Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Που να πετάξουν τα Πουλιά: σε πανελλήνια πρώτη στο Θέατρο Εμπρός

Που να πετάξουν τα Πουλιά: σε πανελλήνια πρώτη στο Θέατρο Εμπρός

Στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός  παρουσιάζεται  η νέα συγκλονιστική ταινία για τη Γάζα της Fida Qishta, με τίτλο «Που να πετάξουν τα Πουλιά» (“Where Should the Birds Fly”), με ελληνικούς υπότιτλους, σε πανελλαδική πρώτη, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.

 

Το πάνελ  παρουσίασης της ταινίας αποτελούν:

 

Η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, μέλος της ελληνικής αποστολής αλληλεγγύης που εισήλθε στη Λωρίδα της Γάζας κατά τον πόλεμο του 2009, ο Παλαιστίνιος πολιτικός αναλυτής Ισμάτ Σάμπρι και εκπρόσωπος της παραγωγής της ταινίας.

 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση

 

Το "Πού να πετάξουν τα πουλιά", εγγράφει τις ζωές δύο θαρραλέων νεαρών γυναικών της Παλαιστίνης, επιζώντων της μαζικής επίθεσης των 23 ημερών του Ισραήλ στη Γάζα που άρχισε στις 27 Δεκεμβρίου 2008. Η δεκάχρονη Mona Samouni και η 24χρονη σκηνοθέτιδα Fida Qishta αντιπροσωπεύουν το πνεύμα και το μέλλον της Παλαιστίνης. 

 

Γυρισμένο στη Γάζα από το 2008 ως το 2010, το ντοκιμαντέρ "Πού να πετάξουν τα πουλιά" αποκαλύπτει την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος. Αγρότες, ψαράδες, έμποροι, μαθητές, δάσκαλοι και γιατροί βρίσκουν τους τρόπους να ζήσουν σε μια επίφαση ομαλότητας μέσα στη  σκληρότητα του αποκλεισμού και των συνεχών επιθέσεων από το Ισραήλ. Τι συμβαίνει όταν η ανομία γίνεται κανονικότητα; Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά μεγαλώνουν ανάμεσα στα χαλάσματα των σπιτιών και των πόλεών τους, όταν αντιμετωπίζουν το μέλλον ως ορφανά στοιχειωμένα από τη μνήμη των βίαιων θανάτων των γονέων τους;

 

Η Fida Qishta γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γάζα, στην πόλη Ράφα. Ξεκίνησε το έργο της ως δημοσιογράφος το 2006.  Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες Guardian, The Observer ( UK ), και International Herald Tribune. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Al - Aqsa της Γάζας, με πτυχίο στα γαλλικά. Το 2004 και ενώ σπούδαζε, συν-ίδρυσε και δίδαξε στο Life-Maker’s Centre, ένα κέντρο που προσφέρει ένα ασφαλές μέρος σε παιδιά για να παίξουν, ψυχολογική υποστήριξη, και παρακολούθηση μαθημάτων στα μαθηματικά και τις γλώσσες. Πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010 για την ολοκλήρωση της ταινίας της.

 

 www.whereshouldthebirdsfly.org

Σχετικές ειδήσεις
«Τα πουλιά» του Χίτσκοκ, με live soundtrack από τους Silent Move & Χάρη Λαμπράκη στο ΚΕΤ
07.12.2016 15:55
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας Τα πουλιά, του Α. Χίτσκοκ, με live soundtrack από τους Silent Move και Χάρη Λαμπράκη.
Αλκυονίδες Μέρες, του Γιώργου Ζέρβα: σε πρώτη πανελλήνια προβολή στο Φουγάρο
22.06.2016 17:02
Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8.30 μμ το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται την Α' Πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλκυονίδες Μέρες» του σκηνοθέτη και παραγωγού Γιώργου Ζέρβα.
Δύο βραδιές Εxperimental Cinema στην Ταράτσα του Θεάτρου Εμπρός
22.06.2016 14:47
Το +Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] παρουσιάζει 2 βραδιές πειραματικού κινηματογράφου με την επονομασία EXPERIMENTAL CINEMA στην υπέροχη ταράτσα του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ, την Τρίτη 28 Ιουνίου και την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016.
Village Potemkin, του Δομήνικου Ιγνατιάδη: Εκδήλωση για οικονομική ενίσχυση και παρουσίαση του ντοκιμαντέρ
01.06.2016 15:43
Σχεδόν δύο μήνες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ “VILLAGE POTEMKIN” και οι δημιουργοί του κατηφορίζουν στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, για μια εκδήλωση, με προβολή (work in progress) και συζήτηση.
«Ένας άλλος κόσμος»… η διεθνής πορεία
27.05.2016 14:57
Έχοντας κατακτήσει την 1η θέση του box office ελληνικής και ξένης ταινίας των τελευταίων χρόνων, η ταινία «Ένας άλλος κόσμος» ξεκινάει το μεγάλο της ταξίδι στο εξωτερικό και στις 5 Ιουνίου 2016, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην Αμερική, στο πλαίσιο του LAGFF.