Το παιδικό βιβλίο Παραμύθι σε δύο ρόδες της Βάσως Μπουλογιώργου από τις εκδόσεις Λογότεχνον, με το παιδικό τμήμα της θεατρικής ομάδας Ωραιοκάστρου “Λογείον” παρουσιάζουν παιδική παράσταση, την Κυριακή 15 Ιουνίου, στην αίθουσα θεάτρου του Β’ Γυμνασίου Ωραιοκάστρου.

Ο Δημητρός, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας ενός ατυχήματος, δεν έχει καμιά ελπίδα να ξαναπερπατήσει. Αυτός όμως θέλει. Θέλει όχι μόνο να σηκωθεί, αλλά και να κάνει ποδήλατο, το αγαπημένο του άθλημα, που τόσο στερείται.

Απελπισμένος από τη διάγνωση του γιατρού και τα πειράγματα των συμμαθητών του, αποκτάει ξαφνικά, από ’κει που δεν το περίμενε δυο γερούς φίλους-στηρίγματα. Τον πρώτο δεν τον βλέπει, μονάχα τον ακούει. Ο δεύτερος με σάρκα και οστά, γνωστό όνομα στην κοινωνία του ποδήλατου, ο υπεραθλητής Στέλιος Βάσκος, δίνει φτερά αλλά και πραγματικό όχημα στ’ όνειρό του.

Χρησιμοποιώντας τους όρους της πραγματικής προπόνησης, αλλά με συναγωνιστές τα ζώα και στάδιο τη φύση, φτάνουμε στο θαύμα του σκληρού ατομικού αγώνα με τη σωστή στήριξη. Δυο ιστορίες σε μία, «θαύμα» για μικρούς και μεγάλους, όπου το μυθικό μπλέκεται με το πραγματικό, συναρπάζει αλλά και προβληματίζει. Μια  δυνατή αφήγηση για παιδιά πάνω και κάτω από το αναπηρικό αμαξίδιο.

Ένα έτοιμο θεατρικό έργο στα χέρια του ευαίσθητου, ενημερωμένου εκπαιδευτικού.

Με την αμεσότητα και διεισδυτικότητα της γραφής της Βάσως Μπουλογιώργου έκδηλες στους διαλόγους, την επισταμένη επιμέλεια της Αναστασίας Καραογλάνη, τη φροντίδα της Κωνσταντίνας Βέλλα καθώς και την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Στέλιου Βάσκου, αποθέτουμε το πρώτο δείγμα της σειράς «Διαφορετικός και μοναδικός» στην κρίση των αναγνωστών μας κάθε ηλικίας. Το βιβλίο εμπεριέχει θεατρικό έργο παιγμένο από παιδικό θίασο, με οδηγίες για εγκατάσταση ασφαλούς εφαρμογής, που επιτρέπει την παρακολούθηση από τηλεόραση, υπολογιστή,  tablet και κινητό τηλέφωνο.

Η Βάσω Μπουλογιώργου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Σπούδασε βρεφονηπιοκόμος και μουσική. Έχει πτυχίο αρμονίας, πιάνου και ωδικής. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια μουσικής σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, ως ομαδάρχισσα και ψυχαγωγός σε παιδικές κατασκηνώσεις. Εκτός από το «Παραμύθι σε δύο ρόδες, έχει γράψει τρία ακόμα παιδικά βιβλία: «Η μουσική Καραμελίτσα μας», «Το παραπονιάρικο Ελατάκι», και «Το ταξίδι της μικρής Χοροπηδηχτούλας» (Α’ Έπαινος σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό). Παρουσιάζει η ίδια σε δραματοποιημένη μορφή τα παραμύθια της σε παιδιά.

Σημείωση: Με την αγορά του βιβλίου την ημέρα της εκδήλωσης, συμμετέχετε στην κλήρωση για ένα ποδήλατο