Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

DES: ομαδική έκθεση στο Booze Cooperativa

DES: ομαδική έκθεση στο Booze Cooperativa

H έκθεση DES, που παρουσιάζεται στο BOOZE Cooperativa αποτελείται από μια σειρά έργων που έχουν δημιουργηθεί από διεθνείς και ντόπιους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.


Είναι το αποτέλεσμα της συνάντησής και της συνύπαρξής τους εδώ και μερικούς μήνες καθώς και της ενωμένης τους προσπάθειας και έρευνας αντιμετωπίζοντας την έννοια του DES, που χρησιμοποιείται ως πρόθεμα στα ισπανικά ή το DE στα Αγγλικά για να δηλώσει άρνηση ή αντιστροφή του νοήματος μα και της ελληνικής λέξης ΔΕΣ, βλέπε.


Τα έργα που παρουσιάζονται δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για αυτό το show, και προσπαθούν να ερμηνεύσουν το πιθανό και το απίθανο μέσα στο σύγχρονο αθηναϊκό αστικό τοπίο, όπως προκύπτει από την εμπειρία και την ματιά των ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών. Το τι κάνουμε στην πόλη μας, πώς αυτό κατασκευάζεται, χρησιμοποιείται και αντιμετωπίζεται, μπορεί να μας ενημερώσει σχετικά με το πώς βλέπουμε τους εαυτούς μας σήμερα και στο μέλλον.Αυτή η έκθεση είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων συνεδριάσεων, φιλικών συζητήσεων και πολλών διαφορετικών ερμηνειών της Αθηναικής ιδιοσυγκρασίας, ένας τρόπος αντιμετώπισής της καθώς και ένας τρόπος για να πορευτείς μέσα στην πόλη που αποκαλούμε σήμερα το σπίτι μας.


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Ο Alfredo Pechuan (SP) δημιουργεί μια εγκατάσταση βίντεο βασισμένη στην παρωχημένη τεχνολογία και την αναλογική εικόνα με παλιές ηλεκτρονικές διαφάνειες και πρωτόγονες εφαρμογές.

Η Αγγελική Χάιδω Τσόλη (GR) με αφορμή τον τίτλο της έκθεσης παρουσιάζει μια εγκατάσταση με τη χρήση ενός αντίγραφου αρχαίου ελληνικού αγάλματος ενώ η Μαρίνα Αννούση (GR) εκθέτει την άποψή της για την καθημερινή ζωή στην Αθήνα, μέσω της χρήσης φωτογραφιών.

Η Laura Ruiz (SP) με το έργο της με τίτλο DES-τοπία δημιουργεί μια εγκατάσταση όπου ένα καταρρέων, βίαιο και μη κατοικήσιμο τοπίο αποτελεί μια παραβολή της ελληνικής κοινωνίας.

Ένας ιδιότυπος κήπος όπου συνυπάρχει το φυσικό με το τεχνητό στοιχείο, ένας τόπος αντιφάσεων, σύγκρουσης και κατακερματισμού μια αλλόκοτης πραγματικότητας είναι το έργο του Παναγιώτη Βούλγαρη (GR).

Η Nina Franco (BR) θα παρουσιάσει μια σειρά από φωτογραφίες με θέμα την εμπειρία της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Η Maria Galvan (SP) με το έργο της DES- contentos, μέσα από τη χρήση των παραδοσιακών μέσων όπως η ζωγραφική με λάδι σε καμβά, παρουσιάζει την προσωπική της εκδοχή της σύγχρονης ζωής στην Ελλάδα.

Τέλος η Blanka Amezkua (MX/ΗΠΑ) παρουσιάζει ένα έργο μικτής τεχνικής που αποτελεί φόρο τιμής στην “Μπέττη”, ένα αδέσποτο σκυλί που έχει ακολουθήσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια στους δρόμους της Αθήνας.

Όλοι οι ΔΕΣ- συμμετέχοντες καλλιτέχνες ευχαριστούν τον Θοδωρή Κορέλη που τους έφερε κοντά.

Σχετικές ειδήσεις
DIORAMA: Papercut Installation από τη Θεανώ Γιαννέζη στο Booze Cooperativa
08.12.2016 12:46
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 την έκθεση της εγκατάσταση της Θεανώς Γιαννέζη, με τίτλο DIORAMA.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Ζήτημα Φωτός: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
23.06.2016 16:31
18 φωτογράφοι συστήνουν στο κοινό τη φωτογραφική ομάδα 443 Photographica την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Booze Cooperativa.
Visual: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
28.04.2016 11:41
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Visual.
No Portraits: Ομαδική έκθεση στην Booze:BaseGALLERY
13.04.2016 14:09
Η Booze:BaseGALLERY εγκαινιάζει στις 16 Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής/εγκατάσταση No Portraits.