Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Παραμύθι σε δύο ρόδες- Βάσω Μπουλογιώργου

Παραμύθι σε δύο ρόδες-  Βάσω Μπουλογιώργου

Το παιδικό βιβλίο Παραμύθι σε δύο ρόδες της Βάσως Μπουλογιώργου από τις εκδόσεις Λογότεχνον, με το παιδικό τμήμα της θεατρικής ομάδας Ωραιοκάστρου "Λογείον" παρουσιάζουν παιδική παράσταση , την Κυριακή 15 Ιουνίου, στην αίθουσα θεάτρου του Β’ Γυμνασίου Ωραιοκάστρου.

 

Ο Δημητρός, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας ενός ατυχήματος, δεν έχει καμιά ελπίδα να ξαναπερπατήσει. Αυτός όμως θέλει. Θέλει όχι μόνο να σηκωθεί, αλλά και να κάνει ποδήλατο, το αγαπημένο του άθλημα, που τόσο στερείται.

Απελπισμένος από τη διάγνωση του γιατρού και τα πειράγματα των συμμαθητών του, αποκτάει ξαφνικά, από ’κει που δεν το περίμενε δυο γερούς φίλους-στηρίγματα. Τον πρώτο δεν τον βλέπει, μονάχα τον ακούει. Ο δεύτερος με σάρκα και οστά, γνωστό όνομα στην κοινωνία του ποδήλατου, ο υπεραθλητής Στέλιος Βάσκος, δίνει φτερά αλλά και πραγματικό όχημα στ’ όνειρό του.

Χρησιμοποιώντας τους όρους της πραγματικής προπόνησης, αλλά με συναγωνιστές τα ζώα και στάδιο τη φύση, φτάνουμε στο θαύμα του σκληρού ατομικού αγώνα με τη σωστή στήριξη. Δυο ιστορίες σε μία, «θαύμα» για μικρούς και μεγάλους, όπου το μυθικό μπλέκεται με το πραγματικό, συναρπάζει αλλά και προβληματίζει. Μια  δυνατή αφήγηση για παιδιά πάνω και κάτω από το αναπηρικό αμαξίδιο.

Ένα έτοιμο θεατρικό έργο στα χέρια του ευαίσθητου, ενημερωμένου εκπαιδευτικού.

Με την αμεσότητα και διεισδυτικότητα της γραφής της Βάσως Μπουλογιώργου έκδηλες στους διαλόγους, την επισταμένη επιμέλεια της Αναστασίας Καραογλάνη, τη φροντίδα της Κωνσταντίνας Βέλλα καθώς και την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Στέλιου Βάσκου, αποθέτουμε το πρώτο δείγμα της σειράς «Διαφορετικός και μοναδικός» στην κρίση των αναγνωστών μας κάθε ηλικίας. Το βιβλίο εμπεριέχει θεατρικό έργο παιγμένο από παιδικό θίασο, με οδηγίες για εγκατάσταση ασφαλούς εφαρμογής, που επιτρέπει την παρακολούθηση από τηλεόραση , υπολογιστή,  tablet και κινητό τηλέφωνο.

 

Η Βάσω Μπουλογιώργου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Σπούδασε βρεφονηπιοκόμος και μουσική . Έχει πτυχίο αρμονίας, πιάνου και ωδικής. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια μουσικής σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, ως ομαδάρχισσα και ψυχαγωγός σε παιδικές κατασκηνώσεις. Εκτός από το «Παραμύθι σε δύο ρόδες, έχει γράψει τρία ακόμα παιδικά βιβλία: «Η μουσική Καραμελίτσα μας», «Το παραπονιάρικο Ελατάκι», και «Το ταξίδι της μικρής Χοροπηδηχτούλας» (Α’ Έπαινος σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό). Παρουσιάζει η ίδια σε δραματοποιημένη μορφή τα παραμύθια της σε παιδιά.

 

Σημείωση: Με την αγορά του βιβλίου την ημέρα της εκδήλωσης, συμμετέχετε στην κλήρωση για ένα ποδήλατο


Σχετικές ειδήσεις
Ο Ανύπαρκτος Ιππότης από την ομάδα ΝΤΟΥΘ στο Skrow Theater
27.10.2016 13:47
Η ομάδα ΝΤΟΥΘ, επιλέγοντας σταθερά να παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια με επιτυχία παιδικές παραστάσεις που εμπνεόνται από αγαπήμενα παιδικά έργα ( «Ο Ονειροφάγος», «Το Κάτι-Σαν-κομμάτι»), προτείνει για τη νέα θεατρική σεζόν στο Skrow theater το μεσαιωνικό παραμύθι «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ‘Ιταλο Καλβίνο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Παιδικές Κυριακές στο Hard Rock Cafe Athens
30.09.2016 14:31
Κάθε Κυριακή, το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται γονείς και παιδιά, για να περάσουν μια μέρα γεμάτη με παιδικές δραστηριότητες και αυθεντική Rock ‘n’ Roll μουσική.
8ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου στο Θέατρο Σοφούλη
17.06.2016 12:21
Το Θέατρο Σοφούλη έχει πρωταρχικό στόχο τα παιδικά χαμόγελα. Για το λόγο αυτό με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα φιλοξενήσει το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016.
Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα
13.05.2016 11:34
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου και σε διασκευή Τζέμη Τασάκου.
Όλος ο κόσμος… μια φωνή: Τρεις παιδικές χορωδίες τραγουδούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.02.2016 14:49
Τρεις βραβευμένες παιδικές χορωδίες προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την τρίτη Κυριακή της Αποκριάς, σε μια συναυλία για έναν καλύτερο κόσμο.