Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο KYKLOS εκπαιδεύει: Masterclass στο κοντραμπάσο με τον Τάκη Καπογιάννη

Ο KYKLOS εκπαιδεύει: Masterclass στο κοντραμπάσο με τον Τάκη Καπογιάννη

Η διδασκαλία νέων μουσικών κάτω από την αιγίδα του, η ανάδειξη νέων ταλέντων αλλά και η εκπαίδευση στο σύνολό της αποτέλεσε έναν βασικό πυλώνα της δημιουργίας του KYKLOS ENSEMBLE εξ’ αρχής. Εντός αυτής της επιδίωξης -και λίγο πριν τη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου ο Θεόδωρος Κουρεντζής θα διευθύνει τους σολίστ του KYKLOS- το σύνολο, μένοντας πιστό στις αρχές του, διοργανώνει το τρίτο κατά σειρά masterclass για το 2014.


Αυτή τη φορά με το κοντραμπάσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το masterclass στο κοντραμπάσο αποτελεί τη συνέχεια των κύκλων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δράσεων που άνοιξε το masterclass στο φαγκότο (με καλεσμένο τον Alexei Tkachuk, σόλο φαγκότο στην Bamberg Symphony, στη Lucerne Festival Orchestra αλλά και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης,) και συνέχισε το masterclass στο κόρνο (με καλεσμένο το σόλο κόρνο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης, Hector McDonald). Ο σολίστ Τάκης Καπογιάννης -κορυφαίος Α΄ κοντραμπασίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και μέλος του KYKLOS ENSEMBLE- θα διδάξει, για τρεις ημέρες (12, 13 και 14 Ιουνίου), εξειδικευμένες τεχνικές ομαδικής ερμηνείας στους νεαρούς εκπαιδευόμενους.


• Γενικός διευθυντής του συνόλου είναι ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας
• Καλλιτεχνικός διευθυντής ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης
• Διευθυντής παραγωγής ο σχεδιαστής ήχου Άγης Γυφτόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Masterclass από τον Krzysztof Warlikowski στη Στέγη
19.12.2016 12:33
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης Krzysztof Warlikowski παραχωρεί ένα τρίωρο masterclass για επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας
28.07.2016 14:50
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μετά τα προηγούμενα επιτυχημένα σεμινάρια, προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο 7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Masterclass υποκριτικής από τους bijoux de kant στο Black Box
16.05.2016 14:28
Από την Παρασκευή 20 ως την Κυριακή 22 Μαϊου 2016, οι bijoux de kant θα παραδώσουν ένα masterclass υποκριτικής στο θέατρο Blackbox.
Masterclass Gypsy Jazz & Manouche βιολιού με τον Tcha Limberger στο Baumstrasse
28.04.2016 12:25
Ένα masterclass από έναν απ' τους σημαντικότερους μουσικούς της jazz manouche παγκοσμίως, τον Tcha Limberger, θα πραγματοποιηθεί στο Baumstrasse τη Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Masterclass - Ανοιχτή συζήτηση με τον Κώστα Γαβρά στο Θέατρο ΕΜΣ
01.03.2016 15:03
Τo KΘΒΕ υποδέχεται τον Κώστα Γαβρά, τον διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφο του κινηματογράφου, για ένα Masterclass-ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.