Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Εικαστική έκθεση Castaways στο χώρο Fo Kia Nou 24/7

Εικαστική έκθεση Castaways στο χώρο Fo Kia Nou 24/7

Ο χώρος Fo Kia Nou 24/7 φιλοξενεί την ομαδική έκθεση Castaways, από το Σάββατο 31 Μαϊου 2014.


Στην ομαδική έκθεση με τίτλο “Castaways“ οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καλούνται να παρουσιάσουν το έργο το οποίο για οποιοδήποτε λόγο δεν θα επιθυμούσαν να «καταθέσουν» ποτέ σε δημόσια θέα. Ο λόγος αυτός θα αποκαλύπτεται σε ένα σημείωμα δίπλα σε κάθε έργο και οι επισκέπτες θα γράψουν τις δικές τους σκέψεις σχετικά με το έργο και τον λόγο της απόρριψης του από τον καλλιτέχνη. Στο τέλος της έκθεσης θα γίνει συζήτηση πάνω στις απόψεις που έχουν διατυπωθεί από τις δύο πλευρές, καθώς και καταγραφή τους.
 

Το πειραματικό αυτό project αναζητά να διερευνήσει πτυχές του ζωτικού ζητήματος της υποκειμενικότητας στην τέχνη, φέρνοντας καταρχήν τον ίδιο τον καλλιτέχνη αντιμέτωπο με τον προσωπικό του ορισμό του έργου τέχνης, αλλά και με τους αναμφισβήτητα σημαντικούς ψυχολογικούς παράγοντες που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνουν άμεσα, αλλά και υποσυνείδητα, την πρόσληψη και αξιολόγηση της τέχνης, τόσο από τον καλλιτέχνη όσο και τον θεατή. Είναι έτσι πάντα μια κάποια «βεβαρυμένη» οπτική γωνία που καθορίζει το βλέμμα πάνω στην τέχνη και την κάνει ορατή, και επιβεβαιώνει την ανικανότητα επαλήθευσης της αλήθειας ή του λάθους της υποκειμενικής σκέψης.

 
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Εοζέν Αγκοπιάν, John Bicknell, Ανδρέας Βούσουρας, Αγγελική Δουβέρη, Maria Galvan, Αντιγόνη Καββαθά, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Αιμιλία Μπαντούνα, Λίνα Μπέμπη, Σωτήρης Παπανικολάου, Alfredo Pechuan, Μάνος Ποντικάκης, Φωτεινή Πούλια, Laura Ruiz, Βασιλική Σοφρά, Βαρβάρα Σπυρούλη
 
Επιμέλεια έκθεσης: Βασιλική Βαγενού

Σχετικές ειδήσεις
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Nomads’ Land: Ομαδική Εικαστική Έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
27.05.2016 14:32
Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο Nomads’ Land θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στην Fo Kia Nou 24/7.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.