Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου, θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Αυγούστου στη Χώρα της Σκοπέλου.

Όραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Μέχρι στιγμής, πολλά χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνιά της χώρας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη γιορτή του παραδοσιακού χορού και μουσικής της Σκοπέλου.

Το φεστιβάλ που κέρδισε την συνεργασία συλλογικών φορέων της Σκοπέλου και την ανταπόκριση της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Hellenic Seaways και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου. Κάθε πρόταση, συνεργασία, βοήθεια και συμπαράσταση είναι πολύτιμη και καλοδεχούμενη.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 20 Ιουλίου.