Το 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρώσικου Κινηματογράφου στην Ελλάδα, πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 15 Ιουνίου στο κινηματοθέατρο Τριανόν από την   Κινηματογραφική Εταιρία “Leda-Film” {Elena Borisova} και το XL-GROUP{Xenofon Lambrakis}  με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Φέτος το Φεστιβάλ, που έχει γίνει ήδη θεσμός, τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηνών, της Πρεσβείας Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Γενικού Προξενείου  Ρ.Ο. στην Θεσσαλονίκη και Πολιτιστικού Κέντρου της Πρεσβείας Ρ.Ο.

Το “Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρώσικου Κινηματογράφου” πού διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2011 (ξεκινώντας από  την Αθήνα μετά  θα περιοδεύσει στην νήσο της Κώ  και  στην Θεσσαλονίκη) δίνει την δυνατότητα να γνωρίσει το ελληνικό κοινό την ρωσική κουλτούρα, συμβάλλει στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ των ρώσων και ελλήνων κινηματογραφιστών, ενώνει και δυναμώνει την φιλία των χωρών μας, που έχουν κοινές πολιτιστικές και πνευματικές αξίες.

Αυτή την χρονιά το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου ταινίες, όπως : “Το Μετρό” του Α. Μεγκέρντιτσεβ, “Ο γεωγράφος που πούλησε την “υδρόγειο σφαίρα ” του Α. Βελεντίνσκιϊ, “Εμείς με τον παππού” του Α. Κουλιάμιν, “Ιούδα” του Α .Μπογκατιριόβ, “Φατσούλα” της Τ. Αλένικοβα και άλλες.

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου, με Ελεύθερη Είσοδο, στον κινηματογράφο “ΤΡΙΑΝΟΝ”, θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρώσικου Κινηματογράφου στην Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς των επισήμων, μουσική παράσταση ρώσων ηθοποιών πού συμμετέχουν στις προβαλλόμενες ταινίες και προβολή της ταινίας «Εμείς με τον παππού» .

Στην περίοδο διεξαγωγής του φεστιβάλ θα γίνουν καλλιτεχνικές συναντήσεις με τους ρώσους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και πολιτιστικούς παράγοντες που θα συνδυάζονται με πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το κινηματογραφικό αυτό γεγονός  θα καλύπτεται από διάφορα ελληνικά και ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είναι σίγουροι ότι οι ρωσικές ταινίες θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον του έλληνα θεατή. Η γνωριμία με το έργο των ρώσων ηθοποιών και κινηματογραφιστών θα συμβάλει στην περεταίρω ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

                    

                   

Πρόγραμμα 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρώσικου Κινηματογράφου

12 – 15 Ιουνίου 2014:

Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 20:00

1. Επίσημη έναρξη του φεστιβάλ (χαιρετισμοί, μουσικές παραστασεις ηθοποιών)

2. “Εμείς με τον παππού” (Α.Κουλιάμιν, ηθοποιοί – Γ.Ναζάροβ, Τ.Ραζουβάεβ, Α.Τίχονοβ, Λ.Μάλτσεβα)

Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 22.30

1. “Μετρό” (Α.Μεγκέρντιτσεβ, ηθοποιοί – Σ.Χονττσένκοβα, Σ.Πουσκεπάλης, Α.Μπέλιϊ, Α.Βιστινγκάουζεν)

Σάββατο 14 Ιουνίου

1. Στις 20.45 «Ο γεωγράφος που πούλησε την “υδρόγειο σφαίρα” (Α.Βελεντίνσκιϊ, ηθοποιοί – Κ.Χαμπένσκιϊ, Ε.Λιάντοβα, Α.Τσέρνιχ)

1. Στις 22.45 «Άσια» (Α.Κούλιαμιν, ηθοποιοί – Δ. Σεμιόνοβα, Α.Κορόλιοβ, Α.Ναούμοβ, Λ.Τσιπιζένκο)

Κυριακή 15 Ιουνίου

1. Στις 20.45 «Φατσούλα-Smiley» (Τ. Αλενίκοβα, ηθοποιοί – Ο. Χοχλόβα, Τ. Γιακοβένκο)

2. Στις 22.45 «Ιούδα» (Α. Μογκατίριοβ, ηθοποιοί – А. Σεβτσένκοβ, Σ.Φρόλοβ, Α.Μπαρίλο)