Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Baby Guru και Tango with Lions στο Secret Gig III της Στέγης Γραμμάυτων και Τεχνών

Baby Guru και Tango with Lions στο Secret Gig III της Στέγης Γραμμάυτων και Τεχνών

Η τρίτη και τελευταία συναυλία στο πλαίσιο των Secret Gigs φέρνει μαζί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών δύο από τα πιο δυναμικά σχήματα της εγχώριας αγγλόφωνης ροκ τραγουδοποιίας.


Οι Baby Guru και οι Tango with Lions για μία μόνο βραδιά στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, την Τετάρτη 11 Ιουνίου.


Οι Baby Guru σχηματίστηκαν το 2009 από τρεις παιδικούς φίλους, που συστήνονται ως… Sir, King και Obi. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από τον κιθαριστικό ήχο, με έντονα στοιχεία αφρικανικών κρουστών και ψυχεδέλειας, πρώιμης electronica και kraut rock. Στόχος τους είναι η εξέλιξη της τυπικής ροκ μπαλάντας μέσα από ένα στοχαστικό, ντανταϊστικό αυθορμητισμό.


Οι Tango with Lions ξεκίνησαν το 2007 ως κολεκτίβα, με κεντρικό πρόσωπο την Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου), μουσικό , τραγουδίστρια και πρώην συνεργάτιδα πολλών συγκροτημάτων της αγγλόφωνης ανεξάρτητης σκηνής (π.χ. Closer). Η μουσική τους συνδυάζει ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό, σκοτεινά ξεσπάσματα κι ένα στιβαρό rhythm section. H Kat άκουγε στα πέντε της Neil Sedaka, στα δέκα Μότσαρτ , στα δεκαπέντε Cure, στα είκοσι dEUS και σήμερα jazz, trip-hop, punk, funk… Στην τελευταία τους κυκλοφορία, A Long Walk, συνυπάρχουν όλα αυτά και η μελωδία πάνω απ’ όλα.
 

BABY GURU
Obi Seraton
Sir Kosmiche
King Elephant


TANGO WITH LIONS
Κατερίνα Παπαχρήστου: φωνή , πιάνο , κιθάρα, σύνθεση
Γιάννος Παραμυθιώτης: ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Βεργέτης: ντραμς
Θοδωρής Ζευκιλής: μπάσο
Τζιμ Σταρίδας: τρομπόνι


Secret gigs

Σχήματα παλιότερα - νεότερα. Καλύπτουν μεγάλο χρονικό φάσμα, από τρεις και πλέον δεκαετίες μέχρι την τελευταία τετραετία. Κι ένα στιλιστικό μεγαλύτερο: Art και stoner rock, ηλεκτρικά – ηλεκτρακουστικά ρεύματα, μελωδίες και μπαλάντες, blues, funk, soul, pop, R&B, groove, garage έως punk καταβολές, «κλασικό ροκ», progressive-experimental τάσεις κ.α.

Είναι σχήματα που δεν ομαδοποιούνται, δεν είναι κατατάξιμα. Έχουν όμως κάτι να πουν. Κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι συχνά τους προκύπτει σε χώρους με υποτυπώδη ακουστική, σε συνθήκες ανάγκης, σε μικρά μπαράκια…

Η Στέγη προσφέρει το αντίθετο: Την δυνατότητα ενός ηχητικού περφεξιονισμού, τη μουσική ως μουσική.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Acid Baby Jesus live στο An Club
05.12.2016 12:13
Ο Κορμοράνος παρουσιάζει στο An Club τους Acid Baby Jesus για ένα live την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Baby Guru, Whereswilder και Voyage Limpid Sound live στο An Club
28.09.2016 17:10
Τρεις μπάντες στα πρόθυρα νέων δισκογραφικών κυκλοφοριών θα εμφανιστούν στη σκηνή του An Club την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Συναυλία με τον Ψαραντώνη στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
12.08.2016 11:41
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Ψαραντώνη στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης.
Η Katerine Duska live στο Σταυρό του Νότου Plus
28.03.2016 16:29
Η Katerine Duska, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής έρχεται για μία μόνο εμφάνιση την Πέμπτη 31 Μαρτίου στον Σταυρό του Νότου Plus!
Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio στο Τρένο στο Ρουφ
07.03.2016 15:14
Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το Baby Trio θα εμφανιστούν για μία jazz βραδιά το Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 21:30, στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.