις
Από την κατάχωση των μνημείων στην ανάδυση της μνήμης: έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
27.10.2016 11:40
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με ιστορική πορεία παράλληλη με εκείνη του σύγχρονου ελληνικού κράτους, τιμά την επέτειο των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του, θυμίζοντας τον αντίκτυπο σημαντικών ιστορικών γεγονότων στην καθημερινή του λειτουργία.
Έκθεση απτικών εικόνων από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών
01.07.2016 13:56
Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, σε συνεργασία με την Πανουκρανική Φιλανθρωπική Οργάνωση «Face to the Truth», με την ευκαιρία του εορτασμού των χιλίων ετών του Ρώσικου Μοναστηριού στο Άγιο Όρος, διοργανώνει έκθεση απτικών εικόνων για άτομα με τύφλωση και αναπηρία στην όραση.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.
ΞενοΔοχείο: 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας
02.06.2016 14:49
Η 8η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί 6 - 26 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», με τίτλο ΞενοΔοχείο.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.