Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

p_public 2Ο14 στην Κρήτη

p_public 2Ο14 στην Κρήτη

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει και φέτος για 5η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ “p_public 2Ο14”.


Με στόχο την ανανέωση, το φεστιβάλ αυτή τη φορά θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη των χωρικών και ανθρωπογενών προεκτάσεων του δημόσιου χώρου, μέσω παρουσίασης διαλέξεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου αλλά και σε δημόσιους ανοικτούς χώρους της πόλης, όπως επίσης και δράσεων που σκοπό θα έχουν την ενεργή συμμετοχή του χρήστη.  
    

Στη φετινή συνάντηση, διαπραγματευόμαστε τη χωρική συμπεριφορά και την επίδραση των ομαδικών δράσεων, τόσο στους χρήστες όσο και στο δημόσιο χώρο. Επικεντρωνόμαστε στον ορισμό και στους τρόπους σχεδίασης του ενεργού δημόσιου χώρου και της χωρικής συμπεριφοράς, με σκοπό να ανταλλάξουμε ιδέες και να φτιάξουμε το δημόσιο χώρο του σύγχρονου «εμείς».


Σε αυτό το πλαίσιο, σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στις δημόσιες συζητήσεις και στα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Χανίων, το τριήμερο 6 - 8 Ιουνίου 2014.

Σχετικές ειδήσεις
Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιάννης Μιγάδης
25.01.2017 13:30
Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος Γιάννης Μιγάδης. Η κηδεία του θα γίνει στην Κρήτη.
Nefele festival - Up with arts!
08.09.2016 12:31
Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ, το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία nefele, θα πραγματοποιηθεί στις 1 - 16 Οκτωβρίου 2016 στο Μουσείο Μπουζιάνη, στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους!
LOBArt Festival 2016: H Street Art πλευρά της Ιστορίας
17.08.2016 17:12
Το LOBArt Festival αποτελεί ένα καινοτόμο αναπτυξιακό festival με σκοπό τις δημόσιες τοιχογραφίες και εικαστικές εκθέσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας και του εξωτερικού, καθιστώντας τον πολιτισμό ως απαραίτητο εργαλείο στην εν γένει πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και ολόκληρης της χώρας.
RETHink Art Digital Festival: Ανοιχτό κάλεσμα καλλιτεχνών
23.06.2016 14:23
Το διεθνές RETHINK ART DIGITAL FESTIVAL, το πρώτο Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης που πραγματοποιείται στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016 προσκαλεί καλλιτέχνες να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Ταξιδεύοντας… Ισπανία: Φεστιβάλ λόγου και τέχνης στην Κρήτη
09.06.2016 16:23
Αν και ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας από τους λίγους νεοέλληνες συγγραφείς που καταπιάστηκε με τα περισσότερα λογοτεχνικά είδη: μυθιστόρημα, ποίηση, θέατρο, φιλοσοφικό δοκίμιο, λιγότερο, ίσως, γνωστή είναι η ενασχόλησή του με την ταξιδιωτική λογοτεχνία.