Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Απονομή υποτροφιών Αλεξάνδρα Τριάντη

Απονομή υποτροφιών Αλεξάνδρα Τριάντη

Μετά τη διεξαγωγή του φετινού Διαγωνισμού «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ» που προκήρυξε το Δ.Σ. του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στα EΓΧΟΡΔΑ: Βιολί , Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, και σύμφωνα με την εισήγηση που υπέβαλε η Κριτική Επιτροπή, το Δ.Σ. απένειμε τρεις υποτροφίες μετεκπαίδευσης στο εξωτερικό για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στους ταλαντούχους 20χρονους μουσικούς: Μιχάλη Κανατίδη (βιολί), Μιχάλη Σέμση (κοντραμπάσο) και Μαριάνθη Καραγιάννη (βιολί).


Ως επιλαχόντες διακρίθηκαν επίσης οι: Νικόλαος-Σπυρίδων Πρεβεζιάνος (βιολοντσέλο) και Ρενάτο Δαμονίτσα (βιόλα).   


Στην Κριτική Επιτροπή του φετινού Διαγωνισμού συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Μίλτος Λογιάδης, Ανδρέας Τσελίκας και Ισίδωρος Σιδέρης.


Οι υποτροφίες δίδονται κατόπιν επιθυμίας της Αλεξάνδρας Τριάντη, ιδρυτικού μέλους και Προέδρου του Συλλόγου, από τα έσοδα του Κληροδοτήματος που κατέλιπε στους Φίλους της Μουσικής.

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
24.01.2017 10:30
Μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην αίθουσα Τριάντη, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο του.
Αλέξανδρος Μίχος, Αλεξάνδρα Κόνιακ και Παρασκευάς Θεοδωράκης στην έναρξη του Σταυρού του Νότου
12.09.2016 17:18
Ο Αλέξανδρος Μίχος, η Αλεξάνδρα Κόνιακ και ο Παρασκευάς Θεοδωράκης αναλαμβάνουν φέτος να γεμίσουν μουσικά τα Σάββατα του Σταυρού του Νότου Club και μας καλωσορίζουν στη νέα μουσική σεζόν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.
Η ελληνική μουσική ταξιδεύει στην Κίνα με την Αλεξάνδρα Γκράβας και το Greek Inspirations
30.06.2016 11:12
Το εθνικό θέατρο της πόλης Σιαμέν (Xiamen) της περιφέρειας Gulangyu, προσκάλεσε την Αλεξάνδρα Γκράβας να παρουσιάσει μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες της από 3 έως 6 Ιουλίου 2016, το GREEK INSPIRATIONS.
Η συγκινητική επιστροφή της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη
19.04.2016 13:00
Την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του νέου κύκλου παραστάσεων της Φόνισσας, στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της, η όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη προκάλεσε συγκίνηση και ενθουσιασμό στο κοινό, το οποίο αποθέωσε όλους τους συντελεστές της παραγωγής.
Σταγόνες Πάθους: Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδάει για την ενίσχυση του Ξενώνα Φοίβη
03.03.2016 14:35
Χαρακτήρα αλληλεγγύης και υποστήριξης στις γυναίκες που δοκιμάζονται έχει η συναυλία με την Αλεξάνδρα Γκράβας που πραγματοποιείται στις 19 Μαρτίου 2016 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.