Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Complex από τον IOSIF για την έκθεση «Symbols: Συμβολισμοί του σήμερα, θραύσματα στο αύριο»

Complex από τον IOSIF για την έκθεση «Symbols: Συμβολισμοί του σήμερα, θραύσματα στο αύριο»

O IOSIF (Ιωσήφ Ιωσιφίδης) συμμετέχει στην έκθεση Σύγχρονου Εικαστικού Κοσμήματος «Symbols: Συμβολισμοί του σήμερα, θραύσματα στο αύριο», που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Κοσμήματος (J.A.W.).


42 καλλιτέχνες – διακεκριμένοι σχεδιαστές δημιουργούν έναν διάλογο γύρω από σύγχρονους συμβολισμούς που με διάφορα υλικά και μέσα μορφοποιούνται σε κοσμήματα, αντιστέκονται στη φθορά που επιφέρει ο χρόνος και καταφθάνουν ως θραύσματα στο μέλλον, μεταφέροντας κωδικοποιημένες πληροφορίες - σύμβολα της εποχής μας. Το παρελθόν επανερμηνεύεται, το παρόν καταγράφεται και τα μηνύματα μεταβαίνουν στο μέλλον με οδηγό την έμπνευση και μέσο την Τέχνη!


Ο IOSIF επιλέγει να στείλει στο μέλλον το Complex: ένα κόσμημα που αποτυπώνει τη σύγχρονη εποχή σαν ένα πλέγμα, ένα πολυσύνθετο σύνολο βιομηχανικής προόδου και τεχνολογικών εξελίξεων, που κινεί την καθημερινότητα. Αυτό το πλαίσιο, που έδωσε αρχικά υποσχέσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής , για περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μεγαλύτερη διάθεση δημιουργίας, εγκλώβισε μέσα του τον άνθρωπο. Τον απόκοψε από τη φύση, την ανθρώπινη επαφή και τον έκανε τμήμα του, τον παγίδεψε στα γρανάζια, καταπιέζοντας τις αληθινές επιθυμίες του και προβάλλοντας νέες, περισσότερο υλικές.  Το Complex με τη διττή του έννοια του αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό. Αλλά ο IOSIF βλέπει και την ελπίδα: ο άνθρωπος, μια μικρή κόκκινη κουκκίδα, μια καρδιά που πάλλεται, σκαρφαλώνει στην κορυφή του πλέγματος αναζητώντας την απελευθέρωση.


Ο Iωσήφ Ιωσηφίδης δημιουργεί ασημένια και χρυσά χειροποίητα κοσμήματα από το 1986 και αποκτά σύντομα δυναμική παρουσία στον χώρο του κοσμήματος, η οποία γίνεται συνώνυμη της έμπνευσης, της αισθητικής και της πολύτιμης δημιουργίας. Εξειδικεύεται σε ιδιαίτερες τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων και είναι ο πρώτος που επανέφερε στο προσκήνιο την παραδοσιακή τεχνική του σμάλτου.  

Η φιλοσοφία του είναι η εμμονή στην ποιότητα και στη μοναδικότητα του σχεδιασμού των κοσμημάτων που υπογράφει.


Διοργάνωση: Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Κοσμήματος (Jewellry Art Workers - J.A.W.)

Σχετικές ειδήσεις
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα»
01.12.2016 16:47
Διπλή παρουσία για το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αυτές τις μέρες στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Αφορμή αποτελούν τόσο η μεγάλη έκθεση-πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης με τίτλο «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που εγκαινιάζεται στις 30 Νοεμβρίου στο Κρατικό Μουσείο Manege στη ρωσική μεγαλούπολη, αλλά και η ομιλία της διευθύντριας του ΚΜΣΤ Μαρίας Τσαντσάνογλου στο 5ο Διεθνές Πολιτιστικό Φόρουμ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.
Rebirth: έκθεση του Κορνήλιου στο The Pulse Kolonaki
24.06.2016 12:53
Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στις 20:00, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του σύγχρονου Έλληνα δημιουργού Κορνήλιου με τίτλο "Rebirth".
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
Ατομική έκθεση κοσμήματος της Jee Hye Kwon στο Popeye loves Olive
06.05.2016 14:04
H σχεδιάστρια κοσμημάτων Jee Hye Kwon έρχεται στο Popeye loves Olive - Art Space από την Ν. Υόρκη με σκοπό να παρουσιάσει συλλογές των τελευταίων ετών. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.