Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Χώρος Δράσης στο Εθνικό Θέατρο

Χώρος Δράσης στο Εθνικό Θέατρο

Στα τέλη Μαΐου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο ο πρώτος κύκλος συναντήσεων με θέμα «Ντροπή, ο μασκαρεμένος φόβος», στον οποίον συμμετείχαν άτομα που δέχονται υπηρεσίες απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια και συγγενικά τους πρόσωπα.


Στο θεατρικό αυτό εργαστήρι συμμετείχαν 20 άτομα, όπου οι συμμετέχοντες διαπραγματεύτηκαν πτυχές του εαυτού τους, περισσότερο ή λιγότερο φανερές, με όχημα θεατρικά, και μη, κείμενα –  όπως ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, το «Έγκλημα και Τιμωρία» και « Ο Παίκτης» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, και το  θεατρικό μονόπρακτο του Χοακίν Κιντέρο «Ένα ηλιόλουστο πρωινό» - καθώς και με εργαλεία αντλημένα από το θεατρικό παιχνίδι και από τεχνικές αναπαράστασης.


Επιπλέον, οι συμμετέχοντες αυτοσχεδίασαν, δοκιμάζοντας νέους τρόπους έκφρασης και δράσης μέσα στο ομαδικό περιβάλλον .


Ο «Χώρος Δράσης», αποτέλεσμα της σύμπραξης του Εθνικού Θεάτρου με το ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, αποτελεί ένα πεδίο έκφρασης και ανάπτυξης της δημιουργικότητας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.


Το εργαστήρι ήδη υλοποιείται και σε δεύτερη ομάδα εξαρτημένων ατόμων, σε μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, καθώς και σε πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».


Με τη σύμπραξη του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ στο πλαίσιο του «Θεάτρου Κατ’ Οίκων».


Φωτογραφίες: Κωστής Καλλιβρετάκης

Σχετικές ειδήσεις
Τιτανομαχίες, της Νατάσας Σίδερη στο Εθνικό Θέατρο
13.02.2017 17:17
Το Εθνικό Θέατρο στηρίζοντας τη νέα Ελληνική δραματουργία και τους νέους Ελληνες συγγραφείς, θα παρουσιάσει το δεύτερο έργο «Τιτανομαχίες» της Νατάσσας Σίδερη στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα», από 1 έως και 11 Μαρτίου, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Υρώς Μανέ.
«Σούμαν» της Σοφίας Καψούρου στο Εθνικό Θέατρο
19.01.2017 14:49
Το Εθνικό Θέατρο δίνει βήμα στην νέα ελληνική δραματουργία και παρουσιάζει έργα τεσσάρων νέων ελλήνων συγγραφέων στη Σκηνή-«Νίκος Κούρκουλος», στο πλαίσιο της δράσης «Ο συγγραφέας του μήνα».
Χριστούγεννα στο Εθνικό Θέατρο!
16.12.2016 11:45
Τις φετινές γιορτές το Εθνικό Θέατρο μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό θεατρικό «ταξίδι», σε ένα σύμπαν δημιουργίας, φαντασίας και ονείρου, μέσα από έξι διαφορετικές παραστάσεις που παρουσιάζονται στις σκηνές του!
Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο: Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται το Εθνικό Θέατρο
17.10.2016 16:31
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, με τίτλο «Από την σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση.
«Παιχνίδια του Κόσμου» για όλο τον κόσμο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης!
24.06.2016 11:39
Τα Τμήματα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Α.Π.Θ. και την ΑΡΣΙΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καλούν γονείς και παιδιά από τον προσφυγικό καταυλισμό στο Λιμάνι, καθώς και τον κόσμο της πόλης να παίξουν και να φτιάξουν «Παιχνίδια του Κόσμου».