Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Όλος ο ουρανός πάνω στη γη (Το σύνδρομο της Γουέντυ) από την Aνχέλικα Λίντελ στο Φεστιβάλ Αθηνών

Όλος ο ουρανός πάνω στη γη (Το σύνδρομο της Γουέντυ) από την Aνχέλικα Λίντελ στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η Ανχέλικα Λίντελ και το Atra Bilis Teatro στην πρώτη τους συνάντηση με το ελληνικό κοινό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μας παρουσιάζουν την παράσταση Όλος ο ουρανός πάνω στη γη (Το σύνδρομο της Γουέντυ), στις 15, 16 και 17 Ιουνίου 2014.


Το όνομα της Aνχέλικα Λίντελ είναι συνώνυμo με τη θεατρική πρωτοπορία. Η  πληθωρική Ισπανίδα συγγραφέας, σκηνοθέτις και ερμηνεύτρια κατακλύζεται από τη φρίκη των ημερών μας και μοιράζεται τον πόνο μέσα από τη βιαιότητα της ποιητικής γραφής της.


Στην πρώτη της συνάντηση με το ελληνικό κοινό συνδέει τον Πήτερ Παν, το αγόρι που αρνείται να μεγαλώσει, με τους δολοφονημένους νέους στο νησί Utoya της Νορβηγίας, «Χώρα του Ποτέ», και τη μητρική Γουέντυ με την πνιγηρή αγάπη.
 


Ένα συγκινητικό βαλς κινέζων χορευτών συσχετίζεται με έναν σπαρακτικό μονόλογο που ερμηνεύει η ίδια – μια κραυγή για το τέλος της νεότητας, τη μοναξιά και τον τρόμο της εγκατάλειψης, σε ροκ υπόκρουση.


Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια
Angélica Liddell

Μουσική
Cho Young Wuk

Μουσικοί βοηθοί ενορχήστρωση - μεταγραφή
Hong Dae Sung
Jung Hyung Soo
Sok Seung Hui

Φωτισμοί
Carlos Marquerie

Ήχος
Antonio Navarro

Διδασκαλία χορού
Sergio Cardozo

Κοστούμια
González  

Ερμηνεύουν
Fabián Augusto Gómez Bohórquez
Xie Guinü
Lola Jiménez
Dagny Backer Johnsen
Angélica Liddell
Sindo Puche
Zhang Qiwen
Saite Ye

Και το μουσικό σύνολο Phase
Xue Ying Dong Wu chinese pipa

Διάρκεια: 2 ώρες και 25 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Σχετικές ειδήσεις
59ο Φεστιβάλ Φιλίππων: Ο Αύγουστος του Γιώργου Σεφέρη
13.07.2016 11:04
Όλος ο Αύγουστος στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα είναι αφιερωμένος στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη και στο έργο του.
Ο Σαίξπηρ μέσα από παραστάσεις και προβολές στο Φεστιβάλ Αθηνών!
31.05.2016 12:33
Το Φεστιβάλ Αθηνών συμμετέχει στον κύκλο εκδηλώσεων που διοργανώνονται παγκοσμίως με αφορμή την επέτειο των τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, εντάσσοντας στο φετινό του πρόγραμμα ελληνικές και διεθνείς παραγωγές. Τρεις θεατρικές παραστάσεις και τρεις κινηματογραφικές προβολές πάνω στο έργο του Σαίξπηρ αποκαλύπτουν εκ νέου τη δύναμη και τη διαχρονικότητα της γραφής του.
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέους Έλληνες καλλιτέχνες
01.04.2016 16:53
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, κατά την 1η του συνεδρίαση σήμερα, συγκροτήθηκε σε σώμα και ενημερώθηκε για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, καθώς και για τις εξελίξεις στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το Ελληνικό Φεστιβάλ
24.03.2016 10:24
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», μετά τη λήξη της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ.
Ο ουρανός πάνω από την πόλη, από την ομάδα Θα Δούμε στο θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού
29.02.2016 11:37
Από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, «Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» επιστρέφει στη Σκηνή (μετά από 42 επιτυχημένες παραστάσεις στο Cartel) στο θέατρο «ΛΥΧΝΟΣ Τέχνης & Πολιτισμού», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.