Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Athen 1,0: έκθεση στη γκαλερί Biesenbach στην Κολωνία

Athen 1,0: έκθεση στη γκαλερί Biesenbach στην Κολωνία

Σε συνεργασία με τον Διαμαντή Σωτηρόπουλο (*1978 Αθήνα) η γκαλερί Biesenbach στην Κολωνία παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Athen 1,0, όπου συμμετέχουν 5 καλλιτέχνες με έδρα τους την Αθήνα.


Μετά από το Λονδίνο, Παρίσι, Κολωνία και Βερολίνο συνεχίζουμε έναν κύκλο εκθέσεων στην προσπάθειά μας να εντοπίσουμε τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στις διεθνείς Μητροπόλεις της Τέχνης.


Η πολυμορφία των καλλιτεχνικών τοποθετήσεων αποτελεί και τον πυρήνα της έκθεσης καθώς μεταφέρει μία ζωντανή εικόνα της αθηναϊκής καλλιτεχνικής σκηνής και κουλτούρας.


Τα εγκαίνια λαμβάνουν χώρα στις 27 Ιουνίου στα πλαίσια της δεύτερης "Νύχτας των Γκαλερί " στο κέντρο της Κολωνίας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: k1-galerien.de. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.


Η Ζωή Γαϊτανίδου (*1981 Αθήνα) επιδίδεται σε ένα μικτής τεχνικής κέντημα για να δημιουργήσει πολύπλοκα επεξεργασμένους τάπητες. Η καλλιτέχνιδα συνδυάζει ανθρωπόμορφα με αφηρημένα στοιχεία, των οποίων η λεπτομέρεια παραπέμπει στην tribal art.Ο Βασίλης Καρούκ (*1977 Αθήνα) ερευνά τα τρομερά βάθη της ανθρώπινης ψυχής μέσα από τις σκοτεινές μορφές που απεικονίζει στα έργα του. Γι αυτόν ο άνθρωπος είναι ένα τέρας που από την φύση του ρέπει προς τη βία.Ο Παναγιώτης Λουκάς (*1975 Αθήνα) διηγείται στους πίνακές του φανταστικές ιστορίες που αναδύονται μέσα από μυθικά, συχνά τρομαχτικά σενάρια. Με έμφαση στην λεπτομέρεια καλεί τον θεατή να αναρωτηθεί και να ανακαλύψει ό,τι μοιάζει απόκρυφο και παράξενο.Ο Αναστάσης Στρατάκης (*1985 Θεσσαλονίκη) ερευνά στη δουλειά του συστήματα που επικεντρώνονται στην Όραση και στην Ανάμνηση. Ερευνά την ατομική και συλλογική Μνήμη και την αλληλεπίδρασή τους. Τα μοτίβα του τα αντιλαμβάνεται ως δυνατότητα  αντίληψης και κατανόησης της ιστορικής και χρονικής σχετικότητας.

 

Η Μανταλίνα Ψωμά (*1967 Αθήνα) επιλέγει τον ρεαλισμό για να παρουσιάσει με την ζωγραφική της υπαρξιακές καταστάσεις με παράξενα φορτισμένη ατμόσφαιρα που συχνά θυμίζουν σκηνές από κινηματογράφο. Τα έργα της κινούνται στο μεταίχμιο μεταξύ φανταστικού και πραγματικού, γνώριμου και ανοίκειου, ηρεμίας και απειλής.

 

 


Λεζάντες έργων:

1. Mantalina Psoma - You Shouldn‘t Forget

2. Vassilis P. Karouk - Romeo Singing

Σχετικές ειδήσεις
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.04.2016 16:23
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.
Multiverse: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Cube
11.01.2016 13:36
Η Γκαλερί Cube, στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας Fresh Art φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “MULTIVERSE” στην οποία συμμετέχουν οι εικαστικοί: Δήμητρα Γούση, Χριστίνα Γούσια, Λούλα Λεβέντη, Ευγενία Λώλη, Κατερίνα Μπότσαρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και επιμελούνται η Λιάνα Ζωζά και ο Μάκης Κυριακόπουλος.
Study Room: The state of things: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί The Breeder
24.12.2015 16:25
H γκαλερί The Breeder παρουσιάζει από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 την έκθεση Study Room: The State of Things σε συντονισμό του καλλιτέχνη Βαγγέλη Βλάχου. Συμμετέχουν οι Γιώτα Ιωαννίδου, Νατάσα Μπιζά και Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου.
Same But Different: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.12.2015 15:44
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση “Same But Different”, με τους καλλιτέχνες της γκαλερί John Bock, Jessica Dickinson, Nick Mauss, Helmut Middendorf και Arthur Ou.