Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Opus από την Ομάδα τσίρκου CIRCA και το Κουαρτέτο εγχόρδων Ντεμπυσσύ στο Φεστιβάλ Αθηνών

Opus από την Ομάδα τσίρκου CIRCA και το Κουαρτέτο εγχόρδων Ντεμπυσσύ στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η ομάδα τσίρκου CIRCA και το Κουαρτέτο εγχόρδων Ντεμπυσσύ συμπράττουν και παρουσιάζουν την παράσταση χορού Opus, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2014.


Με καταλύτη τη μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς για κουαρτέτο εγχόρδων, η περίφημη αυστραλέζικη ομάδα τσίρκου Circa συμπράττει επί σκηνής με το γαλλικό Κουαρτέτο Ντεμπυσσύ στο Opus: ένα απροσδόκητο, υβριδικό θέαμα με πρώτη ύλη τις παράτολμες ακροβασίες νέου τύπου την εύπλαστη εκφραστικότητα κίνησης και μουσικής, την ποιητική ερμηνεία. Δεκατέσσερις ακροβάτες και τέσσερις μουσικοί εξερευνούν με δύναμη, ευαισθησία και απόλυτη δεξιοτεχνία, τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στο σώμα και την ψυχή, το άτομο και την ομάδα, το τραγικό και το κωμικό.
 

Συντελεστές

Χορογραφία - Σκηνοθεσία
Yaron Lifschitz

Μουσική διεύθυνση
Quatuor Debussy

Μουσική
Ντμίτρι Σοστακόβιτς

Φωτισμοί
Yaron Lifschitz
Jason Organ

Κοστούμια
Libby McDonnell

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Παραγωγή: Les Nuits de Fourvière / Département du Rhône
Σε συνεργασία με: Circa & Quatuor Debussy

Σχετικές ειδήσεις
Galtuk, το τσίρκο Fiesta Escenica από την Ισπανία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.11.2016 13:03
Ένα φαντασμαγορικό show, μια παράσταση μοναδική, που κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγάλες παραγωγές της Walt Disney ή του Cirque du Soleil, με 25 καλλιτέχνες διαφορετικών εθνικοτήτων επί σκηνής, όπου η μαγεία του τσίρκου συνυπάρχει με τον χορό, το θέατρο, την παντομίμα.
Momix: Οι «μάγοι χορευτές» επιστρέφουν στην Ελλάδα με το Opus Cactus!
14.11.2016 16:03
Η μεγαλύτερη, ιστορικότερη και διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, Momix, επιστρέφει στη χώρα μας με την θρυλική παράσταση Opus Cactus, η οποία θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλλάς από 21 έως 26 Δεκεμβρίου.
Τέσσερις εποχές: Σύγχρονος χορός στο Μικροσκοπικό Θέατρο
04.11.2016 15:16
Στις «Τέσσερις Εποχές» του Μικροσκοπικού Θεάτρου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, η Αναστασία Λύρα ιχνογραφεί τις κινήσεις του χορού πάνω σε τέσσερα κομμάτια μουσικής για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ.
Κουαρτέτο, του Heiner Müller: 2ος χρόνος στο Arroyo Nuevo
06.09.2016 15:49
Η επιτυχία συνεχίζεται για 2η χρονιά στη σκηνή του Arroyo Nuevo με τον Σταύρο Λίτινα, χορογράφο και σκηνοθέτη, να καταπιάνεται με το αριστούργημα του Heiner Müller Κουαρτέτο (1980), βασισμένο στις Επικίνδυνες Σχέσεις του Choderlos de Laclos (1782).
Τέσσερις Εποχές: Παράσταση σύγχρονου χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
09.05.2016 14:45
Στις Τέσσερις Εποχές του Μικροσκοπικού Θεάτρου, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στις 20:00, η Αναστασία Λύρα ιχνογραφεί τις κινήσεις του χορού πάνω σε τέσσερα κομμάτια μουσικής για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ.