Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Πρακτικής Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σεμινάριο Πρακτικής Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο πρακτικής κινηματογράφου, Γράψε το σενάριό σου και κάνε τη δική σου ταινία, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 30 Ιουνίου εως τις 25 Ιουλίου 2014.


Στόχος αυτού του πρακτικού εντατικού σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία.


Μέσα από 3 βασικούς κύκλους σεμιναρίων που θα αφορούν το σενάριο τη σκηνοθεσία και το μοντάζ, οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της οπτικοακουστικής αφήγησης και τον τρόπο που λέγεται μια ιστορία με εικόνες και ήχους. Θα μάθουν να μετατρέπουν μια ιδέα σε ένα ολοκληρωμένο σενάριο και θα ανακαλύψουν τον τρόπο να προσεγγίζουν σκηνοθετικά ένα σενάριο.


Ο βασικός αυτός κορμός σεμιναρίων θα εμπλουτιστεί με master classes που θα αφορούν την κάμερα, την υποκριτική και την παραγωγή  αλλά και με προβολές αποσπασμάτων επιλεγμένων ταινιών και ανάλυσή τους από σκηνοθετική πλευρά.


Στη διάρκεια του σεμιναρίου, κάθε σπουδαστής θα γράψει το σενάριο, θα σκηνοθετήσει και θα μοντάρει την δική του ολιγόλεπτη ταινία μικρού μήκους, ενώ ταυτόγχρονα θα συνεργαστεί στη δημιουργία των ταινιών των υπόλοιπων συμμετεχόντων σε άλλο ρόλο κάθε φορά.  Υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας δύο συμμετεχόντων στη διεργασία συγγραφής του σεναρίου και της ταινίας.
Τα γυρίσματα των ταινιών-ασκήσεων θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.


Σημείωση: Το σεμινάριο απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.


Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το “Σχολείο του Σινεμά”.  


Εισηγητές: Νίκος Λερός (Σενάριο-Σκηνοθεσία) , Γιώργος Μουζακίτης (Διεύθυνση Παραγωγής*), Γιάννης Φώτου (Διεύθυνση Φωτογραφίας*) , Ερρίκος Λίτσης (Κινηματογραφική Υποκριτική*),  Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθεσία-Μοντάζ).
Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος


*Η Διεύθυνση Παραγωγής, η Διεύθυνση Φωτογραφίας και η Κινηματογραφική Υποκριτική θα διδαχτούν με τη μορφή master classes (2 τετράωρα έκαστο, 2 συναντήσεις έκαστο).

Σχετικές ειδήσεις
Υποκριτική σε Κείμενα In Progress: έναρξη των φετινών μαθημάτων στο Επί Κολωνώ
04.10.2016 10:53
Για ενδέκατο συνεχόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο Επί Κολωνώ το σεμινάριο “Υποκριτική σε Κείμενα In Progress” με την Πέπη Μοσχοβάκου. Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου του 2017.
Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29.09.2016 14:18
Οι λάτρεις του τουρκικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σημαντικές ταινίες διακεκριμένων σκηνοθετών του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Θερινό θεατρικό σεμινάριο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης
24.06.2016 10:00
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης διοργανώνει ένα θερινό σεμινάριο γνωριμίας με την ιστορία και τις βασικές αρχές της Σχολής.
Υποκριτική κάτω από το φως: Βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς στο Underground
28.04.2016 17:06
Ο Πολυχώρος Underground διοργανώνει ένα βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς, με τίτλο Υποκριτική κάτω από το φως.