Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Η Σταχτοπούτα από την ομάδα του Athens Children’s Ballet

Η Σταχτοπούτα από την ομάδα του Athens Children’s Ballet

Το Athens Children’s Ballet ετοιμάζει πυρετωδώς με τους μικρούς χορευτές του τη δεύτερή του παραγωγή, το μπαλέτο «Σταχτοπούτα» σε χορογραφία της Olivia Pickford. Tο μπαλέτο θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο του 2014, σε μεγάλη αθηναϊκή σκηνή .


Μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης «Η Χιονάτη και η 7 νάνοι», μπαλέτο που πραγματικά γοήτευσε μικρούς και μεγάλους, και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους ειδικούς, το Athens Children’s Ballet έχει ήδη σχηματίσει τη νέα ομάδα του που θα χορέψει τη «Σταχτοπούτα».


Το ACB επανέλαβε και φέτος τη διαδικασία ακρόασης για το νέο της έργο , στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 200 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Η επιλογή των 60 νέων ταλαντούχων χορευτριών και χορευτών έγινε από μια εκλεκτή επιτροπή που αποτελείτο από: την Shannon-Lilly Parker, πρώην χορεύτρια των μπαλέτων του Σαν Φρανσίσκο, την Sue Graham εξετάστρια της RAD, τη Χριστιάνα Στεφάνου , πρώην διευθύντρια του Μπαλέτου της ΕΛΣ και ballet mistress της ΕΛΣ και τη Χριστίνα Ρόκα, ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB.


Το όραμα του ACB

Το Athens Children’s Ballet είναι το αποτέλεσμα μιας εμπνευσμένης πρωτοβουλίας καθηγητών μπαλέτου και χορογράφων από την Ελλάδα και την Αγγλία. Δημιουργήθηκε με στόχο την αναζήτηση ταλαντούχων χορευτριών και χορευτών ηλικίας 9 έως 22 ετών, καθώς και την υποστήριξη και ανάδειξή τους στην τέχνη του κλασικού μπαλέτου. Για το σκοπό αυτό, το Athens Children’s Ballet επιλέγει και παρουσιάζει έργα του κλασικού ρεπερτορίου, ώστε να δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς χορευτές να αποκτούν εμπειρία και γνώση μέσα από την προετοιμασία μιας παράστασης με επαγγελματικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.


Παράλληλα το Athens Children’s Ballet στοχεύει στην επιβράβευση των πιο ταλαντούχων παιδιών/εφήβων προσφέροντας υποτροφίες για την παρακολούθηση μαθημάτων σε καλοκαιρινά σχολεία επαγγελματικών σχολών χορού στην Ευρώπη.


Δόθηκαν ήδη οι πρώτες υποτροφίες για το φετινό καλοκαίρι, σε χορευτές που συμμετείχαν στην ομάδα της περσινής παραγωγής του ACB. Τα δύο τυχερά παιδιά έγιναν δεκτά στο Elmhurst School of Dance για την παρακολούθηση μαθημάτων διάρκειας μιας εβδομάδας.


Το όραμα του ACB απλώνεται και στο κοινωνικό έργο. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος το ACB σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μικροί Γίγαντες», θα προσκαλέσει παιδιά που ζουν σε ορφανοτροφεία, αλλά και κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, για να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση . Επίσης, θα οργανωθούν επισκέψεις της ομάδας σε ορφανοτροφεία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, με στόχο την αναψυχή των παιδιών.

Σχετικές ειδήσεις
Ballet Boys, του Kenneth Elvebakk στο KinderDocs
24.02.2017 17:08
Το KinderDocs παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 το ντοκιμαντέρ του Kenneth Elvebakk, Ballet Boys.
Το μαγεμένο τσίρκο, στο Θέατρο Αυλαία
13.02.2017 12:53
Το Θέατρο Αυλαία παρουσιάζει τη νέα του παιδική θεατρική παραγωγή για την περίοδο των αποκριών. «Το Μαγεμένο Τσίρκο» έρχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11.30 με ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, ηθοποιούς, εμψυχωτές και χορευτές σε ένα μοναδικό υπερθέαμα.
Η Σταχτοπούτα στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
18.08.2016 13:01
Η Σταχτοπούτα σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Λιούμπη θα παρουσιαστεί στις 24 Αυγούστου 2016 στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.
Σταχτοπούτα, σε καλοκαιρινή περιοδεία
02.08.2016 16:19
Το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού "Κόκκινη κλωστή δεμένη" συνεχίζει την περιοδεία του με την παιδική μουσικοθεατρική παράσταση ΣΤΑΧΟΠΟΥΤΑ.
Athens Science Festival 2016: Το παιδικό πρόγραμμα!
29.03.2016 11:50
Το Athens Science Festival 2016, πέρα από τις ενδιαφέρουσες δράσεις για τους ενήλικες, έχει δημιουργήσει επίσης ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα για τους μικρούς του φίλους!