Ο χώρος Fo Kia Nou 24/7 φιλοξενεί την ομαδική έκθεση Castaways, από το Σάββατο 31 Μαϊου 2014.

Στην ομαδική έκθεση με τίτλο “Castaways“ οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καλούνται να παρουσιάσουν το έργο το οποίο για οποιοδήποτε λόγο δεν θα επιθυμούσαν να «καταθέσουν» ποτέ σε δημόσια θέα. Ο λόγος αυτός θα αποκαλύπτεται σε ένα σημείωμα δίπλα σε κάθε έργο και οι επισκέπτες θα γράψουν τις δικές τους σκέψεις σχετικά με το έργο και τον λόγο της απόρριψης του από τον καλλιτέχνη. Στο τέλος της έκθεσης θα γίνει συζήτηση πάνω στις απόψεις που έχουν διατυπωθεί από τις δύο πλευρές, καθώς και καταγραφή τους.
 

Το πειραματικό αυτό project αναζητά να διερευνήσει πτυχές του ζωτικού ζητήματος της υποκειμενικότητας στην τέχνη, φέρνοντας καταρχήν τον ίδιο τον καλλιτέχνη αντιμέτωπο με τον προσωπικό του ορισμό του έργου τέχνης, αλλά και με τους αναμφισβήτητα σημαντικούς ψυχολογικούς παράγοντες που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνουν άμεσα, αλλά και υποσυνείδητα, την πρόσληψη και αξιολόγηση της τέχνης, τόσο από τον καλλιτέχνη όσο και τον θεατή. Είναι έτσι πάντα μια κάποια «βεβαρυμένη» οπτική γωνία που καθορίζει το βλέμμα πάνω στην τέχνη και την κάνει ορατή, και επιβεβαιώνει την ανικανότητα επαλήθευσης της αλήθειας ή του λάθους της υποκειμενικής σκέψης.

 
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Εοζέν Αγκοπιάν, John Bicknell, Ανδρέας Βούσουρας, Αγγελική Δουβέρη, Maria Galvan, Αντιγόνη Καββαθά, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Αιμιλία Μπαντούνα, Λίνα Μπέμπη, Σωτήρης Παπανικολάου, Alfredo Pechuan, Μάνος Ποντικάκης, Φωτεινή Πούλια, Laura Ruiz, Βασιλική Σοφρά, Βαρβάρα Σπυρούλη
 
Επιμέλεια έκθεσης: Βασιλική Βαγενού