Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η τριλογία της πόλης: από την Ομάδα Χρώμα – Κωνσταντίνος Χατζής στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η τριλογία της πόλης: από την Ομάδα Χρώμα – Κωνσταντίνος Χατζής στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ο Κωνσταντίνος Χατζής και η Ομάδα Χρώμα παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, Η τριλογία της πόλης: Η διανυκτέρευση – Η πόλη – Η παρέλαση.

 
- Δεν υπάρχουν αληθινές σφαίρες αγάπη μου.
- Το λες σα να λυπάσαι.


Tαλαντούχος σκηνοθέτης της νέας γενιάς, o Κωσταντίνος Χατζής προσεγγίζει την εμβληματική τριλογία με την οποία πρωτοπαρουσιάστηκε η Λούλα Αναγνωστάκη, προσπαθώντας να αναδείξει τα οριακά σημεία μεταξύ μνήμης και λήθης. Κάθε πόλη βιώνει την ιστορία της, μέσα από διανυκτερεύσεις και παρελάσεις ανθρώπινων ηρωισμών και φόβων...


Σε αυτή την προσπάθεια, συμβάλλει μία ομάδα εξαίρετων ηθοποιών: Γιώργος Συμεωνίδης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κίττυ Παϊταζόγλου και Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.


Χαρακτήρες εμπλεκόμενοι σ' ένα παιχνίδι νίκης - ήττας, γνώσης - άγνοιας, πραγματικού - παράλογου με φόντο πάντα την πόλη. Την πόλη που  καίγεται κάθε πρωί, την πόλη που προσπαθεί να αντέξει τους εφιάλτες της κάθε βράδυ.


Σκηνοθεσία – Φωτισμοί:  Κωνσταντίνος Χατζής
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου – Κοστούμια: Κατερίνα Αθανασίου
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γεωργία Λένη, Βασίλης Νικορέλος
 
Ερμηνεύουν:
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου
Γιώργος Συμεωνίδης
Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος
Κίττυ Παϊταζόγλου
Συμμετέχουν:
Γιάννης Ντάσιος
Έλενα Τζώρτζη
Δημοσθένης Μπουντούρης
Βασιλική Σταμούλη


*Λόγω αυξημένης προσέλευσης του κοινού, η παράσταση "Η τριλογία της πόλης" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή παρατείνεται! Νέα ημερομηνία: Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.

Σχετικές ειδήσεις
Η Τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ, από τον Ηλία Κουνέλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
17.11.2016 16:50
Τρεις μεταμεσονύχτιες παρεμβάσεις με θέμα την ΑΓΑΠΗ και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η «τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ» θα αναζητήσει ως κεντρικό της άξονα το κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπο του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά.
Μωρό μου, με την Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου στο Χυτήριο
08.11.2016 11:57
Η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, ερμηνεύει τον ρόλο μιας γυναίκας που «διανυκτερεύει» στον θεατρικό μονόλογο «ΜΩΡΟ ΜΟΥ» σε κείμενο της ίδιας. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Χατζής. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Χυτήριο.
Η Παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη από την ομάδα Χρώμα σε Αθήνα και Πάτρα
10.06.2016 13:25
Η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, παρουσιάζεται ξανά από την ομάδα Χρώμα και το σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Χατζή, μετά το ανέβασμά της ως μέρος της «Τριλογίας της Πόλης» στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2014.
Αισχύλου, Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
31.05.2016 12:53
Αισχύλου, Ορέστεια. 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Πρόκειται για την μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες.
Julius, του Κωνσταντίνου Χατζή για λίγες παραστάσεις στο Black Box
22.03.2016 15:31
Μετά από την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής, παρουσιάζουν την παράσταση "Julius" με την Αγλαΐα Παππά και τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο στους δύο ρόλους του έργου, στο BlackBox στη Θεσσαλονίκη.