Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Γιάννης Σπανός και Μανώλης Μητσιάς στον Ιανό

Γιάννης Σπανός και Μανώλης Μητσιάς στον Ιανό

Ο Γιάννης Σπανός και ο Μανώλης Μητσιάς έρχονται στον Ιανό για την παρουσίαση του δίσκου τους με τίτλο «Πλησιάζοντας τον Καβάφη…» που κυκλοφορεί από την MLK. Δεκατέσσερα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη σε μελοποίηση Γιάννη Σπανού και ερμηνεία του Μανώλη Μητσιά.


Θα μιλήσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος λογοτέχνης - κριτικός θεάτρου.

Μέρος του δίσκου θα ακουστεί ζωντανά.


Όπως αναφέρει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος στο εισαγωγικό σημείωμα του δίσκου: «Επιτέλους, να που ο Καβάφης τραγουδιέται και δεν είναι ένα μουσικό συγκεχυμένο ακροβατικό γύμνασμα, μια διανοητική άσκηση ύφους και ένα μουσικό σόφισμα…».

Ο Γιάννης Σπανός, ένας από τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες, δημιουργεί ατμοσφαιρικές μελωδίες και ο Μανώλης Μητσιάς, με την ιδιαίτερη φωνή του, ερμηνεύει με τρόπο μοναδικό τα τραγούδια.

Μία διαφορετική προσέγγιση του Αλεξανδρινού ποιητή, μία ιδιαίτερη έκδοση-αφιέρωμα στο έτος Καβάφη που μόλις αποχαιρετήσαμε.

Σχετικές ειδήσεις
«Ο Γκάτσος Που Αγάπησα» για δύο ακόμα βραδιές στον Παρνασσό
31.01.2017 11:44
Μετά από μια σειρά sold out συναυλιών και παρατάσεων, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συνεχίζουν το αφιέρωμα καρδιάς στο σπουδαίο ποιητή.
Ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος ζωντανά στο Βεάκειο
19.09.2016 10:47
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος, δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες του καλού ελληνικού τραγουδιού, ενώνουν τις φωνές τους για την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ NOΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά...την άμμο της θάλασσας στην Τήνο
28.07.2016 17:05
Για δέκατη χρονιά, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Οι Φίλοι της Τήνου», και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, διοργανώνεται την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 μια συναυλία έντονα συναισθηματική με τίτλο «Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά...την άμμο της θάλασσας», σ' έναν ατμοσφαιρικό χώρο μοναδικής ενέργειας και δυναμικής, όπως αυτός του Θεάτρου Κώστα Τσόκλη στον Κουμάρο της Τήνου.
Μανώλης Μητσιάς, Σταύρος Σιόλας και Γεωργία Νταγάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 13:36
Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική εμφάνιση και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται με τους Σταύρο Σιόλα και Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή, «Εξ Αδιαιρέτου».
Ο Μανώλης Μητσιάς, ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη μαζί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
17.03.2016 15:24
Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται με τον Σταύρο Σιόλα και τη Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή, «Εξ Αδιαρέτου».