Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

2ο Φεστιβάλ Τζαζ Σύρου

2ο Φεστιβάλ Τζαζ Σύρου

Τρεις μέρες πλημμυρισμένες με την τέχνη του αυτοσχεδιασμού υπόσχεται το Syros Jazz Festival από την 1η ως τις 3 Ιουνίου, στο μοναδικό περιβάλλον και την υπέροχη ακουστική του Θεάτρου Απόλλων της Ερμούπολης, που γιορτάζει φέτος τα 150 του χρόνια.


Όπως κάθε γεγονός υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου το φεστιβάλ δεν απευθύνεται μόνο στους φίλους του συγκεκριμένου είδους μουσικής, πόσο μάλιστα όταν η τζαζ μέσα στη μακρόχρονη πορεία της έδειξε ότι έχει τη δυναμική να εξελίσσεται απορροφώντας και αφομοιώνοντας στοιχεία από όλα τα είδη της μουσικής: από το ροκ, την ποπ και την φολκ, μέχρι την κλασική μουσική , τη σύγχρονη κλασική και την αβάν γκαρντ. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η επιλογή των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, δίνοντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του εύρους που καλύπτει η σύγχρονη τζαζ.


Την έναρξη του φεστιβάλ που από πέρσι εμπλουτίζει την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτιστική ζωή της Σύρου – υποψήφιας πόλης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, θα κηρύξει ένα αυτοσχεδιαστικό jam session που γίνεται με τη σύμπραξη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Contemporary Music School, στο προαύλιο του Πανεπιστημίου το απόγευμα του Σαββάτου 31 Μαΐου, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής.


Την Κυριακή 1 Ιουνίου, το πρόγραμμα αρχίζει με το κουαρτέτο του ντράμερ Γιάννη Ρούσσου, στο οποίο συμμετέχουν ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, ο τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο μπασίστας Ντίνος Μάνος και συνεχίζεται με το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη.


Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων ανεβαίνει ο βιολιστής Μιχάλης Καταχανάς με το κουαρτέτο του, που δίνουν τη σκυτάλη στο τρίο Reis/Demuth/Wiltgen από το Λουξεμβούργο


Την Τρίτη 3 Ιουνίου το πρόγραμμα ξεκινά από το μεσημέρι με ένα δωρεάν Σεμινάριο τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Γιάννη Ρούσσο και το  Contemporary Music School και κλείνει το βράδυ με το Ensemble της πιανίστα Τάνιας Γιαννούλη και το γκρουπ του κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη.


Και τις τρεις μέρες οι συναυλίες ξεκινούν στις 8:30 το βράδυ και η είσοδος  για το κοινό είναι ελεύθερη.


Διοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου και της Πρεσβείας του Λουξεμβούργου στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις
Και στα δικά μας…: Συναυλία στο Θέατρο Απόλλων Σύρου
10.08.2016 14:15
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Και στα δικά μας…» , την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00, στο Θέατρο Απόλλων.
6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
22.06.2016 12:31
Ακόμη ένα υπέροχο μουσικό καλοκαίρι υπόσχεται να προσφέρει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που διοργανώνεται για έκτη χρονιά, από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2016, με οκτώ συναυλίες υψηλής ποιότητας, τις οποίες θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό δέκα διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί.
Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2016»
02.06.2016 11:44
Το Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», που φέτος είναι αφιερωμένο στην Άννα Συνοδινού, επιστρέφει από τις 6 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016 με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις και υπόσχεται να κάνει το καλοκαίρι μας μοναδικό!
18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους
20.11.2015 12:42
Το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας με αποδέκτες παιδιά και νέους, το φεστιβάλ που ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς πριν μερικές μέρες χαρακτήρισε «μια καλή είδηση μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που ζούμε», ξεκινά το Σάββατο 28/11 σε Πύργο, Πάτρα, Αίγιο, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αμαλιάδα και Γαστούνη.
5ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
10.11.2015 12:16
Η σύγχρονη ελληνική σκηνή της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού σε ένα τριήμερο φεστιβάλ. Πέντε εξαιρετικά σχήματα, με τους ξένους μουσικούς προσκεκλημένους τους, δίνουν θριαμβευτικά τον τόνο της εξωστρέφειας που αποτελεί μόνιμο χαρακτηριστικό και επιδίωξη της διοργάνωσης.