Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Epitelesis presents… Fausto Gracia στο Camp

Epitelesis presents… Fausto Gracia στο Camp

Στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων από το epitelesis – Performance Art Foundation, ο performance artist Fausto Gracia από το Μεξικό θα παρουσιάσει μία ζωντανή επιτέλεση (live performance) στο δημόσιο χώρο, την Τρίτη 24 Ιουνίου στις 18:30, με σημείο έναρξης τον ισόγειο χώρο του CAMP! Contemporary Art Meeting Point, συνεχίζοντας στη πλατεία Κοτζιά και την οδό Αθηνάς.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα προβάλλονται στο ισόγειο καταγραφές από το έργο του Gracia, το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δράσης ως ποιητικό αποτύπωμα. Το σώμα του καλλιτέχνη έρχεται σε επαφή με το κοινό μέσα από τη χρήση του δημόσιου χώρου, ως αντανάκλαση της ανθρώπινης ανάγκης για συνύπαρξη, επικοινωνία και συλλογική δράση προς μεταβαλλόμενες κοινωνικές καταστάσεις.


Ιστοσελίδα του καλλιτέχνη: www.faustogracia.com
Διοργάνωση: epitelesis – Performance Art Foundation / www.epitelesis.com
Συντονισμός: Αντρέας Πασιάς & Blanka Amezkua
Φωτογραφία: “Atos Em Ações”, Fausto Gracia, 2013, Από τον Miltón Afanador

Σχετικές ειδήσεις
I Am A Karate American Egg: εικαστική performance στο Beton 7
21.02.2017 10:45
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την περφόρμανς των εικαστικών Μαρία Γλύκα, Βασίλη Βλασταρά και Jim Hobbs με τον τίτλο: I Am A Karate American Egg (Make America Great Again).
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στο Venice International Performance Art Week
13.12.2016 15:36
Στη Βενετία, στο Palazzo Mora, βρίσκεται ήδη το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2016 υποστηρίζοντας το Venice International Performance Art Week και συμμετέχοντας στην έκθεση με τίτλο «Το ‘Όνειρο της Αντιγόνης. Performance Art στην Ελλάδα μεταξύ της δεκαετίας του '70 και σήμερα» με έργα της Λήδας Παπακωνσταντίνου από τις συλλογές του.
Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;, μια 24ωρη performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
05.10.2016 13:54
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μία 24ωρη performance, με τίτλο Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;
Visions-V_Ideas, Performances: 3rd Edition στο Beton 7
27.06.2016 15:23
Από τις 27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2016, και για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Beton7 και στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού η έκθεση “Visions-V_Ideas, Performances” με επίκεντρο την τέχνη της performance και την ανάπτυξη δικτύων σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο.
As One: από τον ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute στο Μουσείο Μπενάκη
01.03.2016 12:45
Ο ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute (MAI) συνεργάζονται στην παρουσίαση ενός προγράμματος, με τίτλο As One, το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει την τέχνη της performance και να εξοικειώσει και να εκπαιδεύσει το ελληνικό κοινό με αυτή τη μορφή σύγχρονης τέχνης.