Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Χώρος Δράσης στο Εθνικό Θέατρο

Χώρος Δράσης στο Εθνικό Θέατρο

Στα τέλη Μαΐου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο ο πρώτος κύκλος συναντήσεων με θέμα «Ντροπή, ο μασκαρεμένος φόβος», στον οποίον συμμετείχαν άτομα που δέχονται υπηρεσίες απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια και συγγενικά τους πρόσωπα.


Στο θεατρικό αυτό εργαστήρι συμμετείχαν 20 άτομα, όπου οι συμμετέχοντες διαπραγματεύτηκαν πτυχές του εαυτού τους, περισσότερο ή λιγότερο φανερές, με όχημα θεατρικά, και μη, κείμενα –  όπως ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, το «Έγκλημα και Τιμωρία» και « Ο Παίκτης» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, και το  θεατρικό μονόπρακτο του Χοακίν Κιντέρο «Ένα ηλιόλουστο πρωινό» - καθώς και με εργαλεία αντλημένα από το θεατρικό παιχνίδι και από τεχνικές αναπαράστασης.


Επιπλέον, οι συμμετέχοντες αυτοσχεδίασαν, δοκιμάζοντας νέους τρόπους έκφρασης και δράσης μέσα στο ομαδικό περιβάλλον .


Ο «Χώρος Δράσης», αποτέλεσμα της σύμπραξης του Εθνικού Θεάτρου με το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, αποτελεί ένα πεδίο έκφρασης και ανάπτυξης της δημιουργικότητας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.


Το εργαστήρι ήδη υλοποιείται και σε δεύτερη ομάδα εξαρτημένων ατόμων, σε μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, καθώς και σε πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».


Με τη σύμπραξη του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ στο πλαίσιο του «Θεάτρου Κατ’ Οίκων».


Φωτογραφίες: Κωστής Καλλιβρετάκης

Σχετικές ειδήσεις
Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε, η 2η παράσταση από το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο
08.12.2016 10:47
Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με τίτλο "Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο".
Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο: Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται το Εθνικό Θέατρο
17.10.2016 16:31
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, με τίτλο «Από την σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση.
Στέλλα κοιμήσου, του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο
26.09.2016 17:03
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από τις 13 Οκτωβρίου στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος - η οποία αφιερώνεται στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία - το θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη, «Στέλλα κοιμήσου».
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room 18!
19.07.2016 14:50
Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room 18 που αποτελεί τον πρώτο διαγωνισμό που διεξάγεται με θέμα τον εσωτερικό χώρο ενός τυπικού αστικού δωματίου ξενοδοχείου, ολοκληρώθηκε συγκεντρώνοντας 262 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
«Παιχνίδια του Κόσμου» για όλο τον κόσμο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης!
24.06.2016 11:39
Τα Τμήματα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Α.Π.Θ. και την ΑΡΣΙΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καλούν γονείς και παιδιά από τον προσφυγικό καταυλισμό στο Λιμάνι, καθώς και τον κόσμο της πόλης να παίξουν και να φτιάξουν «Παιχνίδια του Κόσμου».