Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιχτές συζητήσεις από τον ΝΕΟΝ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Ανοιχτές συζητήσεις από τον ΝΕΟΝ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

O Οργανισμός ΝΕΟΝ διοργανώνει δύο ανοιχτές συζητήσεις με θέμα τη Σύγχρονη Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο, τη συμβολή της στο αστικό περιβάλλον και στην ανάπτυξη της πόλης, θέτοντας το ζήτημα στο επίκεντρο του πολιτικού και πολιτιστικού διαλόγου.


Ποια είναι η ιστορία του δημόσιου χώρου στην Ελλάδα; Ποιος και πώς τον ορίζει; Ποιο δημόσιο χώρο έχουμε ανάγκη; Ποια τέχνη μέσα σε αυτόν; Με ποιους πόρους και ποιον στόχο;
 

Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του επιμελητή τέχνης και δημοσιογράφου Θεόφιλου Τραμπούλη.


Η πρώτη ανοιχτή συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, στις 19.00.

 

Συμμετέχουν οι:

Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα
Πέτρος Θέμελης,
Αρχαιολόγος, Διευθυντής ανασκαφών Αρχαίας Μεσσήνης
Δημήτρης Διαμαντόπουλος,
Αρχιτέκτονας
Θεόφιλος Τραμπούλης,
Επιμελητής Τέχνης, Δημοσιογράφος

Συντονισμός: Ελίνα Κουντούρη, Διευθύντρια ΝΕΟΝΣχετικές ειδήσεις
Ανοιχτές κοινότητες: Η documenta 14 στο Πάρκο Ελευθερίας
25.10.2016 13:42
Η documenta 14 παρουσιάζει στο Πάρκο Ελευθερίας τις Ανοιχτές Κοινότητες. Εμπνευσμένες από τη μεθοδολογία της «ανοιχτής μορφής», του καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα Oskar Hansen, καθώς επίσης και από τη δυνατότητα των αυθόρμητων συγκεντρώσεων να προκαλούν κοινωνικο-πολιτικές αλλαγές, οι Ανοιχτές Κοινότητες λειτουργούν ως αυτοδίδακτα και αυτο-οργανωμένα μικρο-κοινά που αναπτύσσουν τις δικές τους δραστηριότητες.
Ο ΝΕΟΝ συμπράττει με το Ωδείο Αθηνών
08.09.2016 15:11
Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ συμπράττει με το Ωδείο Αθηνών για να παρουσιάσουν στο κοινό έναν νέο, εμβληματικό χώρο πολιτισμού, μεγάλης αισθητικής και λειτουργικής αξίας. Ο χώρος, που παρέμενε επί τέσσερις δεκαετίες κλειστός στο πρώτο υπόγειο του κτιρίου του Ωδείου, αποκαλύφθηκε από τον ΝΕΟΝ ο οποίος και χρηματοδότησε την αναμόρφωσή του.
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Οι συζητήσεις live στο Facebook
17.06.2016 14:25
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εγκαινιάζει μια σειρά από παράλληλες δράσεις που θα συνοδεύουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ως τα τέλη Ιουλίου με σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σύνδεσης της σκέψης με την πράξη.
«Ανοιχτές πρόβες» με τον Κώστα Αρζόγλου στον πολυχώρο Underground
30.12.2015 14:28
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΡΟΒΕΣ, με την μορφή σεμιναρίου, αρχίζει από τις 4 Ιανουαρίου 2016 ο Κώστας Αρζόγλου στον Πολυχώρο UNDERGROUND στο κέντρο της Αθήνας.
«Το γήρας – Ένα χορικό»: Συζητήσεις με το κοινό
09.12.2015 14:30
Με αφορμή την παράσταση «Το γήρας – Ένα χορικό» σύνθεση- επιμέλεια κειμένου Γεωργία Μαυραγάνη και στο πλαίσιο των δράσεων της Πειραματικής Σκηνής, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 συζητήσεις με το κοινό.