Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Δύο εκθέσεις της Ελένης Ζούνη στην Πάρο

Δύο εκθέσεις της Ελένης Ζούνη στην Πάρο

Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει στην Πάρο, στους χώρους Fotis Art Café και Franca Scala, δύο εκθέσεις της Ελένης Ζούνη , με τίτλό «Γραμματομορφές» και «Ο Σκεπτόμενος Το Άγγιγμα».

 
Μετά από 10 χρόνια εκθέσεων – εγκαταστάσεων στον χώρο του Φώτη Μέλλιου, στην Νάουσα της Πάρου η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης συνεχίζει φέτος για τρίτη χρονιά την συνεργασία με την Μοσχούλα και τον Φραγκίσκο από το restaurant - wine bar Franca Scala, στην Παροικιά.

 
Έτσι, μας περιμένει την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στο Καφέ του Φώτη στην Νάουσα στις 9 το βράδυ & το Σάββατο, στις 21 Ιουνίου στην Franca Scala στις 8 το βράδυ, ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά σπίτια της Παροικιάς να θαυμάσουμε  την θέα της Παλιάς Πόλης από ψηλά και να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους και να απολαύσουμε τα έργα της Ελένης Ζούνη  που θα παρουσιάζονται και στους δύο χώρους.

 
Στα έργα πού η ζωγράφος θα παρουσιάσει στο Fotis Art Café, με τίτλο  «Γραμματομορφές», κυριαρχεί αφενός η ρυθμική ενότητα της αυτόματης γραφής και αφετέρου ένας λυρισμός στην απόδοση των καλλιγραφικών μορφών. Χρησιμοποιώντας πικτογραφικές γραμμές, καλλιγραφικές κηλίδες και κείμενα σε λευκό χρώμα, η εικαστικός αναδεικνύει με τα έργα αυτά το αλληλένδετο της ζωγραφικής και της γραφής.

 
Έργα δύο διαφορετικών ενοτήτων της Ελένης Ζούνη, παρουσιάζονται στην Franca Scala. Τίτλος των ενοτήτων: «Ο Σκεπτόμενος Το Άγγιγμα».

Είναι Σχέδια- αναφορές σε ζωγραφικά έργα του παρελθόντος, όπου το στιγμιαίο Άγγιγμα φαίνεται να είναι ο κωδικός, για την ερμηνεία της εικόνας.
Χρησιμοποιώντας ως μέσον διαφορετικά υλικά, η ζωγράφος μεταφέρει στην σύγχρονη πραγματικότητα την έννοια Άγγιγμα- Ενασχόληση με αυτό που μας περιβάλλει, με αυτό που συμβαίνει τώρα. Είναι όμοιες, κυκλικές διαδρομές καταστάσεων και αισθημάτων στον Χρόνο.

Σχετικές ειδήσεις
Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης @ Studio 265: Ομαδική έκθεση στην Πάρο
22.07.2016 11:20
Στα καινούρια γραφεία του Studio 265, στην Πάρο, θα παρουσιαστούν έργα της Έλλης Κουτσουκέλλη και του Νάκη Ταστσιόγλου, από τις 29 Ιουλίου 2016.
Έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλη στο Franca Scala στην Πάρο
05.07.2016 13:17
Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει στο Franca Scala στην Παροικιά της Πάρου έκθεση ζωγραφικής της Έλλης Κουτσουκέλη, με διάρκεια από τις 2 Ιουλίου έως τις 29 Οκτωβρίου 2016.
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.
Τρόπος του λέγειν: έκθεση της Ελένης Ζούνη στην αίθουσα τέχνης Μέδουσα
14.01.2016 12:23
Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην αίθουσα Τέχνης Μέδουσα την έκθεση της Ελένης Ζούνη με τίτλο “Τρόπος του λέγειν “.
Τρεις μικρές ατομικές εκθέσεις στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι  - κartάλος»
14.12.2015 16:40
Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει τρεις μικρές ατομικές εκθέσεις των Χαράλαμπου Δερμάτη, Δημήτρη Ζουρούδη και Γιάννη Σκαλτσά, που θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιανουαρίου 2015.