Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Η τριλογία της πόλης: από την Ομάδα Χρώμα – Κωνσταντίνος Χατζής στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η τριλογία της πόλης: από την Ομάδα Χρώμα – Κωνσταντίνος Χατζής στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ο Κωνσταντίνος Χατζής και η Ομάδα Χρώμα παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, Η τριλογία της πόλης: Η διανυκτέρευση – Η πόλη – Η παρέλαση.

 
- Δεν υπάρχουν αληθινές σφαίρες αγάπη μου.
- Το λες σα να λυπάσαι.


Tαλαντούχος σκηνοθέτης της νέας γενιάς, o Κωσταντίνος Χατζής προσεγγίζει την εμβληματική τριλογία με την οποία πρωτοπαρουσιάστηκε η Λούλα Αναγνωστάκη, προσπαθώντας να αναδείξει τα οριακά σημεία μεταξύ μνήμης και λήθης. Κάθε πόλη βιώνει την ιστορία της, μέσα από διανυκτερεύσεις και παρελάσεις ανθρώπινων ηρωισμών και φόβων...


Σε αυτή την προσπάθεια, συμβάλλει μία ομάδα εξαίρετων ηθοποιών: Γιώργος Συμεωνίδης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κίττυ Παϊταζόγλου και Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.


Χαρακτήρες εμπλεκόμενοι σ' ένα παιχνίδι νίκης - ήττας, γνώσης - άγνοιας, πραγματικού - παράλογου με φόντο πάντα την πόλη. Την πόλη που  καίγεται κάθε πρωί, την πόλη που προσπαθεί να αντέξει τους εφιάλτες της κάθε βράδυ.


Σκηνοθεσία – Φωτισμοί:  Κωνσταντίνος Χατζής
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου – Κοστούμια: Κατερίνα Αθανασίου
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γεωργία Λένη, Βασίλης Νικορέλος
 
Ερμηνεύουν:
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου
Γιώργος Συμεωνίδης
Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος
Κίττυ Παϊταζόγλου
Συμμετέχουν:
Γιάννης Ντάσιος
Έλενα Τζώρτζη
Δημοσθένης Μπουντούρης
Βασιλική Σταμούλη


*Λόγω αυξημένης προσέλευσης του κοινού, η παράσταση "Η τριλογία της πόλης" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή παρατείνεται! Νέα ημερομηνία: Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.

Σχετικές ειδήσεις
Η Παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη από την ομάδα Χρώμα σε Αθήνα και Πάτρα
10.06.2016 13:25
Η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, παρουσιάζεται ξανά από την ομάδα Χρώμα και το σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Χατζή, μετά το ανέβασμά της ως μέρος της «Τριλογίας της Πόλης» στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2014.
Αισχύλου, Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
31.05.2016 12:53
Αισχύλου, Ορέστεια. 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Πρόκειται για την μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες.
Julius, του Κωνσταντίνου Χατζή για λίγες παραστάσεις στο Black Box
22.03.2016 15:31
Μετά από την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής, παρουσιάζουν την παράσταση "Julius" με την Αγλαΐα Παππά και τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο στους δύο ρόλους του έργου, στο BlackBox στη Θεσσαλονίκη.
Damiens / Φουκώ – Χειμωνάς από την ομάδα Χρώμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
26.01.2016 15:39
Η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής παρουσιάζουν από τις 24 Φεβρουαρίου και για 10 μόνο παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την παράσταση «Damiens / Φουκώ – Χειμωνάς».
Σε σας που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
01.12.2015 15:16
Στο πλαίσιο ένος μεγάλου αφιερώματος για τη δραματουργία και το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, θα ζωντανέψει ξανά το έργο της «Σε σας που με ακούτε» από τις 10 Δεκεμβρίου 2015, στο blackbox του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.