Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο τις Ιωάννας Μπουλντούμη με τίτλο, Λείπει η γάτα, χορεύουν τα φαντάσματα σε εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού.

Ο Ηρακλής Πουαντιγιέ δεν είναι ένας συνηθισμένος σκύλος Δαλματίας. Είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, πρώην αστυνομικός, με λαμπρή καριέρα και αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Στο πλάι του, πολύτιμη βοηθός και φίλη η Αγαθή Γαλή, η βαρήκοη γάτα με τον εκρηκτικό χαρακτήρα! 

Εσείς πιστεύετε στα φαντάσματα; Ο Ηρακλής Πουαντιγιέ πάντως όχι. Μέχρι που ο καλός του φίλος Φίλιππος κληρονομεί ένα σπίτι που φαίνεται να είναι στοιχειωμένο. Ο Ηρακλής προσπαθεί να τον καθησυχάσει, μέχρι που διαπιστώνει με τα μάτια και τα αυτιά του ότι κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει. Τηλεοράσεις που ανάβουν μόνες τους, φώτα που σβήνουν στα καλά καθούμενα, ανατριχιαστικές κραυγές στη σοφίτα, μηνύματα που εμφανίζονται στους καθρέφτες… Στη νέα του περιπέτεια ο ντετέκτιβ μας πρέπει να ξεχάσει όσα ήξερε μέχρι τώρα. Γιατί όσα συμβαίνουν στο σπίτι της θείας Ιουλίας δοκιμάζουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις αντοχές του.

Η Ιωάννα Μπουλντούμη μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Σπούδασε Επικοινωνία και Διοίκηση Επιχειρήσεων κι έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες και κοινωνικούς φορείς, αλλά κι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό που της αρέσει όμως πραγματικά είναι να διαβάζει και να γράφει· επίσης, να μιλάει με τα παιδιά ή απλά να τα ακούει. Γι’ αυτό κι από το 1999 γράφει στην παιδική εφημερίδα «Ερευνητές» της Καθημερινής. Και τώρα πια γράφει και βιβλία. Το Δεκέμβριο του 2009 κέρδισε το Β΄ Βραβείο Παραμυθιού από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Ο Ονειροσυλλέκτης το 2011 τιμήθηκε με το Β΄ Βραβείο Παιδικού Μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Society of Children’s Book Writers and Illustrators (SCBWI).

Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη της Ιταλίας. Το 2001 εισήχθη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική και αποφοίτησε με άριστα τον Σεπτέμβριο του 2006. Από το 2003 έως και το 2008 παρακολούθησε μαθήματα Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου. Εργάζεται ως εικονογράφος από το 2007. Το 2009 απέσπασε Βραβείο ΕΒΓΕ Γενικής Εικονογράφησης και το 2010 το Βραβείο Εικονογράφησης ΙΒΒΥ για το βιβλίο Η περιπέτεια των 4 εποχών.