Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Γκόλφω στην Επίδαυρο: Κινηματογραφώντας μια παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Η Γκόλφω στην Επίδαυρο: Κινηματογραφώντας μια παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη, Η Γκόλφω στην Επίδαυρο: Κινηματογραφώντας μια παράσταση , στις 11 Ιουνίου 2014.


Πριν από ένα χρόνο, η Γκόλφω και ο Τάσος, το τραγικό βουκολικό ζεύγος του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, έμελλε να αναστηθεί σκηνικά από τον Νίκο Καραθάνο και να παρασύρει το κοινό σε ένα δεκαπεντασύλλαβο ταξίδι πέρα από τα όρια του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, στις απόκρημνες εσχατιές του χελμού και της αγάπης.


Τώρα, η παράσταση-ορόσημο του Εθνικού Θεάτρου γίνεται η πρώτη ύλη για το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη: Η κινηματογραφική γλώσσα μεταστοιχειώνει συγκινητικά την παράσταση αυτή που ύμνησε την ωραιότητα της ζωής . Το φιλμ καθίσταται σχόλιο και μνημείο μιας ανεπανάληπτης θεατρικής στιγμής.


ΣκηνοθεσίαΣενάριο – Κάμερα
Ηλίας Γιαννακάκης

Μοντάζ
Δώρα Μασκλαβάνου

Χρωματική διόρθωση
Κώστας Μπαλιώτης

Οργάνωση παραγωγής - Δεύτερη κάμερα
Αποστολία Παπαϊωάννου

Εκτέλεση παραγωγής
Ηλίας Γιαννακάκης

Σχετικές ειδήσεις
Με αγάπη Γκόλφω: μια τελευταία παράσταση από τη Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
30.08.2016 12:57
Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της παρωδίας μετά μουσικής «Με αγάπη... Γκόλφω» που παρουσίασε η Νεανική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα στα τέλη Ιουλίου, η Γκόλφω μας ετοιμάζεται για την τελευταία της παράσταση για αυτό το καλοκαίρι.
 Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
30.06.2016 16:50
Έχετε παρατηρήσει πως, όταν σβήνουν τα φώτα στην Επίδαυρο, ακούγονται τα βήματα των ηθοποιών που πλησιάζουν την ορχήστρα και, κάπου στο βάθος, ο ήχος ενός γκιώνη; Αυτή τη φορά, θα ακούσετε και έναν τσαλαπετεινό, μια αηδόνα, έναν κούκο, ένα γεράκι, μια καρδερίνα, έναν ερωδιό… γιατί έρχονται οι Όρνιθες! Αποκλειστικά στην Επίδαυρο.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Καλάβρυτα: Άνθρωποι και Σκιές, του Ηλία Γιαννακάκη στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
11.05.2016 10:34
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Καλάβρυτα: Άνθρωποι και Σκιές» (2014 – 111’), του Ηλία Γιαννακάκη, την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, 19:00, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ.
The Dome Experience Traces: μια παράσταση – εγκατάσταση ντοκιμαντέρ στο Μπάγκειον
24.02.2016 12:32
Στο πλαίσιο του Dome Event, η plays2place productions σε συνεργασία με την Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 OMONOIA και σε συμπαραγωγή με το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, παρουσιάζουν το The Dome Experience Traces: μια παράσταση – εγκατάσταση ντοκιμαντέρ, σε δραματουργία και σκηνοθεσία Μάρθας Μπουζιούρη και Γιολάντας Μαρκοπούλου.