Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

R.I.P Romeos Ioulietta Panta στο Φεστιβάλ Αθηνών

R.I.P Romeos Ioulietta Panta στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το R.I.P Romeos Ioulietta Panta φιλοξενεί το Φεστιβάλ Αθηνών, ένα έργο από τους Δημήτρη Κουρούμπαλη και Φρόσω Κορρού, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου 2014, στο BIOS.


Η αγάπη ποτέ δεν εκπίπτει. Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας στροβιλίζεται στο χώρο και στο χρόνο και γίνεται το ερωτικό οδοιπορικό δύο νέων στη σύγχρονη, θορυβώδη πόλη. Ο αστικός χώρος είναι ο τόπος μιας πολύμορφης εμφύλιας διαμάχης, αλλά και το σκηνικό στο οποίο το ερωτευμένο ζευγάρι γνωρίζει σιωπηλά και ευαίσθητα τα τραγικά ημιτόνια της αγάπης.


Οι ηθοποιοί  Κατερίνα Λούρα και Δημήτρης Κουρούμπαλης σε συνεργασία με τη χορογράφο Φρόσω Κορρού ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών μια παράσταση μετανεωτερικού αναστοχασμού  πάνω στο σαιξπηρικό πρωτότυπο.
 
Συμπαραγωγή με το θέατρο Δέντρο.

Χρησμοποιούνται λέξεις από την μετάφραση του Ρωμαίου και Ιουλιέττας του Διονύση Καψάλη.


Κείμενο
Δημήτρης Κουρούμπαλης

Σκηνοθετική Δημιουργία
Φρόσω Κορρού
Δημήτρης Κουρούμπαλης
Κατερίνα Λούρα

Επιμέλεια κίνησης, χορογραφίες
Φρόσω Κορρού

Μουσική
Lost Bodies

Σκηνογραφική επιμέλεια
Άγγελος Μέντης

Παίζουν
Κατερίνα Λούρα
Δημήτρης Κουρούμπαλης

Σχετικές ειδήσεις
19ο ΦΝΘ: Carte Blanche στον Δημήτρη Εΐπίδη
14.02.2017 16:32
Ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και ίδρυσε το 1999 το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο διηύθυνε από τότε έως το 2016, παίρνει carte blanche στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και επιλέγει 10 ντοκιμαντέρ, που θα παρουσιαστούν στη φετινή διοργάνωση.
4, του Rodrigo Garcia στο Φεστιβάλ Αθηνών
13.06.2016 16:23
Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.
Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τον Οσκάρας Κορσουνόβας στο Φεστιβάλ Αθηνών
03.06.2016 17:08
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο λιθουανό σκηνοθέτη Οσκάρας Κορσουνόβας, ο οποίος προσεγγίζει τον Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τρόπο διαφορετικό.
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 ξεκινά δυναμικά!
02.06.2016 10:04
Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ανοίγει στις 10 Ιουνίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή που θα παρουσιάσει την Αΐντα του Τζιουζέππε Βέρντι στο Ηρώδειο, ενώ λίγες μέρες μετά ακολουθεί η Πειραιώς 260 με μια μεγάλη μουσική γιορτή στην οποία συμμετέχουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές, η Mπάντα της Φλώρινας, η Ματούλα Ζαμάνη και ο Dj Palov.
Η τάξη μας, του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ από τον ΘΟΚ και τον Γιάννη Καλαβριανό στο Φεστιβάλ Αθηνών
27.05.2016 17:04
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και ο Γιάννης Καλαβριανός παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260, το έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, Η τάξη μας, για δύο παραστάσεις στις 17 και 18 Ιουνίου 2016.