Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Athen 1,0: έκθεση στη γκαλερί Biesenbach στην Κολωνία

Athen 1,0: έκθεση στη γκαλερί Biesenbach στην Κολωνία

Σε συνεργασία με τον Διαμαντή Σωτηρόπουλο (*1978 Αθήνα) η γκαλερί Biesenbach στην Κολωνία παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Athen 1,0, όπου συμμετέχουν 5 καλλιτέχνες με έδρα τους την Αθήνα.


Μετά από το Λονδίνο, Παρίσι, Κολωνία και Βερολίνο συνεχίζουμε έναν κύκλο εκθέσεων στην προσπάθειά μας να εντοπίσουμε τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στις διεθνείς Μητροπόλεις της Τέχνης.


Η πολυμορφία των καλλιτεχνικών τοποθετήσεων αποτελεί και τον πυρήνα της έκθεσης καθώς μεταφέρει μία ζωντανή εικόνα της αθηναϊκής καλλιτεχνικής σκηνής και κουλτούρας.


Τα εγκαίνια λαμβάνουν χώρα στις 27 Ιουνίου στα πλαίσια της δεύτερης "Νύχτας των Γκαλερί " στο κέντρο της Κολωνίας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: k1-galerien.de. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.


Η Ζωή Γαϊτανίδου (*1981 Αθήνα) επιδίδεται σε ένα μικτής τεχνικής κέντημα για να δημιουργήσει πολύπλοκα επεξεργασμένους τάπητες. Η καλλιτέχνιδα συνδυάζει ανθρωπόμορφα με αφηρημένα στοιχεία, των οποίων η λεπτομέρεια παραπέμπει στην tribal art.Ο Βασίλης Καρούκ (*1977 Αθήνα) ερευνά τα τρομερά βάθη της ανθρώπινης ψυχής μέσα από τις σκοτεινές μορφές που απεικονίζει στα έργα του. Γι αυτόν ο άνθρωπος είναι ένα τέρας που από την φύση του ρέπει προς τη βία.Ο Παναγιώτης Λουκάς (*1975 Αθήνα) διηγείται στους πίνακές του φανταστικές ιστορίες που αναδύονται μέσα από μυθικά, συχνά τρομαχτικά σενάρια. Με έμφαση στην λεπτομέρεια καλεί τον θεατή να αναρωτηθεί και να ανακαλύψει ό,τι μοιάζει απόκρυφο και παράξενο.Ο Αναστάσης Στρατάκης (*1985 Θεσσαλονίκη) ερευνά στη δουλειά του συστήματα που επικεντρώνονται στην Όραση και στην Ανάμνηση. Ερευνά την ατομική και συλλογική Μνήμη και την αλληλεπίδρασή τους. Τα μοτίβα του τα αντιλαμβάνεται ως δυνατότητα  αντίληψης και κατανόησης της ιστορικής και χρονικής σχετικότητας.

 

Η Μανταλίνα Ψωμά (*1967 Αθήνα) επιλέγει τον ρεαλισμό για να παρουσιάσει με την ζωγραφική της υπαρξιακές καταστάσεις με παράξενα φορτισμένη ατμόσφαιρα που συχνά θυμίζουν σκηνές από κινηματογράφο. Τα έργα της κινούνται στο μεταίχμιο μεταξύ φανταστικού και πραγματικού, γνώριμου και ανοίκειου, ηρεμίας και απειλής.

 

 


Λεζάντες έργων:

1. Mantalina Psoma - You Shouldn‘t Forget

2. Vassilis P. Karouk - Romeo Singing

Σχετικές ειδήσεις
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Ομαδική καλοκαιρινή έκθεση 2016 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
25.07.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση του καλοκαιριού με τα έργα των συνεργατών της. Θα μπορείτε να την επισκεφθείτε έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.04.2016 16:23
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.
Kάτι το πολύ
24.02.2016 17:01
Με εκκίνηση την έκθεση και έκδοση ορόσημο του 1984 «Kάτι το Ωραίον» από τους «Φίλους του Αντί», η γκαλερί Elika παρουσιάζει μία ομαδική έκθεση που εξερευνά τα όρια του κιτς στην σύγχρονη τέχνη.