Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Θεόδωρος Κουρεντζής - Κατερίνα Ευαγγελάτου: Μια εκρηκτική συνεργασία στη Ρωσία

Θεόδωρος Κουρεντζής - Κατερίνα Ευαγγελάτου: Μια εκρηκτική συνεργασία στη Ρωσία

Τον Ιανουάριο του 2015 η Κρατική Όπερα της Περμ στη Ρωσία θα παρουσιάσει την αριστουργηματική όπερα του Όφενμπαχ «Τα παραμύθια του Χόφμαν» σε μουσική διεύθυνση Θεόδωρου Κουρεντζή και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες δημιουργίες στον τομέα της όπερας και συνδυάζει έκρηξη πρώιμου ρομαντισμού με μια ατμόσφαιρα ερωτισμού και μαγείας από τον κόσμο του Φανταστικού που περικλείουν οι ιστορίες του Ε.Τ.Α Χόφμαν.


Είναι η πρώτη φορά που οι δύο διαπρεπείς καλλιτέχνες συνεργάζονται και μάλιστα στο εξωτερικό. Η συνεργασία προέκυψε ύστερα από πρόσκληση του Θ. Κουρεντζή που είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Όπερας της Περμ από το 2011. Επί της διεύθυνσής του η Όπερα αυτή έχει καταστεί ανερχόμενο μουσικό κέντρο της Ευρώπης, παρουσιάζοντας σπουδαίες συναυλίες και παραγωγές με ονόματα διεθνούς ακτινοβολίας όπως ο Romeo Castellucci,  ο Peter Sellars κ.ά, ενώ το 2012 με την ορχήστρα του εξασφάλισε αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Sony Music για να ηχογραφήσει τις τρεις όπερες των Μότσαρτ/ Ντα Πόντε και ήδη το πρώτο cd με τους «Γάμους του Φίγκαρο» έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση διεθνώς αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές.


Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν στη Γερμανία, ετοιμάζεται τώρα πυρετωδώς να παρουσιάσει σε πανελλήνια πρώτη το  έργο του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ στο Φεστιβάλ Αθηνών (Χώρος Δ, 20, 21 & 22 Ιουλίου). Ο Θεόδωρος Κουρεντζής πρόκειται επίσης να εμφανιστεί φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών, διευθύνοντας το Kyklos ensemble στην κατά Χανς Τσέντερ εκδοχή του διάσημου Winterreise του Σούμπερτ (14, 15 Ιουλίου).


Οι δύο καλλιτέχνες βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες στη Ρωσία και συνεργάστηκαν για την προετοιμασία της παράστασης.

Σχετικές ειδήσεις
Η Κατερίνα Βρανά ανάμεσα στους 5 πιο αστείους κωμικούς του πλανήτη!
08.12.2016 14:23
Με πολύ μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως η Κατερίνα Βρανά είναι και επίσημα μια από τους 5 κορυφαίους κωμικούς του πλανήτη.
1984, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
11.11.2016 11:34
1984. Το προφητικό μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως από τις 2 Δεκεμβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά την μεγάλη επιτυχία του Φάουστ.
Βρώμικα Παραμύθια από την ομάδα Άπειρον στο 104
05.08.2016 15:12
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 θα παρουσιάζεται στο θέατρο 104 το έργο Βρώμικα Παραμύθια σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα.
Το Στρίψιμο της βίδας, του Χένρι Τζέιμς τον Ιανουάριο στο Θέατρο Άνεσις
04.07.2016 10:43
Το Άνεσις υποδέχεται το Δημοσθένη Παπαδόπουλο που από τον Ιανουάριο του 2017 θα υπογράφει τη σκηνοθεσία στο έργο του Τζέφρι Χάτσερ, Το στρίψιμο της βίδας.
Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος με τον «Αγαμέμνονα» στο Πεκίνο!
23.05.2016 15:29
Την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Αγαμέμνονας» που σκηνοθετεί ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Πεκίνο.