To Beton 7 στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής διοργανώνει μία συναυλία μουσικής δωματίου με την Camerata Europaea Youth, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014.

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των:
Francis Poulenc: «Σονάτα» για κλαρινέτο και πιάνο op. 167
Luigi Bassi: «Φαντασία πάνω σε θέματα από το Rigoletto του Giuseppe Verdi» για κλαρινέτο και πιάνο Robert Schumann: «Fantasiestücke» για κλαρινέτο και πιάνο op. 73
Samuel Barber: «Ballade» για πιάνο op. 46
Johannes Brahms: «Scherzo» από τη F.A.E. Σονάτα για βιόλα και πιάνο (επεξεργασία του Karl Stierhof)
Francis Poulenc: «Σονάτα» για φλάουτο και πιάνο

Σολίστες: Vesna Mitar-Φλάουτο, Ζαχαρίας Φώτης-Κλαρινέτο, Παναγιώτα Βουρλάκη– Βιόλα, Tina Alama Diakite-Πιάνο, Ελένη Νικολαΐδη-Πιάνο, Έλενα Ταμιωλάκη-Πιάνο, Mάριος Καζάς-Πιάνο

Πορτραίτο της Ευρωπαϊκής Καμεράτας Νέων

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα Νέων είναι μία νεοσύστατη ευρωπαϊκή ορχήστρα που εδρεύει στην Αθήνα από το 2013 και αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Καμεράτας (Camerata Europaea). Αποτελείται αποκλειστικά από νέους μουσικούς όλων των χωρών της Ευρώπης και τυγχάνει της συνεπούς υποστήριξης της Ακαδημίας της Ευρωπαϊκής Καμεράτας. Με ένα ευρύ φάσμα δράσεων όπως master classes, residencies, σεμινάρια, διαλέξεις, συμπόσια και εργαστήρια, η Ακαδημία της Ευρωπαϊκής Καμεράτας αποτελεί ζωτικό τμήμα της Καμεράτας Νέων και των άλλων συνόλων. Η Καμεράτα Νέων επίσης προσφέρει υποστηρικτικά προγράμματα, βραβεία και υποτροφίες, ενώ διαμορφώνει διασυνοριακά ορχηστρικά προγράμματα, ερμηνεύοντας έργα και σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις.

Η εκπαίδευση των νέων μουσικών αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Καμεράτας. Ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες λαμβάνουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση μέσω της Ακαδημίας. Υπό την μουσική καθοδήγηση αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, προετοιμάζουν ανταγωνιστικές συναυλίες που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διακριθούν ως επαγγελματίες και αναγνωρισμένοι μουσικοί.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Καμεράτας Νέων είναι συνεπές προς το μοντέλο που έχει ως στόχο το φιλόδοξο έργο της καλλιτεχνικής ολοκλήρωσης με τον τίτλο «Υπερβαίνοντας τα εμπόδια μέσω της μουσικής». Η Καμεράτα Νέων προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη παραμέτρων που συμβάλουν στην εμψύχωση, τη βιωσιμότητα, την κινητικότητα των πολιτιστικών παραγόντων, τη διασυνοριακή διάδοση καλλιτεχνικών έργων και την καλλιέργεια διαπολιτισμικού διαλόγου – σε συνάφεια με τα θεμελιώδη ζητήματα της Ατζέντας της ΕΕ για τον πολιτισμό 2014 – 2020.