Το ημερολόγιο ενός κακομαθημένου 1, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας της Ισμήνης Μπάρακλη με σκίτσα του Γιώργου Δουτσιόπουλου, απέσπασε το Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας στα Βραβεία Βιβλίου Public – Οι πένες της χρονιάς 2014.

Η ζωή μου είναι γλυκιά όσο ένα πελώριο μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας. Κάνω ό,τι θέλω και τους έχω όλους σε απόλυτη πειθαρχία. Και αν μερικές φορές κάποιοι μου αντιστέκονται, όπως ο μπαμπάς, η μαμά και η γιαγιά-θηρίο, ευτυχώς που υπάρχουν ο παππούς και η άλλη γιαγιά, που απλώς… τους μαγεύω! Είμαι τύπος χαλαρός και κουλ και δε μου αρέσει να έχω μπελάδες και προβλήματα. Μόνο να δημιουργώ! Γι’ αυτό είμαι και το πιο δημοφιλές αγόρι της τάξης μου. Έχω γεννηθεί για την κορυφή και δε συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο. Την προηγούμενη, όμως, εβδομάδα έκανα ένα θανάσιμο λάθος… Και από τότε όλο το σχολείο με αποκαλεί… UFO. Τελικά ένα και μόνο λάθος είναι ικανό να σε καταστρέψει μια για πάντα! Και από τότε… Ζω για τη στιγμή που θα πάρω το αίμα μου πίσω!

ΥΓ.: Το καλό στην υπόθεση είναι ότι παραμένω δημοφιλής. Το κακό… είναι ότι είμαι το πιο δημοφιλές UFO!

Η Ισμήνη Χ. Μπάρακλη κατάγεται από το Ναύπλιο, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και μυρωδιές μαγειρικής.  Φοίτησε στο St George Commercial College στο τμήμα Ελληνοαγγλομαθών γραμματέων και Δημοσίων Σχέσεων-Marketing. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα ως υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Συνεδρίων. Έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με έναν δεκάχρονο βιβλιοφάγο γιο. Πιστεύει  ότι το γέλιο είναι πηγή ζωής και τρόπος επιβίωσης σε χαλεπούς καιρούς και θεωρεί ότι το βιβλίο είναι το πιο υγιές μέσο για το σκοπό αυτό.  Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της Από τα Gucci στο… ταγάρι. To Ημερολόγιο ενός κακομαθημένου είναι αφιερωμένο στον γιο της Παναγιώτη και σε όλα τα παιδιά του κόσμου.    

Ο ήρωας του βιβλίου, ο Λάμπης, ένα πανέξυπνο αγόρι δέκα ετών, περιγράφει την καθημερινότητα, τις περιπέτειες και τις εντυπώσεις του, με τρόπο μοναδικά διασκεδαστικό. Αν και τυπικό παράδειγμα κακομαθημένου μοναχοπαιδιού, που μονοπωλεί την αγάπη και την αδυναμία της οικογένειάς του, κατορθώνει να κρατά τις ισορροπίες και να προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων, στέλνοντας σπουδαία μηνύματα άθελά του.

Η Ισμήνη Χ. Μπάρακλη, με αυθεντικό χιούμορ, απίστευτη ζωντάνια και αφοπλιστική αθωότητα, καταγράφει στο ημερολόγιο του μικρού Λάμπη τις περιπέτειες της καθημερινότητάς του, τις ανησυχίες του, τα όνειρά του. Γραμμένο για να διασκεδάσει μικρούς, αλλά και μεγάλους που νιώθουν ακόμη παιδιά ή που θα ήθελαν να νιώσουν…, το Ημερολόγιο ενός κακομαθημένου έρχεται να απενοχοποιήσει τους κακομαθημένους που μεγαλώνουν εισπράττοντας πολλή αγάπη… για να την επιστρέψουν πίσω απλόχερα!